$
פנאי

דניאל סיבוני: "מנציח את הרגע"

תצלומיו של סיבוני מתפרסמים במגזיני אופנה מובילים כמו "ווג" ו"אל" והוא חתום על קמפיינים לקלווין קליין, שאנל ודיור, אך האהבה האמיתית שלו היא תצלומי אמנות רחוב, שאותם הוא מציג בגלריה החדשה שפתח בפלורנטין

רעות ברנע 09:2330.07.13

"כשהאמנות יוצאת לרחוב, זה סימן שהעולם משתנה", אומר הצלם דניאל סיבוני, "זה משפט שאמר אחד הפרופסורים שלי לארכיטקטורה, וזה מה שמנחה אותי בדרכי האמנותית".

 

סיבוני (54), צרפתי־יהודי שחי עד לפני שנה בלוס אנג'לס, יפתח ביום חמישי הקרוב את הסטודיו והגלריה החדשים שלו, Urbanik Art Gallery בשכונת פלורנטין בדרום תל אביב. התערוכה הראשונה מעבודותיו שתוצג בגלריה היא Art is the Eye of the Soul"".

 

 

סיבוני בגלריה שלו בתל אביב. מצלם בלי להתערב במה שנשקף מבעד לעדשה סיבוני בגלריה שלו בתל אביב. מצלם בלי להתערב במה שנשקף מבעד לעדשה צילום: עמית שעל

 

בחלל הגלריה פרוסים תצלומיו גדולי הממדים, והדבר הראשון שנשקף מהם, כפי שמרמז השם, הוא תחושת אורבניות. סיבוני מצלם את העיר כמו שהיא, בלי להתערב במה שנשקף מבעד לעדשה. עם זאת, באמצעות טכניקה מיוחדת של חשיפה והדפסה על מצעים שונים, מבחינים גם בחמימות שעולה מתוך התמונות.

 

מאובמה עד נעמי קמפבל

 

סיבוני, המוכר בעולם בעיקר כצלם אופנה, החל את דרכו כארכיטקט. הצילום היה תחביב ילדות שלו, והפך למקצוע רק כאשר עורך מגזין האופנה הצרפתי "Lola Mag" ראה תצלום שלו והציע לו עבודה. מאז ועד היום צילם סיבוני בכל העולם, עבור מגזיני האופנה הנחשבים ביותר כמו "ווג" ו"אל", ובמקביל צילם קמפיינים למותגים החשובים ביותר, ובהם קלווין קליין, שאנל, דיור, לי קופר וליוויס.

 

לפני כתשע שנים עבר סיבוני עם משפחתו ללוס אנג'לס, אחרי שהוצע לו שם תפקיד מטעם סוכנות הדוגמנות עלית. מלבד הצילומים השוטפים עבור הסוכנות הוא גם הקים וניהל מטעמה בית ספר לצילום אופנה, ובו בזמן המשיך לצלם עבור חברות נוספות ברחבי העולם. את השפה האמנותית שלו החל לפתח באותה תקופה: "ניו יורק ולוס אנג'לס החלו באותו זמן להתמלא באמנות רחוב. התחלתי לעקוב אחרי האמנים ולצלם יצירות שלהם שאהבתי במיוחד".

 

בצילומים שלך מופיעים הרבה אייקוני תרבות, מאובמה ועד נעמי קמפבל. מהי המשמעות שלהם ביצירה?

"המטרה שלי היא להנציח רגע כלשהו. העובדה שמדונה מופיעה בציור קיר או אובמה מופיע על שער ה'רולינג סטון' מעידה על מה שקרה בעולם באותו זמן. לכן אני מרבה גם לצלם השתקפויות, שלטי חוצות, דוכני עיתונים ואלמנטים אחרים שמעידים על זמן מסוים בהיסטוריה".

 

מה גרם לכך שהאמנות הפכה לעיסוק המרכזי בחייך?

"בהתחלה צילמתי ברחוב בעיקר בשביל עצמי. אחרי שמכרתי צילום אחד הגיעה אליי הצעה מגלריה במיאמי שביקשה ממני להציג שם. ב־2006 הצגתי את התערוכה הראשונה שלי, והתחלתי לעבוד באופן שוטף עם גלריות נוספות בלוס אנג'לס וניו יורק. מטעם אותן גלריות הצגתי גם בירידי ארט באזל מיאמי. ב־2010 פתחתי גלריה משלי בלוס אנג'לס, שבה הצגתי את עבודותיי וגם עבודות של אמנים מתחלפים".

 

עד כמה יש ביטוי ליצירתיות ואמנות בצילומי אופנה של קמפיינים גדולים?

"זה נראה מבחוץ כעולם זוהר מאוד, אבל אני רואה בו מעבדה. מובן שכאשר מצלמים קטלוגים יש לעקוב בדיוק אחרי ההנחיות ולצלם את המוצרים בצורה הטובה ביותר, אבל בעבודה עם מעצבים אני משתדל להיות יצירתי יותר. צריך להקפיד תמיד שהעבודה שלך תבוא לידי ביטוי".

 

סגר גלריה בלוס אנג'לס

 

הקשר של סיבוני עם ישראל התהדק מאז שהחל להתעמק ביהדות. "גדלתי בבית חילוני, ולפני כ־15 שנה, עוד בצרפת, התחלתי להתקרב לדת. זה התחזק כאשר נישאתי ונולדו הילדים, והייתי בא לישראל בכל קיץ".

 

את ההחלטה לחיות בארץ קיבל בעקבות שיחה עם הרב דוד חי אבוחצירא (נכדו של הבאבא סאלי). "אני אמנם שייך לחסידות חב"ד, אבל יש לי קשר ארוך שנים איתו. בפעם האחרונה שהגעתי לישראל להתייעץ עם הרב בעניין שותף שרציתי להכניס לגלריה בלוס אנג'לס, היה לו רק דבר אחד לומר לי - 'ברוך הבא'".

 

בעקבות דבריו של אבוחצירא החליט סיבוני לעלות ארצה. "התכוונתי להמשיך לעבוד בארצות הברית ורק לגור כאן", הוא מספר, "אבל בתוך כמה חודשים הבנתי שזה לא פשוט. סגרתי את העניינים בלוס אנג'לס והתחלתי לעבוד על הגלריה החדשה בתל אביב".

 

בגלריה החדשה שאתה פותח תציג רק עבודות שלך?

"הכוונה שלי היא להתחיל בהצגת עבודות שלי, ובהמשך לארח אמנים מהארץ ומהעולם, כמו שעשיתי בגלריה בלוס אנג'לס".

בעצם עשית מהלך הפוך מזה שחולמים עליו אמנים ישראלים בדרך כלל. כבר היה לך בסיס מאוד חזק בעולם, ובכל זאת החלטת לבוא לישראל.

 

"נכון שאפשר לחיות ממש טוב בארצות הברית, אבל אלה לא החיים האמיתיים. אני אמשיך לעבוד בעולם, וכבר בחודש הקרוב אני נוסע לצלם קמפיין לקלווין קליין. אבל המקום הקבוע שלי עכשיו הוא בישראל".

 

  • פרטים: חצרים 15 תל אביב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x