$
מוסף באזז מרץ 2010

שחקני ספסל (הכבוד)

לצפות בספורט בתנאים מפנקים זאת חוויה לגמרי אחרת. מירוצי סוסים מבריכת הגג במלון בדובאי, טניס בווימבלדון עם קצפת ותותים, כדורסל בלוס אנג'לס שני מטרים מג'ק, כדורגל במינכן ופוטבול בסוויטת הענק בקאובויז סטדיום

אסף רותם 08:0517.03.10

מירוצי סוסים בדובאי, סכום הפרסים 26 מיליון דולר

 

ב־4 במרץ פתח האיש החזק בעולם הסוסים, השייח מוחמד אל־מקטום, שליט דובאי, את מסלול המירוצים החדש שלו, בהופעה של סטינג. 2 מיליארד דולר נשפכו על הקומפלקס העצום, שמכיל 60 אלף מושבים. בעל הבית שגם הוביל את הנסיכות להשקעות נדל"ן ולשקיעה הפיננסית שבעקבותיהן משדר עסקים כרגיל, וזה אומר שמירוץ הספורט האצילי ב־27 במרץ יתקיים כסדרו - שום דבר, גם לא מותו של אל־מבחוח, לא יסכל את המירוץ שסכום הפרסים שיחולקו בו עומד על 26 מיליון דולר. לצד המסלול נפתח החודש גם מלון היוקרה Meydan Hotel Dubai. המלון כולו תוכנן לצפייה במירוצים - 95% מחדריו משקיפים על התחרויות, מגג המלון יש נקודת תצפית לעבר אותו נוף, ושתי המסעדות במקום מספקות תצפית פנורמית על המסלולים.

 

מסלול המירוצים מיידאן דובאי. נחנך החודש, בהשקעה של 2 מיליארד דולר מסלול המירוצים מיידאן דובאי. נחנך החודש, בהשקעה של 2 מיליארד דולר צילום: אי פי

 

מי שההתרחשויות האחרונות בדובאי מרתיעות אותו, יכול לצפות במירוץ ב"קנטאקי דרבי", שמתקיים בצ'רצ'יל דאונס שבלואיוויל, קנטאקי. מחיר הכרטיס ל"שורת המיליונרים", יציע הסלבריטיז של עולם הרכיבה, הוא 4,620 דולר. קוד הלבוש מחייב כובעים רחבים וחליפות הוט קוטור. כדי לעמוד בדשא עם הרוכבים והקבוצות, צריך להגדיל את הסכום ל־5,445 דולר.

 

פוטבול בטקסס, רק 158 דולר לפיצה ושישיית בירה

 

משחק בקאובויז סטדיום משחק בקאובויז סטדיום צילום: אי פי אי

 

קאובויז סטדיום שבדאלאס נפתח בשנת 2009. האצטדיון הענק מכיל 80 אלף אוהדים ו־300 תאי יוקרה. גודלו של ה"תא", בטקסס כמו בטקסס, הוא אקסטרה לארג'. הסוויטה באצטדיון של הדאלאס קאובויז, שהוקם בהשקעה של 1.2 מיליארד דולר, היא בגודל דירה תל־אביבית ממוצעת, 65 מטרים רבועים, משופעים גרניט ברזילאי ושיש קנדי. הבר מצופה עור קרוקודיל, קריצה לחובבי הציד, ועמוס במיטב הלייבלים: וודפורד ריזרב ברבן, פטרון סילבר טקילה ודומיהם.

  

מחיר התענוג עשוי להאמיר לחצי מיליון דולר לשנה. אמרנו, כמו בתל אביב. המינוי כולל שמונה משחקי בית בשנה. אין מה למהר, כל הסוויטות לעונה הקרובה כבר נמכרו. מי שעדיין מתעניין, כדאי שיביא בחשבון את הנתונים הבאים: מחיר פיצה בתא היוקרה 90 דולר ושישיית בירה 68 דולר. גודלו של האצטדיון מושך אליו אירועי ענק כמו משחק האולסטאר של ה־NBA ב־2010. גם הופעות אפשר לראות שם. ב־2009 עברה באצטדיון להקת יו־2 במסגרת הטור העולמי שלה, ולהבדיל, כך גם האחים ג'ונאס. עיקר הפעילות היא, כאמור, סביב משחקי הפוטבול. ההנאה מובטחת, אולי למעט החלק הזה של הפוטבול.

 

בונו. גם יו-2 הופיעו באצטדיון בונו. גם יו-2 הופיעו באצטדיון צילום: MCT

 

טניס בווימבלדון, סוויטה ב־300 אלף ליש"ט

 

המגרשים של ווימבלדון בלונדון, שבהם צמחו אגדות טניס, מספרים את הסיפור של ענף הספורט הלבן. הם נחנכו בשנת 1922, וב־2009 עברו שיפוץ בעלות של 100 מיליון ליש"ט. במקום 15 אלף מושבים במחיר כרטיס ממוצע של 125 ליש"ט. אך בין תאי היוקרה של מגרש הטניס החשוב בעולם, מגרש 1, נמצאת סוויטה אחת מיוחדת במינה: סוויטה H, המיועדת ל־42 צופים, במחיר של 20 אלף ליש"ט ליום משחקים (בטורניר מתקיימים 13 ימי משחקים). תזדקקו לבקבוק שמפניה במחיר של 75 ליש"ט, ארוחת צהריים נעימה בסכום דומה, ובשביל הנשמה - זר פרחים ב־150 ליש"ט.

 

ברנסון ונוורטילובה בווימבלדון ברנסון ונוורטילובה בווימבלדון צילום: אי פי אי

 

שמה של סוויטה H נקשר לשחיתות במגזר הפיננסי. בנק RBS, שפשט רגל והוא כיום בבעלות הממשל הבריטי, שכר את הסוויטה ל"אירוח תאגידי" תמורת 300 אלף ליש"ט. השכנים בסוויטות הסמוכות, אוויאן או יבמ, תלו שלט על הדלת, אבל לא הבנקאים, בריטים מנומסים לעילא. הם לא רצו להרגיז את משלמי המסים שנחלצו לעזרתם ושפכו עליהם 20 מיליארד ליש"ט. רק בעקבות פשיטת הרגל - ואימייל תועה אחד - נחשפו החיים המפוארים של החברים מהבנק. ועוד פריט טריוויה מעניין: מחיר קערה של תותים באצטדיון 2.25 ליש"ט. 28 טון של תותים ו־7,000 ליטר קצפת נשאבים בזמן התחרות.

 

ווימבלדון, לונדון. הוקם ב-1922, שופץ ב-2009 בהשקעה של 154 מיליון דולר ווימבלדון, לונדון. הוקם ב-1922, שופץ ב-2009 בהשקעה של 154 מיליון דולר צילום: AELTC

 

כדורגל בגרמניה, כבוד ב־250 אלף יורו לעונה

 

האליאנז ארינה שבמינכן שנבנה ב־2005 בעלות של 340 מיליון יורו מכיל 69 אלף צופים, ומשמש כאצטדיון הביתי של הקבוצות באיירן מינכן ומינכן 1860. אין הרבה אצטדיונים שיכולים להתחרות ב־106 תאי היוקרה של אליאנז ארינה, עם הטבחים המצוינים והמקלחות הפרטיות, ולהציע דרך נהדרת לבלות צהריים.

 

 

אליאנץ ארנה. חוויית צפייה אליאנץ ארנה. חוויית צפייה

 

גם המחיר כאן הוא מהגבוהים באירופה, עד 250 אלף יורו לעונה, וממילא התאים האלה נועדו לתאגידים. גם הכרטיסים הרגילים לא זולים במיוחד: למשחק הבית הקרוב מול שטוטגרט מוצעים כאן כרטיסים ב־180 יורו. לכל אלה תוסיפו את הקלף המנצח: אפשר לעצב את תאי היוקרה בהתאם לגחמותיכם. ואז תוכלו להפתיע את בני הזוג, ולהמחיש במעשים שהם תמיד בלבכם, גם כשאתם מתייחסים בעיקר לחברים מהבנק.

 

אליאנז ארינה. הוקם ב-2005 בהשקעה של 340 מיליון  יורו אליאנז ארינה. הוקם ב-2005 בהשקעה של 340 מיליון יורו

  

כדורסל בלוס אנג'לס, מינוי עונתי ב־475 אלף דולר

 

אם ליאו יציע לבר רפאלי נישואים באולם כדורסל, זה יקרה כאן בסטייפלס סנטר בלוס אנג'לס, שנפתח ב־1999. האצטדיון של הלוס אנג'לס לייקרס ושל היריבה העירונית הקליפרס נחנך בהופעה של ברוס ספרינגסטין. אבל ההופעה המרשימה ביותר שניתנה בו היא לא סדרת הצליפות של קובי בריאנט, אלא ההלוויה של מייקל ג'קסון.

 

וזה בעצם הסיפור של הסטייפלס. יש אצטדיונים חדשים יותר, אבל אין עוד אצטדיון שבאופן שגרתי סופג את אבק הכוכבים של ג'ק ניקולסון, דנזל וושינגטון, ג'סיקה אלבה, קמרון דיאז וצוות הסדרה "הפמליה". המינוי, 475 אלף דולר לעונה, או כרטיס ממוצע ב־113 דולר, יספק את החוויה הכל־אמריקאית, לא כולל בירה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x