• תפריט
חדשות האלכוהול

בא ליקב יינן חדש

השקת היינות האדומים של יקב רקנאטי מסקרנת במיוחד. זה הבציר הראשון שעליו אחראים הייננים החדשים גיל שצברג ועידו לוינסון, והם הוציאו תחת ידם יינות אלגנטיים, עדינים וידידותיים יותר

שלמה פפירפבלט 10:5606.12.09

הפילוסוף הצרפתי וולטר אמר: "אין אני מכיר עיסוק רציני יותר בעולמנו מאשר עבודתו של היינן". אפשר לנהל ויכוח סביב הקביעה הנחרצת הזאת, אך אין כלל ספק כי בשרשרת העשייה של היין, מקומו של היינן הוא הקריטי ביותר. פרמטר זה הופך את השקת היינות האדומים של יקב רקנאטי למסקרנת, שכן ההשקה חושפת את פרי עבודתם של יינני היקב החדשים, גיל שצברג (יינן ראשי) ועידו לוינסון.

גיל שצברג גיל שצברג

 

שלושת הבקבוקים החדשים הם הראשונים שהיו באחריותם משלב הבציר (מאז החליפו את היינן הוותיק לואיס פסקו), והם אכן יינות שאישיותם שונה עד מאוד. הדרמטיות התחלפה באלגנטיות, והם איבדו מכובדם ונעשו ידידותיים ועדינים יותר. ההשוואה בין הדורות מרתקת.

 

השנה ביקבי רקנאטי חתמו את הבציר העשירי ליקב. זה היה הבציר הגדול בתולדותיו של היקב, שנבצרו בו כ־1,000 טונות ענבים, רובם מכרמי היקב בכרם בן זמרה ובאזור מנרה, והשאר מהרי יהודה, שפלת החוף ועמק יזרעאל — עלייה של 25% לעומת השנה שעברה. בפרק זמן לא ארוך יחסית התבסס היקב בעשירייה המובילה של היקבים בישראל מבחינת הכמות — כמיליון בקבוקים בשנה הקרובה — הנוכחות והאיכות. שלושת היינות הזניים החדשים מבציר 2008 הם הצלחה מבחינת האיכות מול המחיר.

 

רקנאטי, קברנה סוביניון, 2008 — הענבים נבצרו בכרמים בגליל העליון, ולאחר התסיסה עברו התיישנות לא ארוכה בחביות עץ אלון. זהו יין בעל ניחוחות וטעמי פרי אופייניים ונדיבים, עם ארומות מפולפלות ומתובלות באופן מושך. יין של אוכל, יין לארוחות בשר או פסטות עם רטבים כבדים. מחיר: 59 שקל.

 

רקנאטי, מרלו, 2008 — ענביי היין הזה נבצרו בכרמים בגליל העליון ובעמק האלה. זהו יין לאוהבי מרלו, עם הנוכחות השזיפית והמגע הקטיפתי. הוא מתובל וטעים, יש בו מורכבות מסקרנת, וסביר להניח כי התיישנות נוספת של שנתיים־שלוש בבקבוק עוד תפתח את מורכבותו. מחיר: 59 שקל.

 

רקנאטי, שיראז, 2008 — המענג מבין השלושה. עשוי מענבים שנבצרו בעמק האלה, ואשר לאחר התסיסה התיישנו שמונה חודשים בחביות עץ אלון. יש בו עושר מהנה של ניחוחות פרי יוצאי דופן, ארומות שוקולדיות עם רמזי עישון ומורכבות נהדרת על הלשון. מחיר: 59 שקל.

 

שותים בירה מרגישים שמפניה

 

לקראת חגיגות הסילבסטר 2010 נוחת כאן בקבוק נוסף מסדרה המושקת במהדורה מצומצמת: "היינקן מגנום". הבירה המוכרת והפופולרית, אשר מקורה בהולנד (יש כיום כ־130 מבשלות היינקן ברחבי העולם), מגיעה בבקבוק של ליטר וחצי המעוצב ומאובזר כמו בקבוק שמפניה — ויודע להעניק את ה"פיצוץ" החגיגי ברגע של יציאת פקק השעם. בקבוקי המהדורה המיוחדת יימכרו בארץ ב־45 שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x