אסור, אבל רק בכאילו
מאחורי דלת צדדית ליד הכניסה לשירותים במסעדה בתל אביב מסתתר הבר החדש מונשיין, שמשחזר את האווירה והמשקאות שאפיינו את תקופת היובש
הדלת הצדדית והנסתרת כמעט, ליד הכניסה לשירותים של מסעדת מטבח לילה בתל אביב, לא חושפת דבר ממה שמסתתר מאחוריה. כשפותחים אותה צריך לרדת כמה מדרגות לתוך חלל קטן ולהתרגל רגע לאור הנרות הקלוש. אז מבחינים בקירות החשופים שעליהם תלוי דגל ארצות הברית, במדפים העמוסים בצנצנות ובבר הפינתי הקטן, שעליו כלי כסף וקריסטל מלאים בפירות.

מונשיין (לילינבלום 43 ת"א, 03-5660481), בר הקוקטיילים החדש של מטבח לילה, הממותג כבר מחתרתי, הוא באמת פינה אפלולית וסמויה מהעין, שמנסה לשחזר את חוויית הברים שאפיינה את תקופת היובש בארצות הברית ואת הקסם שנלווה לייצור ולצריכה האסורים של משקאות אלכוהוליים, אם לא בזמן אמת אז לפחות בדיעבד.
עד לאחרונה אכלס את החלל הקטן משרד עורכי דין, ואז החליטו בעלי המסעדה, דניאל בראליה וגלעד היימן, להפוך אותו לבר שיציע חוויה קצת שונה. הם חברו לברמן מור סיקורל והחלו בתהליך של בחירת קונספט לבר. "היו לנו כמה רעיונות, שאחד מהם היה בר קטן ואפלולי בנוסח שנות העשרים בארצות הברית", מספר סיקורל.

תמציות מיוחדות
חלק מהעניין הוא רקיחת תמציות אלכוהוליות מיוחדות, המשמשות להכנת הקוקטיילים. סיקורל משרה פירות ותבלינים בוויסקי, רום או וודקה, אשר משמשים כבסיס וכחומרי הטעם של המשקאות. למשל, תמצית רום שהושרו בה סלק ועלי דפנה משמשת להכנת הקוקטייל וודסטוק.

על טהרת הג'אנק פוד
גם האווירה, הפלייליסט ותפריט האוכל דוברים אמריקנה שוטפת. את תפריט האוכל בנו יחדיו בועז פלד, השף של מטבח לילה, ואדר עפרון, שף צעיר שגדל בארצות הברית ומגיש כאן מבחר של מנות אוכל רחוב אמריקאי, מסוג הג'אנק פוד הלא מתנצל: סלופי ג'ו, באפלו ווינגס, קורן דוג (נקניקייה מטוגנת בציפוי בצק תירס) וס'מורס - עוגיות ממולאות בחמאת בוטנים, שוקולד, פצפוצי אורז ומרשמלו צלוי.
"אמנם לא נסענו לארצות הברית כהכנה לפתיחה, אבל כן חרשנו במשך חודשים ארוכים את האינטרנט, סרטים וסדרות, כדי ללמוד על התקופה ולהבין את רוחה", מסכם סיקורל.