$
הפסקה לעסקית

הפסקה לעסקית: כיוון נכון בצפון

ביסטרו גרינברג החדש בשכונת אזורי חן שבצפון תל אביב מזכיר מאוד את הקונספט של מסעדות קבוצת R2M, אך הוא לא חף מצורך במקצה שיפורים קטן

גלי וולוצקי 11:1929.07.13
ביסטרו גרינברג רוצה להיות הבראסרי והדליקטסן של צפון תל אביב. את כל השטיקים המוכרים ממפעלותיה של קבוצת R2M אפשר למצוא כאן, אף על פי שאין כל קשר בין הקבוצה של רותי ומתי ברודו לבין גרינברג הממוקמת בשכונת אזורי חן: את התפריטים הענקיים שנושאים כותרות וכותרות משנה בצרפתית חיננית, את היצע המנות המשלב קלאסיקות צרפתיות עם טאץ' ים־תיכוני מקומי, ואפילו את אריזות הטייק אוויי, שקיות נייר כתומות, שנראות כמו העתק מדויק כמעט של אלה המשמשות את מעדניית הדליקטסן.

 

לנסות להעתיק את הבראסרי זו התחלה טובה, שמעידה על טעם שאינו נוטה לטרנדים אלא שואף לנצחי, וזה תמיד ראוי להערכה.

 

פיש אנד צ'יפס. פילטים של בורי פיש אנד צ'יפס. פילטים של בורי צילום: עמית שעל

 

המסעדה רחבת הידיים מאפשרת לסעוד בחלל הפנימי המרווח או במרפסת החיצונית המקיפה את המקום. התיישבנו ליד אחד השולחנות הסמוכים לבר, נקודת תצפית מצוינת שממנה אפשר גם להשקיף על הקהל המקומי המטופח וגם להציץ למטבח הפתוח למחצה.

 

העסקית בגרינברג, כפי שסיפר לנו מלצר צעיר וחביב וכפי שמוסבר גם בתפריט, מזכה את מזמיני המנות העיקריות בשעות הצהריים גם במנה של לחם ובמוס שוקולד לקינוח. דיל קצת מוזר, שכן איזה עניין יכול להיות למי שמזמין סנדביץ' קורנדביף (56 שקל), כמונו למשל, בתוספת של סלסילת לחם? ייתכן שזו הסיבה שלא הערנו למלצר, שהלחם חמק מזיכרונו לחלוטין, והסתפקנו בכריך השמנמן שהורכב מלחם שאור, פרוסות דקיקות של קורנדביף חם, ירקות וקורנישון (מלפפון מיני חמוץ) קצת יבשושי.

 

גם מנת הפיש אנד צ'יפס (68 שקל), שאף היא הוגשה בלי הלחם, היתה טובה. היא הותקנה מפילטים של בורי שטוגנו בציפוי פריך והוגשו עם טוגנים ביתיים ואמיתיים בעטיפת נייר חיננית. עדיף היה להשאיר אותה פתוחה, כי סגירתה פגמה בפריכות הצ'יפס. המיונז, הקטשופ ואיולי הפלפלים היו נחמדים, אך רוטב הטרטר שמופיע בתפריט נעלם — כנראה בעקבות הלחם האבוד.

 

סנדביץ' קורנדביף. טוב שתוספת הלחם שכלולה בדיל לא הגיעה סנדביץ' קורנדביף. טוב שתוספת הלחם שכלולה בדיל לא הגיעה צילום: עמית שעל

 

בשלב זה התחלנו לחשוש גם לגורלו של הקינוח המובטח, אך למרבה השמחה הוא דווקא לא נשכח. מוס השוקולד מוגש כאן ברוב טקס, כאשר המלצר מעמיס על הצלחות - ממש ליד השולחן - כפות של מוס וקצפת מתוך שני דליי נירוסטה ענקיים. ההעמסה נעצרת רק כשהסועד אומר "די". המוס היה טעים מאוד למרות מרקם קצת גרגרי.

 

ביסטרו גרינברג הוא מקום נעים וטעים, עם אוכל שעדיין טעון שיפור אבל הולך בכיוון הנכון. יש לקוות שהשיפורים הנדרשים במטבח ובשירות, וגם במבנה הדיל העסקי, ייערכו במהרה. בינתיים מדובר באופציה ראויה (וכמעט יחידה) לתושבי האזור שלא רוצים להזיז את האוטו.

 

שם: ביסטרו גרינברג

ז'אנר: ביסטרו

מיקום: אורי צבי גרינברג 25 ת"א, 03-7414228

מחיר: 48–118 שקל

זמנים: ראשון־חמישי 12:00–16:00

התחככות: תושבי האזור

שירות: משתדל אבל לא תמיד מצליח

כשרות: אין

חניה: בשפע ובחינם

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: אופציה ראויה בעבר הירקון

בטל שלח
    לכל התגובות
    x