$
הפסקה לעסקית

אי של איפוק מקורי

אלבה התל־אביבית לא מתחנפת לחך המקומי - במקום המנות המוכרות לעייפה היא מציעה תפריט צהריים מעודן ואלגנטי, אך גם יקר בהרבה

גלי וולוצקי 10:1130.04.12

את מסעדת אלבה פתחו לפני כחודשיים ג'ו מרסיאנו, הבעלים של מסעדת הקנטינה, מעוז ברנז'אי תל־אביבי, והשף יאיר יוספי, שעבד בעבר בכמה מסעדות מובילות לפני שעקר לשבע שנים בפריז. נראה שהשהות בחו"ל היא שאחראית לאווירה המאוד לא ישראלית השוררת במסעדה - גם בעיצוב המאופק, שהופך את החלל המוארך והמוזר המוקף קירות זכוכית לנעים לישיבה, וגם בתפריט, שאינו כולל מנות שמתמחזרות ברבות מהמסעדות בארץ ומזכיר יותר את ז'אנר הביסטרונומיק הצרפתי: מנות הנשענות על טכניקות צרפתיות, אבל משלבות גם חומרי גלם וניחוחות אסייתיים, בלי הגזמה או צעקנות מיותרת.

 

תפריט הצהריים באלבה מציע גרסאות צנועות למנות הערב, גם מבחינת חומרי הגלם וגם מבחינת התמחור.

התחלנו במה שהוגדר כקרפצ'ו שייטל (57 שקל), והיה למעשה פרוסות של נתח שנצרב קודם לפריסתו ותובל במקוריות בבהרט ובוויניגרט פורצ'יני. זו היתה מנה מענגת ומפתיעה, שהצליחה לשלב בתבונה בין טעמים מוכרים ליצירה חדשה. מנה של ברוסקטות עם שומר, לפת וקלמארי (37 שקל) הציגה אף היא שילוב טעמים מעניין. הפרוסות הקלויות נמרחו במחית של הרינג מעושן, שהוסיף למנה משחק טעמים מרתק, אבל גם היה קצת דומיננטי מדי עבור שאר השחקנים על הצלחת, וטעמם של הקלמארי העדין והלפת כמעט לא הורגשו.

 

בניגוד למה שקורה בדרך כלל, המנות העיקריות התעלו על הראשונות. פילה סלמון בטריאקי שזיפים (75 שקל) נצלה באופן מושלם, שהפך את עורו לפריך והשאיר את בשרו כמעט נא. הוא הוגש על תלולית קטנה (מדי) של קרם ירקות חורף טעים, לצד פטריית חורש צלויה.

 

פרנצ'בורגר (73 שקל), מנה שכבר הספיקה להפוך לאחת הפייבוריטיות במקום, התגלתה כהמבורגר עסיסי מאוד, שהוכן מנתח של אונטריב משובח ומלא טעם בתוספת אגוזים טחונים, שהוסיפו לקציצה בת טעם אדמתית ומהנה. ההמבורגר הוגש בלחמנייה מרוחה בכמות נדיבה של איולי תפוח ירוק וקטשופ פטריות ופלפל, לצד טוגני זוקיני מצוינים.

 

פילה סלמון בטריאקי שזיפים. עור פריך ובשר כמעט נא פילה סלמון בטריאקי שזיפים. עור פריך ובשר כמעט נא צילום: אלה סברדלוב קרן

 

עיון בתפריט הקינוחים המצומצם לא העלה משהו שאי אפשר לעמוד בפניו, אבל המלצר המליץ על ספיישל של בלאן מנז'ה (קרם מחלב שקדים) עם קולי פיטאיה וסורבה תפוחים (37 שקל) - וטוב שכך. הקינוח הציג שילוב טעמים לא שגרתי והיה אלגנטי ומתוק במידה מתונה, שסיימה את הארוחה באותו אקורד מעודן ואלגנטי שליווה אותה.

 

בסצנת המסעדנות העמוסה אלבה משמיעה קול מקורי. האיפוק שלה עלול לשחק גם לרעתה, שכן היא אינה מפציצה את הסועדים באטרקציות שבהן הם מורגלים. אבל מי שמעוניין בקולינריה מעודנת, שאינה מנסה רק להתחנף אלא גם להפתיע בטעמים חדשים, ייהנה כאן.

 

שם: אלבה

ז'אנר: מסעדת שף

מיקום: אבן גבירול 36 תל אביב, 03-5467905

מחיר תפריט צהריים: ראשונות 57–35 שקל, עיקריות 81–47 שקל, קינוחים 37 שקל. שני־חמישי, 12:00–17:00

התחככות: תושבי העיר וידוענים בנוסח הקנטינה

כשרות: לא

שירות: זריז, אך לא תמיד מספיק בקיא

חניה: בחניון לונדון מיניסטור, בתשלום

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: תענוג עם תג מחיר תואם

בטל שלח
    לכל התגובות
    x