$
אוכל

בשר ודם

הכרזת מלחמה בסצנת המסעדות הצפונית: מסעדה של רשת בשרלה תיפתח מול לימוזין, מסעדת הבשר המובילה באזור. "כלכליסט" שמע מבעלי בשרלה על התחרות, ומנציג לימוזין על המיליונים שהושקעו ברשת בת חדשה

גלי וולוצקי 09:2925.07.12

סצנת המסעדות באזור התעשייה של רמת ישי עומדת בפני סערה. מסעדת הבשר לימוזין נחשבת לשליטה הבלתי מעורערת באזור מאז נפתחה ב־2002 (האטליז הצמוד לה נפתח ב־1997), אבל כעת עומדת רשת בשרלה לפתוח מסעדה ואטליז ממש מול לימוזין, ולהציע קו מוצרים כמעט זהה, לטענתם במחיר אטרקטיבי יותר.

 

מאחורי בשרלה עומדים שי אראל ואלירן אלקיים. אראל, שיש מי שזוכרים אותו כזוכה בעונה השלישית של "הישרדות", ואלקיים, שחקן כדורגל שפרש ב־2011, הקימו בהשקעה של כמיליון וחצי שקל את הסניף הראשון של בשרלה בקיץ 2006. שום דבר בפתיחה לא ניבא טובות. לא הלוקיישן המקולל במרכז האמנויות קסטרא בחיפה, שבו נראה שיותר מסעדות נסגרו מאשר נפתחו, ולא העובדה שחודשיים אחרי הפתיחה המסעדה כבר עמדה סגורה בשל התקפות הטילים במלחמת לבנון השנייה. "גם אחרי המלחמה הלך קשה", נזכר אראל. "היתה אווירת הפסד ודיכאון. אנשים לא היו במצב רוח לבלות". אבל המסעדה שרדה וסניף נוסף נפתח בקריית חיים לפני כשנה. אראל מרגיש שפיצח את סוד הקהל המקומי: "הקהל הצפוני לא אוהב פלצנות. הוא רוצה ווליו פור מאני, שלא יקרעו אותו, הישראלים לא אוהבים לצאת פראיירים, ואני מכבד את זה. אצלנו מלצר לא צריך אישור ממנהל משמרת כדי להחליף מנה או לפנק לקוח", הוא אומר. סועד לא מרוצה? לא נעשה לו תחקיר, פשוט נחליף. אנחנו גובים על תוספות כמו צ'יפס או הום פרייז חמישה שקלים, כשבמסעדות אחרות גובים עד 17. אני מרוויח מעולה על התוספת גם אם המחיר שלה הוא חמישה שקלים, אז למה לחייב יותר?".

 

שי אראל שי אראל צילום: ערן יופי כהן

 

מתרחקים מתל אביב

 

הסניף החדש נפתח בשותפות עם חברת בית הבשר דבאח, מספקיות הבשר הגדולות בארץ, שחולשת על כ־40% משוק הבשר הטרי בארץ ומפעילה שלושה איטליזים בצפון. "מטרת השותפות היא להקים רשת מסעדות עם אטליזים, והסניף ברמת ישי יהיה הפיילוט", מצהיר אראל. "בזכות השותפות נוכל לספק את הסחורה הכי טובה במחיר אטרקטיבי".

 

זו לא חוצפה לפתוח מול לימוזין?

"הלוקיישן מצא חן בעינינו. אנחנו מקבלים את לימוזין כעובדה בשטח, וכבודה במקומה מונח. היינו פותחים שם בכל מקרה. בשורה התחתונה הקהל ירוויח, כי יהיו לו יותר אופציות".

 

לא יהיה צפוף?

“המטר המרובע הזה משרת הרבה מאוד יישובים באזור שמגיעים לקנות ולאכול ברמת ישי". גם הטרנד הצמחוני והטבעוני לא מטריד את אראל: "אני פוגש במסעדה כל יום אנשים שאוהבים בשר. אני עצמי אוכל בשר כל יום, ואני ממש לא מבחין במגמה כזאת".

 

תפתחו סניפים גם במרכז?

“לא, מתוך החלטה אסטרטגית. התחלופה של המסעדות בת"א גדולה והקהל לא מפתח נאמנות למקום מסוים. אנחנו רוצים להביא את הקהל התל־אביבי בסופי שבוע לכאן".

 

העתיד בהמבורגר

 

גם רמי גינת, מבעלי מסעדת לימוזין, מאמין בקהל המקומי. על המתחרה החדשה הוא אומר: “שיהיה להם בהצלחה. לימוזין מגדלת לבד את הבשר שלה ומתעסקת רק בבקר טרי ומיושן ביישון יבש. אני תמיד נותן יחס של כבוד, אבל אני לא חושב שיש תחרות לאיכות שלנו".

 

גם גינת שוקד על פתיחת רשת ארצית, במקרה הזה של המבורגריות. לפני כשנה פתח עם שותפו אמיר טלמור את המבורגריית בלו בלג' בקריית טבעון. בימים אלו מסיימת החברה תהליך של מיתוג מחדש, והכנות לפתיחה של שני סניפים בשלושת החודשים הקרובים: סניף שני ברוממה בחיפה, וסניף שלישי בתחנת דלק בין בנימינה לזכרון יעקב. גם הסניף בטבעון ישנה את שמו, והרשת תיקרא בורגר סאלון. עלותו של המהלך היא כ־2 וחצי מיליון שקל. "החלטנו לבחור בשם בורגר סאלון שמזכיר את המערב הפרוע, ושינינו את כל המיתוג. המוצר עצמו לא ישתנה. מיקום הסניפים על הדרך, נובע מהמסקנה כי גם אנשים בדרך רוצים אוכל טוב".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x