סגור

אכזבה בארה"ב: ירידה קטנה מהצפוי בשיעור האינפלציה - ל-8.3%

האנליסטים ציפו לשיעור אינפלציה שנתי של 8.1% לעומת 8.5% במרץ; מדד אפריל עלה ב-0.3% - גם כן מעל התחזיות; מחירי האנרגיה נפלו ב-2.7%, השכר הריאלי המשיך לרדת

שיעור האינפלציה בארה"ב ירד מעט והגיע ל-8.3% באפריל, בחישוב שנתי - ואולם הנתון גבוה מתחזיות האנליסטים שעמדו על 8.1%. במרץ עמד שיעור האינפלציה, בחישוב שנתי, על 8.5% - הרמה הגבוהה ביותר מאז קיץ 1982. מדד הליבה, שאינו כולל את מחירי המזון והאנרגיה התנודתיים, עמד באפריל על 6.2%, בחישוב שנתי, מעל התחזיות לעלייה של 6%.

העלייה הנמשכת באינפלציה ממשיכה לשחוק את השכר הריאלי - שירד ב-0.1% באפריל למרות עלייה נומינלית של 0.3% בשכר הממוצע לשעה. בשנה שחלפה, השכר הריאלי ירד ב-2.6% למרות שהנתון הנומינלי עלה ב-5.5%.


1 צפייה בגלריה
קניות סופרמרקט ארה"ב אינפלציה מדד
קניות סופרמרקט ארה"ב אינפלציה מדד
סופרמרקט בארה"ב
(צילום: בלומברג)
האינפלציה הגואה, בארה"ב ובאירופה, היא האיום מספר אחת להתאוששות הכלכלית ממשבר הקורונה. הבנק המרכזי האמריקאי כבר ביצע השנה שתי העלאות ריבית במטרה להילחם בעליית המחירים - ואולם המשקיעים חוששים כי לא יהיה בכך די.
עוד עולה מהנתונים שפורסמו היום כי מדד המחירים החודשי, לאפריל, עלה ב-0.3% - מעל התחזיות לעלייה של 0.3% ולעומת זינוק של 1.2% במרץ. מדד הליבה עלה ב-0.6% באפריל, מעל התחזית שעמדה על 0.4%.
מחירי האנרגיה ירדו ב-2.7% באפריל, כולל צניחה של 6.1% במחירי הדלק. מחירי המזון עלו באפריל ב-0.9%, וקיזזו את הירידות בתחום האנרגיה. בשיעור שנתי, מחירי האנרגיה עלו ב-30.3%, והמזון - ב-9.4%.
מדד המגורים, שמהווה כשליש ממדד המחירים, עלה ב-0.5% באפריל לעומת מרץ; שיעור העלייה השנתי שלו עומד על 5.1% - הקצב הגבוה ביותר מאז מרץ 1991.