$
אוכל

פול אסנהיים יבשל לחנה גרטלר, לא לאובמה

הקייטרינג פרש בשלב הסופי ממכרז בית הנשיא בשל התחייבות לחתונת בתה של גרטלר. בנוסף אסנהיים נאלץ לוותר על שותפות במסעדה במוזיאון ת"א

גלי וולוצקי 09:2418.03.13

חברת הקייטרינג של השף פול אסנהיים נאלצה לפרוש בשלב הסופי של המכרז להכנת הארוחה בבית הנשיא לכבוד נשיא ארה"ב ברק אובמה. באותו ערב תקיים החברה קייטרינג בחתונת בתה של אשת העסקים, חנה גרטלר - אירוע שלדברי שרון גרינקר, שמונה לאחרונה למנכ"ל חברת פול אסנהיים, תואם קודם למידע על ביקור אובמה. "אנחנו לא מותג קייטרינג. פול אסנהיים הוא אדם אחד, והוא לא יכול להיות בשני מקומות בו־בזמן. הייחוד שלנו הוא שאסנהיים עצמו מבשל ונמצא בכל אירוע. אחרת אף אחד לא ישלם לנו מחיר של קייטרינג גורמה".

 

פול אסנהיים פול אסנהיים צילום: אוראל כהן

 

את הקייטרינג לארוחה בבית הנשיא תגיש, בסופו של דבר, חברת הקייטרינג מגי ותולי.

 

לדברי גרינקר, החברה קיבלה את ההחלטה כחלק מתהליך ארגון מחדש שבו נקבע כי לא עורכים שני אירועים באותו ערב. "לקייטרינג הצטברו חובות של 100 אלף שקל לבנקים, זאת בנוסף לחובות לספקים, שממשיכים לעבוד איתנו ולתמוך. נכון לרבעון הראשון של 2013 החברה רווחית ואנחנו מחזירים חובות. כל הכסף שלנו כרגע הולך לזה. זה ייקח זמן, אבל נצא מזה".

 

גרינקר מסביר כי, "חנה גרטלר, לקוחה ותיקה שלנו, הזמינה את 21 במרץ כבר מזמן. ניגשנו למכרז בבית הנשיא בידיעה שתאריך הארוחה הוא 20 במרץ, ורק מאוחר יותר מועדה השתנה ל־21. ברגע שהמועד שונה, הודענו שלא נוכל לקיים אותה".

 

קייטרינג פול אסנהיים נסוג גם מפתיחת מסעדת היוקרה במוזיאון תל אביב לאמנות, והבעלים מחפשים עכשיו שף אחר. המסעדה, שאמורה להיפתח ביוני הקרוב באגף החדש של המוזיאון, היא בבעלות איציק חנגל וטדי שאולי. השניים הם מבעלי בית הקפה דובנוב 8, מתחם הכנסים בגלריה מאירהוף, הקפיטריות במוזיאון תל אביב וריבר סייד בפארק הירקון.

 

חנגל סיפר ל"כלכליסט" כי ההחלטה התקבלה במשותף עם אסנהיים, לאחר שהם הגיעו למסקנה שזהו אינו הזמן הנכון בעבורו להיות מעורב בהקמת המסעדה. "כרגע פול עסוק עם הקייטרינג שלו. החלטנו באהבה גדולה שזה כנראה לא טיימינג טוב בשבילו".

 

לא ידוע מי יהיה השף שיוביל את המסעדה, שתיפתח בהשקעה של כ־6 מיליון שקל. מדובר במסעדה גדולה, המשתרעת על פני כ־600 מ"ר, שאותם יעצב משרד האדריכלים של אלון ברנוביץ' ואירנה קרוננברג. “אנחנו מחפשים שף מצוין, לאו דווקא שם גדול, אלא מישהו שתהיה לו יכולת להוביל פרויקט בסדר גודל כזה", אמר חנגל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x