• תפריט
חדשות האלכוהול

המהנדס שהפך ליינן

לפני 20 שנה זנח ברי ססלוב קריירה בהייטק לטובת אהבתו ליין. שלושת היינות החדשים מתוצרתו עשירים בטעמי הענבים המשובחים, אך גם בניחוחות של חביות העץ

שלמה פפירבלט 10:5627.12.09

במונחים מקומיים, ברי ססלוב הוא אחד מחלוצי עידן הבוטיק בהיסטוריה המתחדשת של היין הישראלי. הוא הגיע לכאן מקנדה כמתנדב בן 21 בזמן מלחמת ששת הימים, והחליט להישאר. בשנת 1991 זנח קריירה מבטיחה של מהנדס אלקטרוניקה ומומחה למחשבים, כדי להתמסר לאהבתו ליין - תחילה באופן מצומצם ולעצמו, ומהר מאוד באופן מסחרי. מכיוון שבימים ההם חבורת חובבי היין בארץ היתה מצומצמת יחסית, הוא החליט לנסות להרחיבה, והשקיע מרץ רב בהרצאות, בקורסים ובכתיבה.

 

ברי ססלוב ובתו רוני. אהבה ליין ברי ססלוב ובתו רוני. אהבה ליין

 

ב־1998 הקים ססלוב יקב משלו בקיבוץ אייל שבשרון, שצמח במשך השנים מייצור של אלפי בקבוקים בשנה עד כ־80 אלף בקבוקים כיום, ובכל הזמן הזה שמר על איכות ויציבות. היקב הקים שלוחה - אתר תסיסה בצוריאל שבגליל העליון - כדי להיות קרוב לכרמים שלו, הוותיק שבהם בכרם בן זמרה, והכרם האורגני בקדיתא. בשנים האחרונות הצטרפה אל ברי ייננית מתוצרת עצמית, בתו רוני, אשר סיימה תואר ראשון בפקולטה לחקלאות ברחובות והמשיכה בלימודי יין מעבר לים.

 

בימים אלה ראו אור שלושה יינות חדשים בסדרת "אדום" של היקב, כולם עשויים מענבים איכותיים במיוחד, ותוך שימוש מרתק בחביות מסוגים שונים כדי לגוון ולהעשיר את היין בתהליך התבגרותו.

 

ססלוב אדום, קברנה סוביניון, בציר 2006: יין על טהרת ענבי קברנה סוביניון מחלקות משובחות בכרמי קדיתא, כרם בן זמרה ועלמה, מגפנים הגדלות בגובה של 800 מטר מעל פני הים על אדמת בזלת עשירה ומתחתיה טרה רוסה וגיר.

 

החורף הקר והמושלג לעתים מאפשר לכרמים תרדמת חורף טובה, ועם בוא האביב להתעורר ולהשקיע בפרי — חיי גפן בתנאים אופטימליים. היין התיישן במשך 20 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות. הוא מגלה בכוס גון אדום כהה עמוק ונאה, ונפתח אל האף בזר מרשים של ארומות טובות, פרי יער ודובדבן שחור, תבלינים וניחוחות עישון. על החך הוא מלא ואלגנטי, עם סיומת טובה. מחיר מומלץ: 95 שקל.

 

ססלוב אדום, מרלו, בציר 2006: יין העשוי מענבי מרלו מהכרם האורגני בקדיתא, וגם הוא בוגר 20 חודשי התיישנות בחביות. היין מרשים ביותר, שופע ניחוחות נהדרים של גרגרי יער ושזיף בשל אופייני, תבליני עץ החביות ורמזי וניל מפתים. נעשו ממנו אלפיים בקבוקים בלבד. מחיר מומלץ: 110 שקל.

ססלוב אדום, קברנה סוביניון ססלוב אדום, קברנה סוביניון

 

ססלוב אדום, שיראז קברנה סוביניון, בציר 2006: שילוב מוצלח במיוחד של 60% ענבי שיראז ו־40% ענבי קברנה סוביניון. היין התבגר והתפתח במשך 20 חודשים במגוון רחב במיוחד של חביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות מסוגים שונים, שתרמו לו כל אחד ניחוחות וטעמים. זהו יין עשיר, מורכב ועוצמתי מאוד, עם שפע של תבלינים ­- אך כל זה לא פוגע באלגנטיות שלו ובנוכחות הטובה של טעמי פרי בשל. חוויית שתייה מיוחדת ומומלצת. נעשו ממנו 5,000 בקבוקים בלבד. מחיר מומלץ: 110 שקל.

 

שמפניה מזכרון יעקב

 

לקראת חגיגות השנה החדשה משיק יקב תשבי את ברוט 2008 - יין לבן מבעבע בבקבוק המעוצב באופן חגיגי ונאה, בנוסח בקבוקי השמפניה. היין עשוי מענבי פרנץ קולומבר הגדלים בכרמי היקב בזכרון יעקב, בשיטה הדומה לזו הנהוגה מסורתית בחבל שמפניה הצרפתי, כולל תסיסה שנייה בבקבוקים. מחיר מומלץ: 85 שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x