שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
הפסקה לעסקית

טבעונים רוצים גם ליהנות

המנות בסניף התל־אביבי החדש של רשת וילג' גרין הירושלמית עושות שירות דוב לטבעונות: מרביתן היו תפלות, עיסתיות או סתם מבאסות

גלי וולוצקי 10:2427.10.14
חלפו עברו הימים שבהם אוכל טבעוני היה מילה נרדפת לעיסה חסרת טעם וצבע של ירקות או קטניות. הטרנד, שהיכה בישראל במלוא עוזו בשנתיים האחרונות, הביא עמו מספיק הוכחות לכך שאפשר לעשות אוכל טבעוני שיהיה גם צבעוני, מפתה וטעים - ולכן הארוחה בווילג' גרין היתה לא רק מאכזבת, אלא גם כל כך מרגיזה.

 

המסעדה שנפתחה לאחרונה בתל אביב, כסניף שלישי ברשת הירושלמית הוותיקה והמצליחה (בירושלים היא צמחונית בלבד), פועלת כסוג של בר סלטים מורחב, עם מנות עיקריות כלזניה או קציצות טופו ואגף של תוספות חמות. אפשר להרכיב ארוחה הכוללת מנה עיקרית וסלטים או תוספות (ב־52–39 שקל), או להרכיב מנה גדולה (59 שקל) או קטנה (44 שקל) של סלטים ותוספות בלבד. דיל הצהריים מזכה את הסועד בכל אחד מהמסלולים גם בכוס מיץ (לימונדה־סלק או חליטת תה קרה) ובלחם הבית. בנוסף מקבלים סועדי העסקית כרטיסיית ניקובים, המזכה אותם אחרי עשר ארוחות בקינוח או בקערת סלטים.

 

המנות, בהגשה עצמית, מסודרות בוויטרינה ולא נראות מפתות במיוחד. במקום תצוגה ססגונית של ירקות מתפוצצים מטריות, ההיצע נראה יותר כמו זה הזכור מעגלות ההגשה בחדרי האוכל בקיבוץ. הטעם, למרבה הצער, בהתאם.

 

ארוחה של קציצת טופו עם קערית סלטים (קציצה אחת וקערית לא גדולה, שאפשר למלא בכל סלט או תוספת שתרצו, אבל ללא מילוי חוזר ­- 39 שקל) היתה מבאסת במיוחד. הקציצה היתה נוקשה ויבשה, ובעיקר היה לה טעם של טחינה. יהיה מי שישאל: "מה כבר ציפית מקציצת טופו?", אז החדשות הן שלא מעט מסעדות כבר הוכיחו שאפשר לעשות קציצת טופו טעימה ונעימת מרקם גם בלי להשתמש במוצרים מן החי.

 

לזניה תרד. בצק עבה ורך עם מילוי נוזלי לזניה תרד. בצק עבה ורך עם מילוי נוזלי צילום: ענר גרין

 

הסלטים — סלט סלק, סלט עדשים שחורות, חומוס ביתי וקוביות של בטטה אפויה - היו סבירים אבל לא מעבר לזה. תבלינים, אשר למיטב הבנתנו הם כשרים לחלוטין לשימוש במטבח הטבעוני, הוספו כאן במשורה, ועל עשבי תיבול טריים כנראה אין מה לדבר.

 

ארוחה נוספת, של לזניה תרד עם קערה של תוספות חמות (52 שקל), לא היתה טובה יותר. עלי הבצק היו עבים ורכים מדי, והמילוי נוזלי כמעט. תבשיל כוסמת ומה שנקרא כאן אנטיפסטי, והיה למעשה גבב חסר צורה וטעם של ירקות אפויים, היו אנמיים, ורק תבשיל קארי - עוד תערובת של ירקות בלי צורה, אבל לפחות עם טעם - הוכיח שדווקא יש במטבח של וילג' גרין ערכת תבלינים די מגוונת, שמשום מה מהססים להשתמש בה.

האוכל בווילג' גרין מוציא שם רע למטבח הטבעוני, וחבל. היתרון היחיד של המקום, כפי הנראה, הוא קרבתו לדליקטסן של קבוצת R2M. אף שהתוכנית המקורית שלנו היתה לאכול ארוחה בריאה, סיימנו את ארוחת הצהריים עם טארט פיסטוק ודובדבני אמרנה (קצת מתוק מדי, ועדיין משובח), שאספנו מהדליקטסן בדרך הביתה.

 

וילג' גרין

ז'אנר: רשת טבעונית

מיקום: יהודה הלוי 85 ת"א, 03-6760909

פרטי העסקית: 39–59 שקל, ראשון־חמישי 12:00–16:00

התחככות: עורכי דין לזכויות אדם והורים משקיענים

שירות: קצת מבולבל אבל נעים

כשרות: כשר ללא תעודה

חניה: בתשלום בחניוני האזור

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: איפה קצת תבלינים ועשבי תיבול?

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x