סגור

פרשנות
גל ההתייקרויות חוזר: אחרי תנובה יבואו אסם ודיפלומט

ההחלטה של תנובה להעלות את מחירי הבשר לצד הזינוק במחירי התבואות בשל הלחימה באוקראינה יאפשרו לשאר יצרניות ויבואניות המזון להקפיץ מחירים, הפעם כולל חלב

החלטת תנובה להעלות את מחיר הבשר והזינוק המיידי במחירי הקמח פותחים מחדש את הדלת לגל התייקרויות רחב היקף בשוק המזון. ההשלכות של המלחמה באוקראינה, האחראית לנתח גדול מגידולי החיטה והתירס, באות לידי ביטוי באופן מיידי בבורסות הסחורות ונותנות לגיטימציה להזנקת המחירים לצרכן.


אפשר להעריך כי גם אסם, שנכנעה ללחץ הצרכני ולאיומי שר האוצר אביגדור ליברמן, ונסוגה מכוונתה להעלות מחירים, בוחנת כעת את הנושא מחדש. מי שצפויה להקדים אותה היא דיפלומט, שנערכה להעלות מחירים החודש ודחתה זאת לאחרי פסח, שאוטוטו מגיע.
1 צפייה בגלריה
אייל מליס מנכ"ל תנובה
אייל מליס מנכ"ל תנובה
מנכ"ל תנובה אייל מליס. פתח את הדלת לשאר היצרנים ויבואני המזון
(צילום: אוראל כהן)
עתה צפויים להתווסף לגל ההתייקרויות גם מחירי מוצרי החלב שאמורים על פי הערכות לעלות בקרוב בכ־5.5%, בעקבות התייקרות מחיר החלב הגולמי. כל זה מוכיח עד כמה ריקה מתוכן היתה הצהרתו של שר האוצר אביגדור ליברמן בחודש שעבר על שבלם את הזינוק במחירים.
מה שקורה כרגע בבורסות הסחורות, גדול יותר מכל איום או סנקציה שבה יכול ליברמן לנקוט. כשמחירי התבואות מזנקים, ההשפעה היא רחבת היקף ונוגעת גם למחירי החלב שמפיקות הפרות הניזונות מגרעיני חיטה ותירס, העוף והביצים ולמעשה למגוון רחב של מוצרים מבוססי קמח כמו פסטה, עוגות, קרקרים וחטיפים.
אפשר להעריך שלמעט יצרני הקמח, יוכלו שאר ספקים הסחורות להתמודד עם המלאים שבידיהם עד אחרי חג הפסח, אבל ככל שתתארך הלחימה באוקראינה, כך תרד יכולת הספיגה של השחקנים המקומיים - ומי שישלמו את המחיר הם הצרכנים הישראלים.