$
אלכוהול

עצר גול יצא יין

דניאל ליפשיץ, שוער הכוח רמת גן, הוא גם שחקן חדש בשוק היין, המתמחה ביינות בורגון ומכיר כל חלקה ומדרון באזור היין שהוא בין הסבוכים בעולם

גלי וולוצקי 09:0929.10.13

הסיפורים על דניאל ליפשיץ, הבעלים של חברת בורגון קראון ליבוא יין, מסתובבים בברנז'ת היין כבר כמה חודשים. דובר על שוער כדורגל שנולד בשבדיה, גדל בקיבוץ ניר עוז והחל לייבא יינות מבורגון - כדורגלן שהוא גם גיק יין בעל ידע עצום. דובר על לילות של שתייה שמסתיימים בהשכמה לאימוני כדורגל מפרכים.

 

אנחנו נפגשים במסעדת הבסטה ליד שוק הכרמל בשעות אחר הצהריים. הוא משתעשע עם בתו לילו, בת 11 חודשים, מגיש לה טעימונת מכל בקבוק יין שהוא פותח ומעדכן אותה בתכולת הכוס. "היא תפתח הבנה מצוינת", הוא מסביר.

 

ליפשיץ (25), שוער כדורגל בהכוח רמת גן, המשחקת כיום בליגה הלאומית, פתח את החברה לפני כשנה עם דן רומן, שהגיע מתחום המסעדות. הם מייבאים כיום יינות של כעשרה יקבים, פועלים כמעט מתחת לרדאר ומשווקים לשש מסעדות תל־אביביות בלבד: הבסטה, מסה, רפאל, מול ים, יפו־תל אביב וטוטו. את היינות אפשר גם לרכוש ישירות באתר האינטרנט של החברה. ההחלטה להתמקד ביינות בורגון אינה מובנת מאליה, וודאי שאינה ההחלטה המסחרית המתבקשת ממי שמעוניין ברווח מהיר.

 

4 לבנית מומלצים. ראה הרחבה בתחתית הידיעה 4 לבנית מומלצים. ראה הרחבה בתחתית הידיעה

 

ידע מפורט

 

בורגון הוא בין אזורי היין הסבוכים בעולם. ההתמצאות בציוני החלקות, השונים מהנהוג באזורי יין אחרים, ובסימון המתעתע על הבקבוקים מצריכה לרוב שנים של למידה. ליפשיץ, שמציין כבדרך אגב כי יש לו זיכרון מעולה "גם לפרטים וגם לטעמים", מצויד בידע מפורט, לעתים מייגע, על כל חלקה, זווית מדרון וגיל הגפנים, וכן בהיסטוריה המשפחתית של בתי היין באזור.

 

לתחום הגיע במקרה לפני חמש שנים, כשנרשם בהחלטה של רגע לסדנת יין במרכז ההדרכה איש הענבים, שהוצעה בהנחה לחברי ארגון הכדורגלנים. "אחרי הסדנה לקחתי עוד ועוד קורסים. בשנה הראשונה טעמתי אלפי יינות, ומהר מאוד התאהבתי ביינות של בורגון".

 

למה דווקא בורגון?

"היינות האלה מרגשים ומבטאים את הטרואר שלהם יותר מיינות מכל מקום אחר. הם גם קלים לשתייה, כיפיים, מתאימים לכל שעה ביום ואפשר לשתות מהם כמויות, כמעט כמו מבירה. אני מתעניין בעיקר בכיוון המסורתי, העדין והרך יותר של יינות האזור". הוא הקים קבוצת טעימה שמנתה כ־20 חובבי יינות בורגון, שנפגשה פעם בחודש כדי לטעום יינות מהאזור, כל פעם בתמה אחרת.

 

"הגעתי למצב שבו חבל היה לא לנצל למטרות עסקיות את הידע שצברתי בבורגון וכמות היקבים שהכרתי. הכירו לי את דן, והתחלנו לחפש יקבים מעניינים שלא מיובאים לארץ".

 

הנישה של הנישה

 

שוק חובבי הבורגון בארץ הוא שוק קטן וקנאי לחיבותיו. ליפשיץ מעריך כי הוא מונה כמה אלפי אנשים בלבד. יבואניות היין הגדולות, ובהן החברות שקד, הכרם והחברה הסקוטית (שנסגרה בשבוע שעבר - ג"ו), מייבאות לארץ את מותגי כמה מבתי היין הגדולים באזור, אך החברה היחידה המתמחה באזור היין הזה היא אוסף יינות בורגון של תומר והדס גל, המייבאת כיום לישראל בקביעות פורטפוליו מרשים ביותר, הכולל כ־36 מהיקבים המובחרים בבורגון. ליפשיץ נזהר לא לדרוך על בהונות ומצהיר: "אני מחפש יינות בסגנון שונה. נכנסתי לשוק קטן ואני יודע את זה. אני לא מצפה למכור מחר ל־20 מסעדות בארץ. היינות שלנו מיועדים מראש לנישה של הנישה".

 

מי קהל היעד שלך?

“מרביתם אנשים שיש להם כסף, כי זה תחביב יקר. אני מקווה להביא בעתיד יקבים ויינות בסדר גודל זול יותר, שיאפשרו ליותר אנשים להיכנס לתחום הזה. אפילו בקיבוץ ניר עוז, שאמי, סבי וסבתי עדיין מתגוררים בו אנשים קונים יינות בורגון".

 

מה אתה יותר - שחקן כדורגל או יבואן יין?

"שחקן כדורגל. יבוא היין הוא התחביב שלי לזמן הפנוי. יש שחקני כדורגל שלומדים, אני מייבא יין".

 

4 לבנים מומלצים

 

1. Domaine Roland Rapet Corton Charlemagne Grand Cru 2010: הפתעה מענגת. עשיר מאוד, מינרלי מאוד, עם הרבה ארומות של מלח ושל בייקון מעושן. ללא ספק לבן מורכב ומרתק שיתאים לימים גשומים. 600 שקל.

 

2. Domaine Thierry&Pascal Matrot Meursault 1er Charmes 2010: יין לבן מורכב שמתאים גם לחורף. טעמי עץ ישן ושקדים ירוקים וגוף טיפה קרמי. האדום של הלבנים. יגיע לשיאו בעוד כשנתיים־שלוש, ובינתיים ירוויח מחדרור. 400 שקל.

 

3. Domaine Alain Chavy Puligny Montrachet 2010: יין חד ומדויק עם מעט מאוד עץ והרבה מינרליות. יבש, פריך ומהנה. מתאים לעונת המעבר. 260 שקל.

 

4. Domaine Alain Chavy Puligny Montrachet 1er Folatieres 2010: מאותו הבית, עוד יותר מינרלי, עוד יותר חומצי, פולטייר קלאסי עם טעמי תפוח ירוק וניחוחות פרחים לבנים. לא קל לשתייה, ויתאים לחובבי בורגון מנוסים. 360 שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x