$
מוסף באזז יולי 2011

5 המקומות הכי חמים על הגלובוס

אוכלים במסעדה החדשה של פראן אדריאה, ישנים במלון הכי חם בלונדון, מתניידים במוזיאון התחבורה של זאהה חדיד בגלזגו

כתבי כלכליסט 10:2606.07.11

לונדון: המלון שהחזיר את הסטייל ללסטר סקוור

 

אזור לסטר סקוור הוא אחד האזורים העמוסים וחסרי החן של הבירה הבריטית. הוא גדוש, בכל שעה של היממה, בנחילי אדם המגיעים לתיאטרונים ולבתי הקולנוע של הווסט אנד, בחבורות של צעירים המשוטטים בין המזללות הזולות לפאבים הפרוסים על המדרכות, ובערימות של תיירים. כל זה הולך ומשתנה מאז נפתח בכיכר מלון W היוקרתי, שהפך לאחד ממקומות הבילוי הנחשבים בעיר.

 

המלון, שנפתח בהשקעה של 200 מיליון ליש"ט (1.1 מיליארד שקל), הוא הסניף ה־40 של הרשת בבעלות קבוצת סטארווד האמריקאית. הוא כולל 92 חדרים מעוצבים באלגנטיות מעודכנת; הסוויטות היקרות יותר כוללות סאונה פרטית. מלבד זאת תמצאו בו גם חדר כושר בקומה העליונה (הנוף מרהיב), מועדון קטן, נוצץ ועמוס, מסעדה אסייתית של השף הכוכב ז'אן־ז'ורז' וונגריכטן, ובר ארוך וכהה המרוהט בעור שחור, שאפשר ללגום בו קוקטייל ב־550 ליש"ט (קצת יותר מ־3,000 שקל). המחירים ללילה מתחילים מ־268 ליש"ט ומגיעים ל־5,000 ליש"ט לסוויטה המפוארת.

 

עיריית לונדון מתכננת להשקיע מיליונים בתוכנית פיתוח לסטר סקוור, שתכלול ריצוף, שבילים וגנים. בינתיים כבר נפתחו שם, פרט למלון W, גם קזינו יוקרתי ומלון מושקע נוסף.

www.wlondon.co.uk

 

 

קלאבינג: המועדון של W כבר אירח כמה מסיבות בהשתתפותם של כוכבים כמו קולין פירת וקיית מוס. חלק מאורחי המלון, לעומת זאת, מתלוננים על רעש  בלתי נסבל קלאבינג: המועדון של W כבר אירח כמה מסיבות בהשתתפותם של כוכבים כמו קולין פירת וקיית מוס. חלק מאורחי המלון, לעומת זאת, מתלוננים על רעש בלתי נסבל צילום: בלומברג

 

ניו יורק: אנדי וורהול עושה שופינג

 

לנוף האורבני של מנהטן הצטרף בשבועות האחרונים מונומנט כרום כסוף ומנצנץ בדמותו של אנדי וורהול המוצב בפינה הצפונית של היוניון סקוור. הפסל, המתנשא לגובה של כשלושה מטרים, משקיף על העוברים והשבים החולפים על פניו. רוב פרואיט (Pruitt), האמן שיצר אותו, בחר למקם את הפסל באזור שבו חי ופעל אמן הפופ הנודע, לא הרחק מהמקום שבו פעל הפקטורי האגדי שלו.

 

"כאלף ילדים מגיעים לניו יורק מדי יום בהשראת וורהול", אמר פרואיט ל"ניו יורק מגזין". "הם עולים לרגל, באים לעשות את זה בגדול, להיות אמנים. צריך שיהיה להם יעד שאליו הם יוכלו להגיע, כמו הקבר של אוסקר וויילד בבית הקברות פר לשז בפריז. צריך מקום מוגדר ברחובות ניו יורק שאפשר לבקר גם בארבע וחצי לפנות בוקר".

 

פרואיט יצר גרסה מחמיאה של וורהול כפי שנראה ב־1970 — לבוש בז'קט טוויד, ליוויס 501 ועניבת משי, על צווארו תלויה מצלמת פולארויד, ובידו שקית של בלומינגדיילס מלאה בגיליונות של המגזין "אינטרוויו", שאותו ערך. "וורהול אמר פעם: 'למות זה כמו ללכת לבלומינגדיילס'. הוא חשב שזה מקום חלומי", מסביר פרואיט את הבחירה. הפסל יוצב בניו יורק עד אוקטובר.

http://tinyurl.com/buzz365

 

עוד אנדי: וורהול זוכה כעת לעדנה: מעבר לפסל הניו־יורקי (בצילום), מוצגת גם תערוכת צילומי פולרויד שלו במוזיאון וסטליכט בווינה עוד אנדי: וורהול זוכה כעת לעדנה: מעבר לפסל הניו־יורקי (בצילום), מוצגת גם תערוכת צילומי פולרויד שלו במוזיאון וסטליכט בווינה צילום: James Ewing, courtesy of Public Art Fund

 

גלאזגו: לידיעת הנוסעים

 

"הגוגנהיים של גלאזגו", כך מכנים את ריברסייד, מוזיאון תחבורה חדש בתכנונה של האדריכלית המוערכת זאהה חדיד, שנפתח בימים אלו בנמל של העיר הסקוטית האפרורית. המבנה המרשים על שפת המים, שהקמתו עלתה 74 מיליון ליש"ט (407 מיליון שקל), עשוי פלדה ואבץ, מתפתל בצורת גל ומסתיים בחזית מזוגזגת. בפנים נמצאות גלריות המכילות כ־3,000 כלי תחבורה במגוון עצום, ובהם קטר, חשמליות, מכוניות מירוץ, אופנועים עתיקים, רכבת תחתית, דאון, ספינות, סקייטבורדים, זירת מירוצי אופניים ואפילו עגלות ילדים.

 

זהו המבנה הגדול הראשון שהוקם בבריטניה בתכנונה של חדיד, תושבת המקום; ב־2012 ייחשף באולימפיאדה של לונדון מרכז השחייה המסקרן שעיצבה. "ההיסטוריה של גלאזגו קשורה באופן עמוק בהיסטוריה של נהר הקלייד, ושתיהן השפיעו על עיצוב המוזיאון", אמרה חדיד. "רציתי שהבניין יאפשר תצוגה פורצת דרך של האוסף שלו. העיצוב ממשיך את המסורת ההנדסית העשירה של גלאזגו, ומאפשר לעבר המתועש המפואר שלה להפוך לחלק אינטגרלי מהעיר המודרנית".

http://tinyurl.com/buzz247

 

 

הרימו עוגן: ממש לפני חזיתו המזוגזגת של המוזיאון (בצילום) עוגנת "גלנלי", ספינה עצומה בעלת שלושה תרנים מהמאה ה־19, שנבנתה בסקוטלנד ושוקמה לקראת פתיחת המוזיאון הרימו עוגן: ממש לפני חזיתו המזוגזגת של המוזיאון (בצילום) עוגנת "גלנלי", ספינה עצומה בעלת שלושה תרנים מהמאה ה־19, שנבנתה בסקוטלנד ושוקמה לקראת פתיחת המוזיאון צילום: McAteer

 

מונטריאול: היסטוריה של התפרעות

 

כתוב בעור: אחד מחללי התצוגה מוקדש לעיסוק של גוטייה בגוף, בקעקועים ובעור. בצילום: דגם שעוצב לסיבוב ההופעות של הזמרת הצרפתייה מילן פארמר כתוב בעור: אחד מחללי התצוגה מוקדש לעיסוק של גוטייה בגוף, בקעקועים ובעור. בצילום: דגם שעוצב לסיבוב ההופעות של הזמרת הצרפתייה מילן פארמר צילום: Jerry Pigeon

תערוכות אופנה במוזיאונים הן הלהיט של הקיץ: בניו יורק הוארכו מועדי תערוכת הענק לזכרו של אלכסנדר מקווין לנוכח הביקוש הרב, ובמונטריאול הגיעו אלפים לפתיחת "עולם האופנה של ז'אן פול גוטייה: מהרחוב למסלול" המוצגת במוזיאון בעיר.

 

הרטרוספקטיבה הראשונה המוקדשת למי שכונה "הילד הרע של עולם האופנה" כוללת כ־140 פריטים שיצר ב־35 שנים, ובהם פריטים שהפכו לאיקוניים, כמו המחוך שלבשה מדונה בסיבוב ההופעות "אמביציה בלונדינית", שהפך ל"סמל לכוח נשי וחופש מיני", כהגדרתה של הזמרת. עוד מוצגים שם איורים, דגמים מתצוגות, תלבושות שגוטייה יצר לתיאטרון, למחול, למופעים מוזיקליים ולקליפים, וכן שיתופי פעולה אמנותיים על הבמה ובקולנוע, כמו עם הבמאי פדרו אלמודובר. חלק מרכזי בתערוכה מוקדש לתצלומי אופנה בידי בכירי הצלמים, ובהם אנדי וורהול, ריצ'ארד אבדון ודיוויד לה־שאפל.

 

התערוכה תוצג עד אוקטובר ומשם תעבור לסן פרנסיסקו, מדריד ורוטרדם.

http://tinyurl.com/buzz666

 

 

ברצלונה: אל בולי, הדור הבא

 

47 מנות הוגשו בסעודה האחרונה והנוצצת, תפילת האשכבה המפוארת, שנערכה לכבוד המלכה הבלתי מעורערת של עולם המסעדות הגלובלי — אל בוּלי הקטלונית שתסגור את שעריה בסוף החודש. השף הכוכב שלה, פֵראן אדריאה, שנחשב לממציא המטבח המולקולרי, לא נח לרגע ומיהר לפתוח (עם אחיו אלברט) שני מיזמים קולינריים חדשים בברצלונה, שכבר מושכים אליהם עשרות מבקרים.

 

ראשון נפתח בר אינטימי ואפל הקרוי 41°, ובצמוד לו נפתחה טיקטס, מסעדת טאפאסים צבעונית לוהטת. ב־°41 מוגשים לצד הקוקטיילים חטיפים המבוססים על מנות נבחרות מהתפריט האגדי של אל בולי, כמו סנדוויצ'ונים של גלידת פרמזן עם מרמלדת לימון. נוסף על כך הבר מציע תפריט רחב של אויסטרים ושל קוויאר. "אנחנו שואפים ליצור כאן שילוב הרמוני בין מטבח מודרני למטבח מסורתי", אמר אדריאה בראיון.

 

קינוח הדגל: בין המנות הקרנבליות של טיקטס (בצילום) מצטיין עץ של כדורי צמר גפן מתוק מקושט בפירות יער, ליים ופרחים קינוח הדגל: בין המנות הקרנבליות של טיקטס (בצילום) מצטיין עץ של כדורי צמר גפן מתוק מקושט בפירות יער, ליים ופרחים צילום: Monica Kisic Aguirre

 

טיקטס הסמוכה נראית מבחוץ כמו דוכן לממכר כרטיסים. בפנים המראה שמח ומלא חיים. ההשראה, מסביר אלברט אדריאה, היא "יריד מהסוג שבו רואים ילדים אוכלים באמצע הרחוב". "אנחנו עושים מטבח שיגרום לאנשים ליהנות", מצהיר גם שף אדריאה. לצורך כך הותקנה על הבר מכונה שמייצרת צמר גפן מתוק, וכאשר אחד הסועדים מזמין מנת גלידה היא מוגשת לו באמצעות עגלה מתוקה המתגלגלת עד לשולחנו. "המסעדה כולה היא מופע", מודה אדריאה, "אבל הכוכב הראשי הוא האוכל".

 

גם בטיקטס אפשר למצוא טאפאסים מאל בולי לצד טאפאסים קלאסיים יותר. "טאפאס הוא לא רק זהות, זו דרך להבין את החיים", אומר אדריאה. לדבריו, הוא מקווה שאנשים יפסיקו לחפש במקום החדש את טעמי אל בולי. "אנשים צריכים לשכוח שזה אולי דומה לאל בולי. המקום עדיין צריך זמן כדי לפתח זהות משל עצמו, אבל הוא ימצא אותה, בלי ספק".

www.ticketsbar.es

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x