$
אלכוהול

אלכוהול: קוקטיילים עם טוויסט קיצי

מוחיטו עם ענבים או אניס, קפיריניה בגרסה טרופית ובלאדי מרי עם פלפלים ועגבניות טריות. "כלכליסט" מציג את המגמות החדשות בתחום הקוקטיילים, ומביא דוגמאות יצירתיות וצבעוניות במיוחד

עמית יריב 09:3420.08.12

קוקטיילים הם הפתרון המושלם לקיץ: הם מרעננים, לא מכבידים, ולרוב מתאפיינים בצבעים עליזים שיכניסו אתכם למצב הרוח העונתי. בעונה הזאת יצאו הקוקטיילים היצירתיים מגבולות הברים והמועדונים, וגם מסעדות נחשבות שילבו אותם בתפריט. במסעדות כקלואליס ומזללה תוכלו למצוא היום קוקטיילים לא שגרתיים, שהושקעה הרבה מחשבה בבנייתם.

 

כמה מגמות מרכזיות מופיעות בקוקטיילים של הקיץ הנוכחי: הראשונה היא שימוש בבסיס של קוקטיילים קלאסיים, כמו מוחיטו (רום, לימון וסוכר), עם תוספות חדשות. כך נוצרו קוקטיילים דוגמת "מוחיטו ענבים" או "מוחיטו ים־תיכוני". בנוסף משקאות האניס הפכו בסיס פופולרי לקוקטיילים, עם ארומה ים־תיכונית מובהקת. עוד מגמה שחלחלה מהברים המובילים בעולם היא העלייה במספר הקוקטיילים המשתמשים בירקות - עגבניות, גזר, מלפפון וסלק - במקום בפירות. הוסיפו לכך את הגברת השימוש בפירות טריים במקום פירות משומרים וסירופים למיניהם, ותקבלו ממלכת קוקטיילים שכמעט יכולה להתחרות בעולם הגדול.

 

קוקטיילים. טמפל בר קוקטיילים. טמפל בר צילום: אוראל כהן

 

"כלכליסט" מביא קוקטיילים מעניינים ממסעדות בישראל.

 

מונטיפיורי 7: מוחיטו ענבים

 

מערבבים: בסיס רום בתוספת לימון, נענע, סאוור (תערובת מיץ לימון וסוכר), ענבים, מי סוכר וסודה.

 

מקבלים: עוד גרסה למוחיטו - הפעם נוספו למתכון המקורי ענבים. התוצאה היא טוויסט מעניין על קלאסיקה - גרסה שמתרחקת מהמקור, אבל רק מעט. זהו קוקטייל מהנה מאוד ומרענן, שהמתיקות שבו מאוזנת היטב בחמיצות הלימונים. פרטים: 49 שקל, מונטיפיורי 7 ת"א.

 

מזללה: סנגריה ליצ'י

 

מערבבים: בסיס יין סוביניון בלאן בתוספת ליצ'י מקולף, פלח תפוז, פלח לימון, נענע, סירופ ליצ'י וג'ינג'ר אייל.

מקבלים: קוקטיילים על בסיס יין נוטים להיות תוקפניים פחות מקוקטיילים על בסיס אלכוהול חזק. הגרסה של מסעדת המזללה לסנגריה הקלאסית - יין אדום עם פירות חתוכים - היא ליווי נהדר לארוחה למי שרוצה משהו שונה וקיצי יותר מיין, והיא משלבת את הטרופיות של הליצ'י עם הארומות של היין. פרטים: 39 שקל, מזללה, נחלת בנימין 57 ת"א.

 

קוקטיילים: גספאצ'ו רויאל קוקטיילים: גספאצ'ו רויאל צילום: לירון אלמוג

 

גספאצ'ו: גספאצ'ו רויאל

 

מערבבים: בסיס של פסטיס ויין מבעבע בתוספת אבטיח, נענע, מי סוכר, מונין (סירופ בטעמים) אבטיח וקרח.

 

מקבלים: גרסת הקוקטייל של מסעדת גספאצ'ו האשקלונית למרק הקר שנתן למסעדה את שמה היא הברקה מיקסולוגית של ממש: הקוקטייל האניסי מזכיר מאוד את מרק העגבניות הקר בצבע ובמרקם, והשילוב בין פסטיס, יין מבעבע ואבטיח נותן תוצאה מהנה לשתייה ונעימה מאוד לעין. פרטים: 39 שקל גספאצ'ו, מלון הולידיי אין, אשקלון.

 

סושיאל קלאב: Mad In Brazil

 

מערבבים: בסיס קשאסה בתוספת אננס, מנגו ופסיפלורה.

 

מקבלים: גרסה טרופית לקפיריניה הקלאסית, המבוססת על קשאסה ולימונים. מתיקות הפרי הופכת את הקוקטייל הזה למתאים למי שרוצה שהאלכוהול בקוקטייל שלו לא יבלוט מדי. משמח ומהנה מאוד. פרטים: 42 שקל, סושיאל קלאב, שדרות רוטשילד 45 ת"א.

 

קוקטיילים. אורנג'דה קוקטיילים. אורנג'דה צילום: אוראל כהן

 

טמפל בר: אפרול שפריץ

 

מערבבים: בסיס אפרול ויין מבעבע בתוספת מיץ תפוזים וסודה.

 

מקבלים: קוקטייל צבעוני, כתום־אדום, עם שילוב מקסים של מתיקות ומרירות. האפרול, אפריטיף אדום עם מרירות מרעננת ואחוז אלכוהול נמוך יחסית (כ־20%), נותן את הצבע האדום, היין המבעבע מוסיף את התסיסה, ומיץ התפוזים מוסיף מתיקות, לקוקטייל מרענן ומהנה מאוד. פרטים: 29 שקל, סניפי רשת הברים האיריים טמפל בר ברחבי הארץ.

 

55: Orengada

 

מערבבים: בסיס וודקה, קמפרי ובירת ויינשטפאן בתוספת סירופ בטעם אשכוליות, מיץ תפוזים.

 

מקבלים: קוקטיילים על בסיס בירה אינם מחזה נפוץ במיוחד אצלנו, וחבל. האורנג'דה - קוקטייל עם שם שהוא מחווה לשנות השמונים, היא קוקטייל מרשים, המשלב צבע מהמם (אדום־כתום) עם מתיקות סבירה ומרירות מלווה נעימה. פרטים: 41 שקל, 55, מתחם סינמה סיטי ראשון לציון.

 

223: בלאדי מרי

 

מערבבים: בסיס של וודקה ויין אדום בתוספת עגבניות משלושה סוגים שונים, רוטב צדפות, פלפלים אדומים קלויים ועלי חרדל.

 

מקבלים: בלאדי מרי הוא מהקוקטיילים הקלאסיים והאהובים ביותר. הגרסה של 223, בר המתמחה בקוקטיילים, מעניינת במיוחד: השילוב של יין אדום ופלפלים קלויים, לצד שימוש במיץ מעגבניות טריות כתחליף למיץ המשומר, מוסיפים מתקתקות ורעננות לקוקטייל שהיה נדמה שאי אפשר לחדש בו יותר. פרטים: 44 שקל, 223, דיזנגוף 223 ת"א.

 

 

בלאדי מרי בלאדי מרי

 

קלואליס: מוחיטו ים־תיכוני

 

מערבבים: בסיס אוזו וסמבוקה בתוספת פלחי לימון, נענע וסוכר חום.

 

מקבלים: במסגרת "חמישי בג'ינס" במסעדת קלואליס, מגישים מוחיטו שבו מחליפים שני משקאות אניס את הרום הקלאסי. התוצאה היא טוויסט מעניין על המקור - קוקטייל חמוץ־מתוק עם ארומה אניסית נהדרת, לחובבי הז'אנר. פרטים: 31 שקל, קלואליס, אבא הלל 16 רמת גן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x