$
פנאי

היה סיר, ואיננו עוד

זוג ישראלי שחי באוסטרליה מייצא לעולם את בשורת הכלים המתכלים הצבעוניים, מכלי אוכל רב פעמיים בצבעים טרנדים ועד לסיר לילה שצריך לקבור אחרי שנגמלים, ומתוכו צומח שתיל שמציין את ההישג של הילד

רעות ברנע 10:3814.07.14

מי ספר פעם כמה מוצרי פלסטיק הוא זורק בשנה, כמו כלי מטבח, קופסאות אחסון וצעצועים? ומה אם אפשר יהיה לקבור את המוצרים האלה באדמה, ובתוך שנה הם היו מתכלים? זה הרעיון מאחורי המוצרים של חברת Ecosoulife שבבעלות גל (היא) ושרון (הוא) בנימין — זוג ישראלים החיים במלבורן, אוסטרליה.

 

"אחד המוצרים הפופולריים בתקופה האחרונה הוא סיר לילדים שנגמלים מחיתולים", מספר שרון. "הסיר עשוי במבוק, וכשהילד מסיים את השימוש בו ועובר לשלב הישיבה על האסלה משפחתו נכנסת לאתר שלנו, ממלאת טופס שמעיד על כך שהוא סיים בהצלחה את ה'אימון', ואנחנו שולחים לו בדואר תעודה בתוספת שקית של זרעים. את הסיר הוא קובר באדמה, את הזרעים שותל, והצמח שיצמח שם יהיה תזכורת לכך שנגמל בהצלחה וגם למד דבר או שניים על מיחזור ואיכות הסביבה. רק השבוע שלחנו 400 שקיות זרעים כאלה לניו זילנד".

 

בני הזוג בנימין, שהיגרו לאוסטרליה לפני 11 שנים, הקימו את החברה שלהם ב־2007. היום, שבע שנים אחרי, הם משווקים ל־14 מדינות בעולם ומדי שנה רושמים צמיחה של כ־50% בהכנסות החברה, שהם מעריכים את שווייה כיום ב־40–50 מיליון דולר.

 

כלים של Ecosoulife כלים של Ecosoulife

 

הנחה על הקפה

 

החברה מתמקדת בייצור מוצרים מתכלים — כוסות, צלחות, כלי אוכל נוספים וסטים מיוחדים לשימוש מחוץ לבית — מחומרים טבעיים, כמו עלי במבוק, קליפות אורז, עלי תמר ועלי תירס, הנמכרים בעולם בעיקר בחנויות המתמחות במוצרי טיול וקמפינג. באוסטרליה אפשר למצוא אותם גם במרכולים, ואפילו בכמה בתי קפה, שגם מעניקים הנחה ללקוחות שעוזרים למנוע את הזיהום הסביבתי שנגרם מכוסות חד־פעמיות רגילות.

 

סיר מתכלה סיר מתכלה

 

בשנה האחרונה הגיעו המוצרים גם לישראל, והם נמכרים ברשת אאוטסיידרס ובחנויות למוצרי שטח. מעבר להיותם ידידותיים לסביבה, החברה משקיעה גם בעיצובם. "חשוב לנו ליצור מוצרים שאנשים יוכלו להתחבר אליהם גם מבחינה אסתטית", מספר שרון. "רוב המוצרים המתכלים מיוצרים כיום בצבעים טבעיים ודי משעממים, ולכן החלטנו ליצור כלים צבעוניים. אנחנו משתמשים בצבעים טרנדיים על בסיס מים, שאינם פוגעים בתהליך ההתכלות. היה חשוב לנו גם שהמוצרים יימכרו במחירים סבירים. רבים מהמוצרים האקולוגיים הם יקרים, ולכן אנשים חושבים פעמיים אם לקנות אותם". כוס מתכלה של Ecosoulife נמכרת בישראל ב־29.90 שקל, ומארז אישי לטיול, ובו צלחת, קערה, כוס וסכו"ם, ב־89.90 שקל.

 

המוצרים שלכם חד־פעמיים?

"יש לנו מוצרים רב־פעמיים מחומרים שונים שמתכלים בתוך כשנה", מסבירה גל, "לעומת פלסטיק שעוברות כ־400 שנה עד שהוא מתכלה סופית, ומוצרים חד־פעמיים מעלי תמר ומעלי תירס, שמתכלים בתוך 90 יום. מעבר לכלים יש לנו מוצרים ייעודיים לרוכבי אופניים, כמו ביגוד מעלי במבוק, הלבשה תחתונה למטיילים, מגבות לטיולים שמתייבשות במהירות ועוד".

 

המוצר הוא שהביא אתכם לאוסטרליה? למה בעצם שם ולא פה?

גל: "לא. לאוסטרליה הגענו כי חיפשנו מקום עם איכות חיים גבוהה יותר. את קו המוצרים התחלנו לפתח פה. האוסטרלים מודעים מאוד לאיכות הסביבה ומיחזור, ולכן מתאים יותר שהעסק ינוהל מפה. כיום יש לנו פה 11 עובדים ומשרד קטן, ומחסן בסין, שם אנחנו מייצרים".

 

ישראל בכיוון הנכון

 

באילו מדינות חוץ מאוסטרליה אתם רואים ביקוש רב למוצרים?

"דרום קוריאה ודרום אפריקה הן מהמדינות החזקות שלנו, ובתקופה האחרונה גם גרמניה, שוויץ, דנמרק והולנד. בישראל אנחנו רואים שהמוצר הולך ותופס תאוצה, אבל עדיין מדובר בשוק קטן יחסית".

 

בישראל יש כיום הרבה יותר מודעות ופתיחות לנושא הסביבה, טוענים בני הזוג, "אבל יש עוד המון מה לעשות", אומר שרון. "בגדול ישראל בכיוון הנכון, כי הדור הצעיר כן מודע וכן אכפת לו".

 

מה אתם מתכננים בעתיד?

"אנחנו רוצים לפתח בשיתוף חברה אמריקאית חומר מתכלה שהוא גמיש", אומרת גל. "החומרים המתכלים כיום הם קשיחים, ולכן אין תחליף אקולוגי לחומרים כמו גומי, למשל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x