$
אוכל

על הדרך: מסעדות טובות בתחנות דלק

סושי משובח במחלף קיסריה, בשר טלאים מול עין גב או בר לטיני בכניסה לשדרות. "כלכליסט" סוקר את המקומות המומלצים לתדלוק התיאבון

גלי וולוצקי 09:5120.05.12

מסעדות בתחנות דלק מעלות אסוציאציה של כריכים מאתמול וקפה דלוח, אך בשנים האחרונות המציאות מפתיעה לטובה. בתחנות הדלק ברחבי ישראל נחבאות מסעדות שמגישות אוכל טוב ואפילו מצוין, כאלה שמומלץ לעצור בהן וגם לנסוע במיוחד. "כלכליסט" מגיש מסעדות מצפון לדרום שכדאי להתרענן בהן.

 

גינוסר: קצה הנחל. המסעדה נראית כמו עוד שיפודייה, אך היא ממש לא כזו. היא הוקמה בידי השף יוסף חנא (זוזו), יליד כפר ראמה, ופלג בכור, יליד קיבוץ חוקוק, ומציעה מטעמים לבנוניים מסורתיים שלא תמצאו במקומות אחרים. מנות הדגל: שישברק - כדורי בצק ממולאים בשר ברוטב לבן עזים (70 שקל); פטאייר של נדיה - בצק ממולא עשבי בר בתנור (35 שקל); שנקאליש - כדורי לאבנה עם עגבניות, בצל ועלי זעתר (38 שקל); פטוש לבנוני - סלט עגבניות, בצל, נענע, סומק, קרוטוני פיתה וגבינת חלומי (38 שקל). פרטים: בכניסה למתחם האירוח בגינוסר, 04-6717776.

 

קצה הנחל, גינוסר קצה הנחל, גינוסר צילום: ערן יופי כהן

 

עין גב: מרינדו. מסעדת הבשרים בכניסה לקיבוץ עין גב, שבבעלות מגדלי טלאים ועגלים מדרום רמת הגולן, מספקת את ליטרת הבשר למעוניינים בארוחה בשרית, ומתאימה במיוחד למשפחות שמטיילות בצפון ומחפשות פתרון שישביע את רצונם של הסבתא והנכד בו־בזמן. אפשר גם לעצור במעדנייה הסמוכה ולקנות בשר הביתה. מנות הדגל: סינטה 400/250 גרם (149/99 שקל); פורטרהאוס 600 גרם (189 שקל). החרב של מרינדו - שיפוד זוגי עם תשעה סוגי בשר, כולל נתחי אנטרקוט, שייטל טלה, קבב טלה, נתחי סינטה ועוד (299 שקל). פרטים: מול הכניסה לעין גב, 04-6658555.

 

מרינדו, עין גב מרינדו, עין גב צילום: סטודיו דרור כהן

 

קריית טבעון: בלו בלג'. מסעדת לימוזין הוותיקה מרמת ישי פתחה את ההמבורגרייה שלה בקריית טבעון לפני כשנה, והיא מציעה בה את הבשר המשובח של המסעדה־האם בגרסת פאסט פוד, לאכילה במקום וגם לטייק אווי. למרות מיקומה בתחנת דלק היא פופולרית למדי לבילוי של ממש בשעות הערב. בערבי שישי הופך המקום למסעדה המגישה את המנות בכלים רב־פעמיים, עם תפריט סימפטי של אלכוהול. מנות הדגל: המבורגר 180 גרם ממולא גבינה (42 שקל); המבורגר עוף עם לימון כבוש (36 שקל); המבורגר קלאסי (36 שקל). פרטים: אלונים 2, 1-700-705-715.

 

מחלף קיסריה: מינאטו. מה לסושייה כשרה בתחנת דלק? מינאטו הוותיקה מוכיחה שלפעמים יש סושי טוב גם במקומות המפתיעים ביותר. הסושי מאסטר אקי טאמורה, נצר למשפחת מסעדנים יפנית, מציע מנות נפלאות בז'אנר. המקום קטן והתפריט לא ענק, אך בהחלט מדויק וכולל את כל הקלאסיקות היפניות, לצד מבחר יפה ומשובח של סושי וסשימי. מנות הדגל: סשימי סאן טן (50 שקל); נגיטורי מאקי - טורו ובצל ירוק (34 שקל); טורו טטאקי (47 שקל); מינאטו ספיישל (60 שקל). פרטים: מחלף קיסריה, 04-6360812.

 

מינאטו, מחלף קיסריה מינאטו, מחלף קיסריה צילום: בועז לביא

 

ניר אליהו: קמליה. הביסטרו נראה במבט ראשון כמו כל מסעדות הדרך האחרת, המנסות להשביע את רצון כל הסועדים, אך במבט שני מתברר שיש כאן אמירה קולינרית מקורית. מנות הדגל: צלע לבן ברוטב מייפל וחרדל (78 שקל); דג דניס שלם בגריל עם מרמלדת פלפלים (88 שקל); יאפרקיס - תבשיל קדירה בלקני, המורכב משכבות אורז, בשר טחון, פירות יבשים ועלי גפן עם יוגורט עזים, ומוגש בכלי חרס מיוחד (56 שקל). פרטים: על כביש 444, מזרחית לניר אליהו, 09-7990028.

 

קמליה, ניר אליהו קמליה, ניר אליהו צילום: נמרוד גליקמן

 

אזור אשדוד: לוצ'נה. על אם הדרך, סמוך לאשדוד ומזרחית למושב אמונים, נמצאת מסעדה איטלקית ביתית, המגישה כעשור מנות מפסטה תוצרת בית ודגים טריים. מנות הדגל: קבב לוקוס ופלמידה עם גרידת לימון על יוגורט כבשים עם פיסטוק קלוי (88 שקל); פפרדלה ירקות חורף עם שומר, ארטישוקים, ברוקולי ופלפל צ'ילי (52 שקל); לוצ'נה קפרזה - גרסה לסלט המסורתי, המורכב מעגבניות ומוצרלה, וכאן מגיע גם עם לימונים כבושים, אנשובי, פלפל קלוי באש ובצל ירוק (38 שקל). פרטים: על כביש 3711, מזרחה למושב אמונים, 08-8661396.

 

לוצ'נה, אזור אשדוד לוצ'נה, אזור אשדוד צילום: אריאל שרוסטר

 

שדרות: קדאקס. מאחורי תחנת הדלק, בכניסה למועצה האזורית שער הנגב, נחבא לו קדאקס - בר לטיני קטן, שבו משלבת השפית והבעלים, טל פיסחוביץ, השפעות ממטבחי הקריביים, ספרד ומקסיקו לתפריט עליז וצבעוני. מנות הדגל: אוסובוקו לבן ברוטב מולה מקסיקני (68 שקל); אמפנדס צ'יליאניים מטוגנים במילוי של האם, גבינה ותירס (30 שקל), או במילוי טונה, תפוחי אדמה וצ'ילי (27 שקל); שרימפס עם חאמון, קאווה, שמנת וציר סרטנים על אורז (77 שקל). פרטים: בכניסה לשער הנגב, 08-6890452.

 

צומת כפר עזה: שמרלינג. שמרלינג נפתח כפאב קיבוצי במפלסים, ולפני כשלוש שנים וחצי עבר למיקומו הנוכחי. למסעדה יש שיק צבאי, והמנות נקראות על שמות אמצעי לחימה שונים. יש כאן שני ברזי בירה ומבחר יפה של בירות בבקבוק, ובעיקר הרבה מאוד בשר, המוגש לרוב בג'בטות. מנות הדגל: תותח סימן 4: ג'בטה עם רוסטביף, נתחי אנטריקוט ונתחוני עוף (35 שקל); שאיטו (שהבעלים מגדיר אותה בנון־פוליטיקלי קורקטיות כ"מנה לבנות"): נתחוני עוף ברוטב שמרלינג סודי עם בצל בג'בטה (32 שקל); שמרבורגר: 220 גרם המבורגר מבשר בקר בג'בטה או בצלחת (39 שקל). פרטים: תחנת הדלק בצומת כפר עזה, 08-6612183.

 

שמרלינג, צומת כפר עזה שמרלינג, צומת כפר עזה צילום: אריאל שרוסטר

 

ערד: מוזה. הפאב־מסעדה הוותיק פועל כבר 26 שנה, מתוכן כעשור במיקום הנוכחי, ומשמש תחנת עצירה פופולרית בקרב אופנועני שטח, רוכבי אופניים ומדרימים אחרים. הקירות מעוטרים ביותר מ־600 צעיפים ובכ־300 דגלונים של קבוצות כדורגל מהעולם. בבר שישה ברזי בירה ובמקרר כ־30 סוגי בירה נוספים, כולל בירות בלגיות ובירות בוטיק מישראל. מנות הדגל: מרק גולאש (32 שקל); המבורגר עם טוגני הבית בתערובת קייג'ין (39 שקל); סלט עוף בגריל עם עלי חסה ובייבי, פלפל אדום קלוי, פטריות, גרעיני חמנייה ודלעת (46 שקל). פרטים: על כביש 31, בכניסה המזרחית לערד, 08-9975555.

 

מוזה, ערד מוזה, ערד צילום: ישראל יוסף

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x