סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

בית המשפט ברוסיה הרשיע את מטא ב"פעילות קיצונית" - ווטסאפ תוכל להמשיך לפעול

שופט במוסקבה קבע כי חברת האם של פייסבוק ואינסטגרם אשמה בקיום "פעילות קיצונית", ולכן חסימת הרשתות החברתיות במדינה תימשך. למה ווטסאפ תמשיך לפעול ברוסיה? משום ש"היא לא מפיצה מידע", לפחות על פי בית המשפט. בינתיים רבים במדינה כבר עברו לטלגרם

בית משפט במוסקבה קבע אתמול (ב') כי חברת מטא אשמה בקיום "פעילות קיצונית". בהתאם, נמשכה החסימה במדינה של אפליקציות פייסבוק ואינסטגרם שבבעלות החברה. עם זאת, בית המשפט החליט כי הפסיקה אינה משפיעה על המשך פעילות אפליקציית ההודעות ווטסאפ משום "שאין לה תפקיד בהפצה של מידע".
בית המשפט במחוז טברסקוי מסר בהודעה כי הוא מצדד בהחלטת התובעים במדינה לאסור על פעילויות החברה ברוסיה. בסוכנות הידיעות אינטרפקס דווח כי עורכת הדין של מטא, ויקטוריה שאקינה הכחישה את האשמות לפיהן החברה עוסקת בפעילות קיצונית. בשלב זה עוד לא ידוע האם במטא מתכוונים לערער על הפסיקה.
אתמול (ב') הודיעה גם רשות הרגולציה על התקשורת ברוסיה, כי היא מוחקת את מטא מרשימת החברות הזרות הרשאיות לפעול במדינה, ומסירה את פייסבוק ואינסטגרם מרישום הרשתות החברתיות.
1 צפייה בגלריה
ווטסאפ
ווטסאפ
ווטסאפ
(צילום: שאטרסטוק)
ארגונים אחרים שכבר הוגדרו על ידי רוסיה כקיצוניים כוללים את הטלביאן, דאע"ש, עדי יהווה והארגון שהקים מבקר השלטון העצור אלכסי נבלני.
בשנה שעברה היו לפייסבוק 7.5 מיליון משתמשים ברוסיה, בעוד שלווטסאפ היו 67 מיליון, כך לפי הערכות חברת המחקר אינסיידר אינטליג'נס. לפי אינסטגרם, ההחלטה הרוסית משפיעה על 80 מיליון משתמשים במדינה.
עוד לא כל כך ברור כיצד ווטסאפ תוכל להמשיך ולפעול לאחר שבית המשפט הורה על עצירת הפעילויות המסחריות של מטא. במקביל, בשבועות האחרונים עקפה טלגרם את ווטסאפ והפכה לאפליקציית ההודעות הפופולארית במדינה.
סרקיס דרביניאן, מנהל המחלקה המשפטית בחברת הזכויות הדיגיטליות Roskomsvoboda, אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי הרשויות החליטו להשאיר את ווטסאפ פתוחה בין השאר בשל היקף השימוש היומיומי באפליקציה מצד הרוסים ומשרדי הממשלה. סיבה נוספת לדבריו, היא ניסיון להימנע מתגובת נגד. "הממשלה מנסה לא לסגור הכל בבת אחת, אלא בהדרגה, כדי שאנשים יתרגלו לזה. ההערכה היא כי שירותים כמו ווטסאפ עלולים להיחסם בכל רגע".