$
מוסף באזז ינואר 2013

הגוון ה־51

הטעם הקטיפתי והאריסטוקרטי של הקוניאק הופך, בעזרת תיבול יצירתי, לשמיכת הפלנל הרכה והכהה שהיא תמצית החורף הישראלי

נורית קריב 09:1009.01.13

יש חורף ישראלי. הוא אולי לא מושלג ועטור יערות אשוח, אבל הוא סחוף רוחות חורש ים־תיכוניות, ויש לו אפרוריות לחה וייחודית משלו, הגוון ה־51 של האפור, וכולו ספוג ריח שהוא שילוב של פלנל רטוב ורקבובית עלים וסוכריות דבש וכף חשמלית (הרבה אחרי ששני האחרונים כבר נעלמו מחיינו). "בימי החורף אני הכי אוהב קוקטיילים על בסיס קוניאק - אפילו כשהם מוגשים עם קרח", אומר אלי כהן־כוכב, ברמן והבעלים של סווינג שירותי בר. "יש משהו בקוניאק שמחמם ונותן תחושה של כובד, שמתאימה לימים הקרים. למזלנו עברו הימים שבהם נחשב פשע לערבב קוניאק עם מרכיבים אחרים. גיליתי, למשל, שקוניאק מקבל בברכה אפילו טעמים חזקים כמו ג'ינג'ר".

 

הקוקטייל שלפניכם שומר על חום האחוזה הקטיפתי של הקוניאק המיושן ועל המתיקות הצרפתית של הגרנד מרנייה, ומתבל אותן. אם תגישו לצדו ערמונים יש לכם נקודת התחלה מצוינת לאחר צהריים ארוך מול החלון, עם ספר עב כרס.

 

קוקטייל קוניאק וערמונים. נקודת התחלה מצוינת לאחר צהריים ארוך מול החלון קוקטייל קוניאק וערמונים. נקודת התחלה מצוינת לאחר צהריים ארוך מול החלון צילום: דן פרץ

 

קוקטייל פלנל

של אלי כהן־כוכב מ"סווינג"

 

רכיבים

• 1 שוט ליקר גרנד מרנייה אדום

• 1/2 שוט קוניאק

• קרח שבור

 

וגם אחד משני המרכיבים הבאים:

לטעם עדין: כפית אחת של ליקר קרם דה מינט לבן

למשקה ארומטי ומעט חריף: 3 פרוסות דקיקות של ג'ינג'ר טרי

 

וגם:

• קוביות קרח

• סליל קליפת לימון

 

אופן ההכנה

מערבבים (לא משקשקים) את הרכיבים בשייקר, ומסננים.

מוסיפים את קוביות הקרח ואת סליל הלימון.

מגישים בכוס וויסקי (המכונה "אולד פאשנד" או "לואו בול").

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x