$
אוכל

הבזאר הגדול בשרונה לקראת קו הזינוק

התמהיל הקולינרי של מתחם שרונה בתל אביב הולך ומתגבש לקראת הפתיחה ביוני, ובימים אלה נחתמים הסכמי השכירות למיזם שמסתמן כמבטיח ביותר: הסטריט פוד בזאר - מתחם דוכנים שיציעו אוכל רחוב של מסעדנים מובילים

גלי וולוצקי 08:2903.02.13

מתחם שרונה ברחוב קפלן בתל אביב אמור להיפתח ביוני הקרוב, אחרי עיכובים רבים, ובימים אלה הולכת ומתבהרת תמונת המצב הקולינרית שהוא יציע.

 

 

 

נוסף על סניפים של רשתות, כמו קפנטו, לנדוור, וניליה, ליאו בלומס, רואי שוקולד, אגאדיר ורוסטיקו, יקומו בתוך מבנים הטמפלריים גם מתחם איטלקי שתפתח קבוצת 141 (מבעלי מסעדת ויקי כריסטינה), מסעדה גדולה של השף רן שמואלי, רעייתו זהר והזוג יונתן ועירית קולבר, ומסעדה גדולה נוספת של הראל בלו, הבעלים של מסעדת סיטארה שבמתחם סי אנד סאן.

 

בשרים שיעושנו במקום

 

נראה שאת ההפתעה האמיתית יספק דווקא מבנה 116 המכונה "היקב", מבנה בן שתי קומות ששטחו הכולל 1,800 מ"ר. בקומה התחתונה שלו ייפתח בר יין של עובד ושני זיתוני, הבעלים של ברי היין ז'אז'ו וז'אז'ו וינו בנווה צדק, ולצדו גלריה של איש העסקים ואיל אתרי הסקס מולי ליטבק.

 

בקומה העליונה של המבנה, כפי שכבר פורסם בעבר ב"כלכליסט", עתיד להיפתח על שטח של 1,100 מ"ר מתחם שיציע אוכל רחוב. קבוצת עדיס לייף סטייל, שניהלה בעבר משא ומתן להקמתו, נסוגה בסופו של דבר מהעסקה, ובמקומה שכרה את המקום קבוצת יזמים הכוללת את רונן נמני, מבעלי רשת קפה קפה, ואת צביקה כרובי מרשת לגעת באוכל. במרכז המתחם, שייקרא סטריט פוד בזאר, יוצב דוכן גדול ומסביבו כ־18 דוכנים נוספים, ואת כל אלה יאכלסו בתי עסק לממכר מזון מוכן.

 

הדמיה של מבנה 116, המכונה "היקב". מתוכננים גם אירועים משותפים לכל השותפים במתחם הדמיה של מבנה 116, המכונה "היקב". מתוכננים גם אירועים משותפים לכל השותפים במתחם

 

בשבוע שעבר, כפי שנודע ל"כלכליסט", נחתמו כבר כמה חוזי שכירות במבנה, וכרגע מצטייר שהוא שואף להציע תמהיל שונה מאוד מהמקובל במתחמי אוכל. את הדוכן המרכזי שכרה הקבוצה המפעילה את מסעדת קפה אירופה בתל אביב. חברי הקבוצה - אנשי הלילה דוד טור ושלומי זידן (מועדון החתול והכלב, מועדון הברקפסט), הבעלים והשף של מסעדת הבסטה איתי הרגיל, ואיש היין מעוז אלונים - יתמקדו באוכל רחוב בסגנון בלגי המתבסס על בשרים, ירקות ופירות ים בטיגון עמוק. אבל תפקידם במתחם לא יסתכם בדוכן שיפעילו. זידן, שהוא גם די.ג'יי נחשב, וטור, אדריכל בהכשרתו, אמורים גם להעניק למתחם את האווירה הנכונה, שאמורה להתרחק ככל האפשר מהסגנון הממוסחר המאפיין מתחמים דוגמת שרונה. "אנחנו נהיה אחראים למוזיקה ולאווירה האורבנית, שתאחד בין כל העסקים במתחם", מסביר טור. "החוויה הכוללת תהיה של מסעדה אחת עם הרבה דוכנים".

 

דוד טור, מקבוצת בעלי קפה אירופה: "אנחנו נהיה אחראים גם למוזיקה ולאווירה האורבנית, שתאחר בין כל העסקים במתחם. החוויה הכוללת תהיה של מסעדה אחת עם  הרבה דוכנים" דוד טור, מקבוצת בעלי קפה אירופה: "אנחנו נהיה אחראים גם למוזיקה ולאווירה האורבנית, שתאחר בין כל העסקים במתחם. החוויה הכוללת תהיה של מסעדה אחת עם הרבה דוכנים"

 

נוסף על הדוכן של אנשי קפה אירופה יוקמו באזור הסטריט פוד בזאר גם דוכן שווארמה של בינו גבסו (דוקטור שקשוקה), דוכן בשרים שייעושנו במקום של רגב ושגיא עברון, הבעלים של רשת סנדביצ'יות רובן, ובימים אלה מתנהלים מגעים גם בנוגע לפתיחת דוכן אוכל מקסיקני, דוכן חצ'אפורי גיאורגי ודוכנים נוספים במקום.

 

1,000 שקל למ"ר

 

הילה אלפרט, המשמשת יועצת קולינרית של המתחם, מסבירה גם היא כי היזמים מנסים ליצור במקום אווירה שונה. "רונן נמני וצביקה כרובי מבינים שלמתחם אוכל בתל אביב אין סיכוי לחיות אם יביא את אותם שחקנים וייכנס לאותן שבלונות. המטרה שלנו היא לרכז במקום אחד את התותחים הכי כבדים, כדי שאפשר יהיה לאכול מנה אצל אחד ונשנוש אצל אחר, ובעצם לצאת עם אחת הארוחות הכי טובות בעיר. נכון שלכל אחד יש את המומחיות שלו, אבל המתחם צריך לפעול כיחידה אחת. לכן אנחנו מתכוונים לייצר אירועים משותפים תחת קונספט אחד ועם מוזיקה משותפת, באופן שכולם ירוויחו מהם".

 

מחירי השכירות במתחם השוק הם לא נמוכים, ועומדים על כאלף שקל למ"ר, כולל דמי ניהול. טור אומר כי המחיר הגבוה אינו מרתיע אותו. "לא מדובר בהוצאה כבדה, מכיוון שאתה מקבל חלל בנוי עם כל התשתיות הדרושות. לי, כשוכר, נשאר רק לקנות את הציוד לתפעול הדוכן, ולעומת העלות של הקמת מסעדה מדובר בהשקעה לא גבוהה בכלל".

 

מתחם שרונה כולו משתרע על כ־45 דונם, ואת 33 המבנים הטמפלריים בו יאכלסו בתי עסק מתחום האופנה, העיצוב, התרבות והקולינריה. שלושה מבין המבנים מיועדים לשמש כקמפוס לתואר שני של הטכניון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x