• תפריט
אוכל

נפטר המסעדן שאול אברון

המסעדן מיועזר בר יין היה מאושיות הקולינריה בישראל. אברון גם פרסם שני ספרי מתכונים עם השף ישראל אהרוני

גלי וולוצקי 08:3204.11.12

המסעדן שאול אברון, מבעלי מסעדת יועזר בר יין ביפו ומאושיות תחום הקולינריה בישראל, נפטר ביום שישי בבוקר בגיל 68. לוויתו תתקיים היום בשעה 12:00 בקרית שאול בת"א.

 

אברון, יליד תל אביב, היה בשנות השבעים והשמונים כתב כלכלי וכתב אוכל ב"מעריב" וב"חדשות". כתיבתו הישירה

והאירוטית על אוכל נחשבה בזמנו פורצת דרך, ומדור האוכל שכתב ב"חדשות" זכור עד היום כאחד הטובים שפורסמו בארץ.

 

בסוף שנות השבעים פתח אברון את מסעדת הקיוסק בנווה צדק, שבה העסיק, בין השאר, את השף חיים כהן. בשנת 1995 פתח עם חברתו מימי בית הספר העממי, ציפורה אסף, את מסעדת יועזר בר יין. המסעדה שהיתה בתחילת דרכה בר יין עם מספר מצומצם של מנות, הפכה עם השנים למוסד המזוהה מאוד עם בשר ויינות מחבל בורגון. אברון גם פרסם שני ספרי מתכונים עם השף ישראל אהרוני.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x