ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

מה הקשר בין עברי לידר וביג דאטה? כל השמות הגדולים היום בוועידת כלכליסט

ועידת הביג דאטה השנתית של כלכליסט, בנק לאומי ו-KPMG חוזרת בגדול עם יזמים וכוכבים מהחברות החמות בתחום, שיחשפו איך אפשר להשתמש בביג דאטה ובבינה מלאכותית לפתרון מגוון עצום של בעיות

עומר כביר 07:0011.12.18
ועידת הביג דאטה של "כלכליסט" חוזרת היום (ג'), והיא גדולה מתמיד. על הבמה יהיו יזמים וכוכבים מהחברות החמות בתחום, שיחשפו איך אפשר להשתמש בביג דאטה ובבינה מלאכותית לפתרון מגוון עצום של בעיות, החל מאוטומציה של מקום העבודה, עבור בסחר נשים באינדונזיה ועד היעלמות הדבורים מכוורות בכל העולם.

 

להרשמה ולתוכנית הוועידה - לחצו כאן

 

אין ישראלי שלא מכיר את האמן עברי לידר, מהיוצרים הישראלים החשובים זה כרבע מאה. אבל רוב מעריציו הגדולים ביותר לא ידעו שלידר הוא גם יזם הייטק, כאחד השותפים בסטארט-אפ MyPart. החברה של לידר פועלת בתחום שמכונה Art Sourcing, מיקור המונים לאמנות. MyPart פיתחה פלטפורמה שמאפשרת לקהילת יוצרים בתחומי הגרפיקה, המוזיקה והטקסט לספק תוכן שיכול לשמש כוכבים בתעשיית המוסיקה.

 

אחד הדוברים המרכזיים יהיה אבי קורנבלום, שרתם את 20 שנות ניסיונו בקהילת המודיעין להקמת חברה שמנתחת מידע באינטרנט וברשתות החברתיות. Voyager Labs, שבראשה עומד קורנבלום מפתחת פלטפורמת מחשוב שאמורה להבין התנהגות אנושית, באמצעות ניתוח מיליארדי פרטי מידע שונים שנאספו מרשתות חברתיות ומקורות שונים. התובנות שמייצרת המערכת מסייעות ללקוחותיה ללמוד על התנהגותם של משתמשים פרטיים וקבוצות, ולהגיב בזמן אמת להתרחשויות גלובליות.

 

מנכ"ל ThetaRay, מארק גזית, הוביל הקיץ את חברת הסייבר שלו לגיוס של 30 מיליון דולר והוא כבר מדבר על הנפקה לפי שווי של מיליארד דולר. הפתרון של ThetaRay מאפשר למוסדות פיננסיים לזהות את הסימנים המוקדמים ביותר להלבנת הון. הוא מבוסס על אלגוריתם שפותח על ידי שני פרופסורים, אמיר אוורבוך מתל אביב ורונלד קאופמן מאוניברסיטת ייל האמריקאית, ועל למידת מכונה מתקדמת שיכולה לזהות סימני הלבנת הון או פשיעה לפני שבוצעה.

 

עמי לוטבק, סמנכ"ל הטכנולוגיה של מרכז המו"פ של מיקרוסופט בישראל, הצטרף לענקית התוכנה ב-2015 עם רכישת אדאלום, אותה הקים עם אסף רפפורט (מנכ"ל המרכז) ורועי רזניק. בוגר תלפיות וסרן ביחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין, ללוטבק 15 שנות ניסיון בעולם הסייבר. לפני תפקידו הנוכחי הוביל את קבוצת ה-Security בענן של מיקרוסופט שם היה אחראי לאסטרטגיית אבטחת המידע של מיקרוסופט בכל שירותי החברה המקוונים.

  

מימין קריסטין בוזנברג, יובל טל, עברי לידר ומארק גזית מימין קריסטין בוזנברג, יובל טל, עברי לידר ומארק גזית

 

 

סא"ל נורית כהן אינגר, רע"ן CDO באגף התקשוב וההגנה בסייבר בצה"ל. תפקידה הוא להוביל את אסטרטגיית המידע באגף התקשוב ולאתר הזדמנויות למיצוי נכסי המידע של צה"ל.

 

את בנק לאומי ו-KPMG, שותפי כלכליסט בוועידה ייצגו: מנכ"לית פפר מקבוצת בנק לאומי, מיכל קיסוס הרצוג; ראש ענף ביג דאטה וניהול סיכונים ומודלים בבנק לאומי, אייל ברזילי; מנהל מרכז התובנות העולמי של KPMG, קריסטין בוזנברג; ועידו רון מנהל תחום Digital & Intelligent Automation במערך הייעוץ הטכנולוגי של KPMG סומך חייקין

 

 

מימין מיכל קיסוס הרצוג, סבינה רומאני מאליק, קרין נהון ואבי קורנבלום מימין מיכל קיסוס הרצוג, סבינה רומאני מאליק, קרין נהון ואבי קורנבלום

 

פאנל ייחודי יפגיש שלושה בכירים משלושה חדי-קרן מקומיים. הראשון, יובל טל, מייסד ונשיא חברת התשלומים Payoneer. פלטפורמה של החברה מאפשרת העברת תשלומים מאובטחים באמצעות כרטיסי אשראי והעברות בנקאיות, ויכולה לשמש גם להעברת כסף מהירה בין חברות לעובדיהן ואפילו למדינות מתפתחות. לחברה מטות בניו יורק ובפתח תקווה ועשרות סניפים בעולם והיא אחת מהחברות הפרטיות עם ההכנסה הגבוהה בישראל.

 

מחד-הקרן השני, WalkMe, יגיע המייסד והנשיא רפי סווירי. החברה פיתחה פלטפורמה שמתלבשת על האתר או האפליקציה ומספקת סט של אלמנטים ויזואליים כדי להדריך את המשתמש בצרכיו, בדומה ל-GPS שמספק הכוונה עד להגעה ליעד המבוקש או קליפי, האטב המיתולוגי מהגרסאות הישנות של תוכנות האופיס מבית מיקרוסופט. יש לה כיום יותר מ-1,000 לקוחות בינלאומיים, כחמישית מתוכם משתייכים לרשימת הפורצ'ן 500.

 

מימין עמי לוטבק, נורית כהן אינגר, טל ברנר ורפי סווירי מימין עמי לוטבק, נורית כהן אינגר, טל ברנר ורפי סווירי

 

אליהם יצטרף סמנכ"ל הכספים של Gett, טל ברנר. החברה הוקמה ב-2010 כאחת מאפליקציות הזמנת הנסיעות הראשונות בעולם (אובר נוסדה רק שנה קודם לכן). כיום היא פועלת בעשרות ערים ברוסיה, ישראל ובריטניה וכן בניו יורק, שם היא מתחרה ראש בראש באובר, ליפט ו-ויה הישראלית. במקביל, החברה הרחיבה משמעותית את היקף הפעילות שלה מהזמנת נסיעות לביצוע שליחויות, העברת חבילות מהדואר ועוד. לפני כשנתיים וחצי ביצעה החברה גיוס משמעותי בסך 300 מיליון דולר מפולקסווגן, לפי שווי של מיליארד דולר.

 

נשיאת איגוד האינטרנט, פרופ' קרין נהון מהמרכז הבינתחומי בהרצליה ואוניברסיטת וושינגטון, תדבר בכנס על תחום המחקר שלה, הפוליטיקה של המידע. נהון נחשבת לאחת החוקרות הבכירות בתחומה ובין אנשי האקדמיה הראשונים שחקרו תחומים מגיחים כמו ויראליות של מידע והשפעתו על הפרט ועל החברה. במקביל, היא פעילה ציבורית מוכרת למען מטרות כמו זכויות הפרט באינטרנט ופרטיות מקוונת.

 

בספטמבר השלימה Sisense גיוס של 80 מיליון דולר. עתה יגיע לוועידה מנכ"ל החברה והמייסד אמיר אורעד. סייסנס פיתחה פלטפורמת בינה עסקית לניתוח אנליטי של מידע ארגוני. מדובר בפיתרון ענני היברידי, שנחשב לידידותי ומהיר במיוחד; הוא מאפשר גם למשתמשים ללא הכשרה או רקע מיוחדים לקבל תובנות עסקיות תוך שניות. הפלטפורמה מאפשרת גישה מכל מכשיר ואפליקציה דרך טקסט, דיבור טבעי, צ'ט וסנכרון למוצרי אינטרנט הדברים. בין לקוחות החברה נמנות ג'נרל אלקטריק, פיליפס, בורסת נאסד"ק, אקספדיה, רולס רויס, מזדה ואייר קנדה.

 

מימין אמיר אורעד, אמיר הרמתי, שלומית וייס והראל טייב מימין אמיר אורעד, אמיר הרמתי, שלומית וייס והראל טייב

 

פלטפורמת ה-AI של SparkBeyond, ממנה יגיע סמנכ"ל המסחר אמיר הרמתי, מסוגלת לנתח כל דבר – ממטעי דקלים באינדונזיה ועד לסחר בנשים. המערכת מסוגלת לסרוק מיליוני פרטי מידע שונים ולאתר במהירות בתוכם קשרים וגורמים. כיום עושות שימוש במערכות החברה חברות מעשרות תחומי פעילות שונים, ובהם בריאות, חקר סרטן, חקלאות וחיזוי מחירים.

 

הראל טייב הוא מנכ"ל Kryon Systems, שמתמחה בטכנולוגיות אוטומציה. החברה מפתחת שירותי רובוטיקה לחברות גדולות. היא פיתחה טכנולוגיות מבוססות ראייה ממוחשבת ולמידת מכונה שמאפשרות לחברות להחליף את כוח האדם האנושי בתהליכים אוטומטיים המפחיתים את הטעויות והעלות ומעלים את הפרודוקטיביות. בין לקוחותיה נמנות כמו אלביט מערכות, HP ו-AT&T.

 

שלומית וייס היא סגן נשיא בכירה להנדסת סיליקון במלאנוקס, המתמחה בפיתוח וייצור של רכיבים אלקטרוניים המיועדים להעברת אינפורמציה מהירה בין שרתים ומערכות אחסון. אחת מחברות הטכנולוגיה הציבוריות הישראליות המצליחות בעולם, היא נסחרת כיום בנאסד"ק לפי שווי שמתקרב ל-5 מיליארד דולר ומעסיקה קרוב ל-3,000 עובדים, כשני שלישים מהם בישראל. ווייס, ממהנדסות החשמל הבכירות בישראל, עבדה בעבר באינטל במשך קרוב לשלושה עשורים והחזיקה בתפקידים בכירים דוגמת מנהלת קבוצת הפיתוח של מוצרי הרשתות של החברה.

 

לאן נעלמו הדבורים

היעלמותן המהירה של דבורות דבש מאביקות וקריסת מושבות בכוורות ברחבי העולם היא אחד המשברים הסביבתיים החמורים של המאה ה-21. 87% מהמצמחים בעולם, 77% מאספקת המזון הגלובלית ו-1.4 מיליארד משרות תלויים באופן ישיר או עקיף בדבורים מאביקות. הארגון שהקימה סבינה רומאני מאליק, The World Bee Project, מנסה לפתור בעיה זו באמצעות שימוש בה מערכות בינה מלאכותית וחיישנים כדי לספק ידע ותובנות שיאפשרו לכוורנים ולחקלאים בכל העולם להתמודד עם הבעיה.

 

מאליק תפגוש על במת הוועידה את אנדי קלארק, מנהל החדשנות של קבוצת הענן באורקל בריטניה, שמובילה את הפרויקט הייחודי יחד עם ה-World Bee Project ומטרתו יצירת רשת עולמית של כוורות דבורים אשר משתמשת בביג דאטה ובענן כדי למצוא פתרון להידלדלות המדאיגה של אוכלוסיית הדבורים ברחבי העולם ולהציל את עתיד אספקת המזון על כדור הארץ.

 

דומתוק, שבראשה עומד ערן בניאל, זכתה באוקטובר האחרון בפרס ראש הממשלה לחדשנות בתחום המזון. זאת, בזכות פיתוח שמאפשר להפחית עד 40% מתכולת הסוכר המקורית במוצרים שונים, תוך שמירה על פרופיל טעם זהה וללא טעמי לוואי. דומתוק מפחיתה באופן משמעותי את הערך הקלורי ורמות הסוכר של מוצרי מזון על ידי מקסום יעילות הובלת הסוכר לקולטני הטעם והעצמת מסר המתיקות המשודר למוח.

 

מימין אנדי קלארק, ערן בניאל, פרד סימון ועופר בנגל מימין אנדי קלארק, ערן בניאל, פרד סימון ועופר בנגל

 

חודש וחצי אחרי שהחברה שהקים השלימה גיוס של 165 מיליון דולר, יגיע לוועידה הארכיטקט הראשי של Jfrog, פרד סימון. החברה מנתניה פיתחה שורה של מוצרים שמאפשרים אוטומציה מלאה של עדכוני תוכנה, מעקב והפצה. אם בעבר היה צריך לעדכן באופן ידני גרסאות של תוכנה חדשות לבקרים, בג'ייפרוג פיתחו כלים שעוזרים להפוך את התהליך לחלק ובלתי מורגש - הן עבור החברה עצמה והן עבור המשתמשים. כיום, הטכנולוגיה של ג'ייפרוג מעורבת ברוב עדכוני התוכנה בעולם.

 

לעשות כסף מקוד פתוח

לדיון מרתק על איך עושים כסף טוב מקוד פתוח יגיעו שניים מהשחקנים המובילים בתחום. הראשון, מייסד ומנכ"ל Redis Labs, עופר בנגל. החברה פיתחה טכנולוגיה לניהול מהיר במיוחד של מסדי נתונים, שמבוססת על Redis - קוד פתוח פופולרי במסדי נתונים מסוג NoSQL. רדיס ייחודית בין מסדי הנתונים NoSQL בכך שהיא היחידה שרצה כולה בזיכרון (in memory) ובנויה באופן מבוזר שמאפשר מהירות של פי אלף מבסיסי נתונים אחרים שרצים על דיסק כמו CouchBase או קסנדרה.

 

לבנגל יצטרף מייסד ומנכ"ל WhiteSource, רמי שש. החברה, שהשלימה באוקטובר גיוס של 35 מיליון דולר, מפתחת פלטפורמה לניהול ואבטחה של רכיבי קוד פתוח - רכיבים שמהווים 70% ואף 80% מבסיס הקוד בארגונים רבים והפכו לחיוניים ביותר. לחברה יותר מ-500 לקוחות, ביניהם מיקרוסופט, IBM, קומקאסט ו-KPMG. לאחרונה השיקה טכנולוגיה חדשה שמכונה Effective Usage Analysis, ומסוגלת להקטין את מספר התראות האבטחה בארגונים ב-70%.

 

עוד ידברו בכנס ראש שטח אלקטרואופטיקה בחטיבת המו״פ וההנדסה רפאל, ד״ר יעל אורן-שלזינגר.

 

מציאות מדומה אמיתית

אחרי שלפני כשנתיים וחצי מכרו אביב ומתיאו שפירא את REPLAY לאינטל תמורת 175 מיליון דולר. האחים היזמים הקימו חברה חדשה בתחום המציאות המדומה, XTEND. החברה עוסקת בקטגוריית מציאות מדומה שמכונה XR או Extended Reality. הכוונה לשילוב בין מציאות מוגברת ומדומה, בצורה שמזכירה את תקן MR של מיקרוסופט. הרעיון הוא לשלב אלמנטים וירטואליים בתוך תצוגת תמונה אמיתית, שיכולה להגיע מסביבת המשתמש או ממשתמשים אחרים, ומאפשרת לחוות למשל, מה שעובר על נהג מירוצים בזמן תחרות או טייס בזמן המראה. לאחרונה הצטרפה החברה לתכנית ההאצה The Xcelerator, תכנית ראשונה מסוגה של השב"כ ו-TAU ונצ'רס.

 

רותם שור הוא מייסד שותף ב-Mediasafe, שפיתחה אפליקציה שמיועדת לאנשים שלוקחים תרופות באופן קבוע ומסייעת להבטיח שיתמידו בנטילתן לפי המרשם. לפי נתוני החברה, בכל 4 דקות מת בארה"ב מטופל כתוצאה מאי התמדה, אי-נטילה או נטילה שגויה של תרופות, מה שמייצר נטל על מערכת הבריאות האמריקאית וגורם לחברות הפארמה הפסד מוערך של 637 מיליון דולר בשנה. השנה חתמה החברה על הסכם לשיתוף פעולה בשווי מיליוני דולרים עם ענקית הפארמה מרק.

 

מימין אופיר שלם, אביב ומתאו שפירא ואור הילטש מימין אופיר שלם, אביב ומתאו שפירא ואור הילטש

 

Skyline AI, של המייסד וסמנכ"ל הטכנולוגיות אור הילטש, השלימה רק השנה שני גיוסים של 21 מיליון דולר בסך הכול. סקייליין פיתחה טכנולוגיה לאיתור עסקאות נדל"ן מניבות בעזרת שימוש ב-AI וביג דאטה. החברה מטרת יותר מ-130 מקורות מידע כדי לאפשר חיזוי סיכון, תשואה וערך עתידי של נכסים ברמת דיוק גבוהה. מהחברה נמסר כי היא מחזיקה היום במאגר הנתונים הגדול ביותר בתעשיית הנדל"ן בארה"ב, ומנתחת יותר מ-10,000 פרטי מידע שונים שנאספו על כל נכס לאורך 50 השנים האחרונות.

 

מחברת האגריטק Taranis, שגייסה בנובמבר 20 מיליון דולר, יגיע המנכ"ל והמייסד אופיר שלם. החברה מפתחת טכנולוגיה שמסייעת לחקלאים להגדיל את פוטנציאל הייבול ב-7.5% בעזרת ניתוח מידע ויזואלי. היא מספקת ללקוחותיה שירות הכולל צילום השטח ברזולוציה גבוהה מאוד על ידי מטוסים ורחפנים מספר פעמים בכל עונה. לפי נתוני החברה, היא יודעת לאסוף מידע ויזואלי ברמת דיוק גבוהה פי 500 מהקיים בשוק, ולהוציא מתוכו תובנות אגרונומיות הקשורות למחלות, חרקים או כל בעיה אחרת הקשורה בגידולי שדה.

 

האמן, המפתח והיזם מתן ברקוביץ' פועל בתפר שבין טכנולוגיה לאמנות, ויצר שלל כלים שמחברים בין העולמות. אלו כוללים מכשיר שהופך את המרחב סביב המשתמש למוסיקלי ומאפשר לנגן בצורה אינטואטיבית בסיוע תנועות ידיים, ובחינה של הדרכים שבהן בינה מלאכותית יכולה להלחין, לעבד ואולי אפילו להבין מוסיקה.

 

גמר תחרות הסטארט-אפים

במקביל לכנס יקיים "כלכליסט" את גמר תחרות הסטארט-אפים בתחום הביג דאטה וה-AI. הפרס לזוכה במקום הראשון כולל ביקור VIP במטה מיקרוסופט העולמית שיכלול פגישות עם הבכירים שמובילים את אסטרטגיית הענן של מיקרוסופט, פגישות עסקיות עם בכירים במטה החברה ואירועי נטוורקינג עם חברות מקומיות, וכן אירוח מלא בוועידת "כלכליסט" בברלין שיכלול פגישות עסקיות עם משקיעים ושותפים. פרסים נוספים: 20 שעות ליווי שינתנו ע"י פירמת רואי החשבון המובילה KPMG סומך חייקין ו-20 שעות ליווי מקצועי ומנטורינג שינתנו ע"י Kryon Systems.

 

 

השופטים בתחרות הם מנכ"לית מיקרוסופט ישראל, שלי לנצמן; עמנואל תימור מוורטקס; סיון שמרי דהן מקומרה קפיטל; אייל ניב מפיטנגו; מנכ"ל כללטק, דניאל שנער; שותף וראש מחלקת Data & Analytics ב-KPMG מורן בן גיגי; ראש ענף ביג דאטה, ניהול סיכונים ומודלים בבנק לאומי, אייל ברזילי; שותפה מנהלת בבלאמברג קפיטל, יודפת בוכריס; ומנהל הפעילות בישראל של M12, זרוע ההשקעות העולמית של מיקרוסופט, מוני חסיד.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x