סגור

ההסלמה במזרח אוקראינה צבעה באדום את בורסות ניו יורק

על רקע חילופי אש בין המורדים הפרו-רוסים לצבא אוקראינה, בורסות ניו יורק סגרו שבוע שני בטריטוריה האדומה: נאסד"ק מחק 1.2%, דאו ג'ונס ו-S&P 500 איבדו 0.7%, אינטל הכבידה עם מינוס 5.3%. כל שלושת המדדים נחלשו ביותר מ-1% בסיכום שבועי. הנפט נחלש השבוע ביותר מ-2%

דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, איגרות החוב ועדכוני האנליסטים
23:00 - כשהתותחים רועמים, הבורסות יורדות. המסחר בניו יורק ננעל היום (ו') בירידות על רקע ההסלמה במזרח אוקראינה. מדד נאסד"ק הוביל את הירידות כשנחלש בשיעור של 1.2%. דאו ג'ונס ו-S&P 500 ירדו שניהם ב-0.7%. זהו השבוע השני ברציפות של ירידות בניו יורק. כל שלושת המדדים איבדו יותר מ-1% השבוע.
21:46 - החוזים על הנפט הגולמי מסוג WTI למסירה בחודש מרץ ירדו היום ב-0.8% בבורסת הסחורות של ניו יורק ומחיר חבית נקבע על 91.07 דולר. בסיכום שבועי נחלש הנפט ביותר מ-2%.
21:15 - תקנות חדשות יקשו על בכירי הפד לסחור בשוקי ההון. הבכירים יחויבו להצהיר על רכישת נכס שוק הוני 45 יום מראש, החל מכניסת התקנות לתוקף ב-1 למאי; התקנות הורחבו ממסחר במניות ואג"ח - לקריפטו, סחורות, פוזיציות על שורט, ולמעשה לכל נכס שוק הוני; בכירים שכבר מחזיקים בנכסי שוק מחויבים לממשם תוך 12 חודשים; ייאסר כל מסחר "בפרקי זמנים שבהם השוק נמצא תחת לחצים"; אשתקד הצהירו חברים בכירים בפד, ובהם היו"ר פאוול, על אחזקות תוך ניגוד עניינים. לכתבה המלאה.
20:45 - הזהב רשם ירידה יומית קלה של 0.1% (2.60 דולר) למחיר של 1,900 דולר. אך בסיכום שבועי רשם הזהב עלייה חזקה של 3.1% בשל הלחץ בשוקי ההון, עקב המתיחות הגיאו-פוליטית במזרח אירופה והירידות בשוקי המניות. המתכת היקרה בשיא של 8 חודשים.

6 צפייה בגלריה
מוסף השקעות זהב
מוסף השקעות זהב
המתכת היקרה מוכיחה את היותה חוף מבטחים, בשיא של 8 חודשים
(צילום: שאטרסטוק (Oleksiy Mark))

19:00 - בורסות אירופה רשמו נסיגה יומית, בתום שבוע מתוח ברקע החשש הגובר לפלישה רוסית לאוקראינה. מדד דאקס הגרמני נחתך ב-1.5%, פוטסי הבריטי נסוג ב-0.3% כמו גם קאק הצרפתי. בסיכום שבועי רשמה בורסת פרנקפורט מינוס 2.5%, לונדון נחתכה ב-1.9% ופריז נסוגה ב-1.2%.
17:30 - מניית חברת הימורי הספורט דראפטקינגס DraftKings צוללת ב-20% אחרי הדוחות: רשמה הפסד קטן מהתחזיות והכנסות שאף הם עקפו את צפי האנליסטים בשוק. אך דראפטקינגס צופה הפסד מתואם גדול מתחזיות החברה לשנת 2022 בכללותה, כשברקע ההוצאות ממשיכות לטפס.
16:55 - מסחר תנודתי בניו יורק - המדדים מזגזגים בין ירידות לעליות (נכון לרגעים אלו בעליות).
16:40 - פתיחה שלילית בבורסות ניו יורק - נמחקו העליות משלב החוזים בעד 0.7%. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.2%, כמו גם S&P 500, נאסד"ק מוחק 0.5%. מדד הפחד מטפס ב-2.5%.
תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים נחתכת ב-4 נק' בסיס לשיעור של 1.93%, הנפט האמריקאי יורד מתחת למחיר של 90 דולר לחבית, הזהב יציב בשווי של 1,900 דולר לאונקיה.
מניית רוקו צונחת ב-24% אחרי תחזית מאכזבת (ראו עדכון מוקדם).
15:40 - שרי החוץ של ארה"ב ורוסיה אמנם צפויים להיפגש בשבוע הבא על מנת למצוא פתרון דיפלומטי למשבר, אך המתיחות במזרח אירופה מתגברת, כך לפחות לפי הדיווחים השוטפים. לפי העדכון האחרון, פוטין הודיע כי בלארוס תצטרף לתרגיל צבאי משותף שצפוי להתקיים מחר. בארה"ב ובאו"ם ציינו כי לפלישה רוסית לאוקראינה יהיו "השלכות חמורות". החוזים בניו יורק עברו לירידות.

6 צפייה בגלריה
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין
(צילום: AP, AFP)

15:05 - מניית יצרנית הסטרימים והטלוויזיות החכמות רוקו Roku נופלת ב-25% במסחר המוקדם בניו יורק אחרי תחזית מאכזבת לרבעון הנוכחי.
רוקו רשמה רווח נקי של 23.7 מיליון דולר או 18 סנט למניה, נפילה מ-67.3 מיליון דולר או 49 סנט למניה ברבעון המקביל ב-2020, אך טוב ברבה מהתחזיות בשוק לרווח נקי של 5 סנט למניה.
ההכנסות קפצו ל-865.3 מיליון דולר מ-649.9 מיליון דולר, אך מתחת לתחזיות להכנסות של 894 מיליון דולר. בנוסף, בחברה צופים הכנסות של 720 מיליון דולר ברבעון הנוכחי, נמוך מתחזית האנליסטים בשוק ל-751 מיליון דולר.
בחברה ציינו כי בעיות בשרשרת האספקה העולמית ימשיכו להכביד גם ברבעון הנוכחי: "העלויות בשוק מתגברות", כך ציינו, בין היתר על חלקים שקשורים בייצור הטלוויזיות החכמות שלה.
מניית רוקו נפלה עד כה מתחילת השנה ביותר מ-36%, וזה לא כולל את הנפילה שצפויה לה היום אחרי התחזית שסיפקה. שווי רוקו עומד כמעט על 20 מיליארד דולר, ועל כן הנפילה הצפויה היום תשלח את המניה לאבד רבע מערכה ותחתוך את שווי החברה ל-15 מיליארד דולר.
14:05 - החוזים על המדדים המובילים בניו יורק מטפסים אחרי הנפילות אמש: החוזים על דאו ג'ונס עולים ב-0.3%, על S&P 500 מתחזקים ב-0.4% ועל נאסד"ק ב-0.6%.
בשוקי ההון מחכים להתפתחויות במזרח אירופה, כשבינתיים מתקבלים דיווחים על האשמות הדדיות בין מוסקבה לקייב על הפרות סדר אלימות בשטח אוקראינה סמוך לגבול עם רוסיה, בין צבא אוקראינה לבדלנים רוסים.

6 צפייה בגלריה
נשיא אוקראינה זלנסקי (במרכז) מבקר בחזית, סמוך לדונייצק
נשיא אוקראינה זלנסקי (במרכז) מבקר בחזית, סמוך לדונייצק
נשיא אוקראינה זלנסקי (במרכז) מבקר בחזית, סמוך לדונייצק
(צילום: EPA)

משקל נוסף על הבורסות מגיע גם מבכירים בבנק המרכזי בארה"ב שדוחפים להעלאת ריבית חדה בשל "הסיכון לאבד שליטה על האינפלציה". תשואת אג"ח ארה"ב נותרת מתחת לשיעור של 2%.
הזהב מעט מתחת לשווי של 1,900 דולר, אחרי שרשם אמש שיא של 8 חודשים במחירו. הדולר יציב לעומת המטבעות העיקריים, ושווי הביטקוין שמחקה באופן כמעט ישיר את מדדי המניות בוול סטריט, נחתך כמעט עד ל-40 אלף דולר ולשפל של שבועיים.
ובסקטור האנרגיה, למרות החשש למלחמה בין רוסיה לאוקראינה שהקפיצה השבוע את מחירי הנפט לשיא מאז 2014, ביומיים האחרונים דווקא נרשמה ירידה.
זאת, ברקע השיחות בין המעצמות לאיראן, שעשויות להוביל חזרה להסכם הגרעין מ-2015, ועל כן לוויתורים על חלק מהסנקציות נגד האחרונה.
התקדמות בשיחות והורדת סנקציות עשויה להוביל לתוספת של מיליון חביות ביום שיוזרמו לשוק. על כן, בשל ציפיות אלה מצד חלק מהמשקיעים, נרשמת ירידה במחירים.
13:35 - גם הנפט ידע תנודתות לאחרונה, והיום הירידות ב-WTI מגיעות כבר ל-2.5% והוא נסחר סביב רמה של 89.5 דולר לחבית.
11:35 - האזהרות מפני האינפלציה המאמירה הולכות ומצטברות: נשיא הבנק הפדרלי של סנט לואיס ג'יימס בולארד הזהיר אתמול מכך שללא פעולה אגרסיבית של הבנק המרכזי בנוגע לשיעורי הריבית, בעיית האינפלציה עלולה להפוך לחמורה אף יותר. "אנחנו יותר בסיכון עכשיו לאבד שליטה מכפי שהיינו מזה שנים", הוא אמר במהלך פאנל מומחים באוניברסיטת קולומביה.
גם נשיאת הבנק הפדרלי של קליבלנד, לורטה מסטר, אמרה אתמול שעל הבנק הפדרלי לפעול באגרסיביות רבה אף יותר בהעלאת שיעורי הריבית.

6 צפייה בגלריה
ג'יימס בולארד נשיא הפד של סנט לואיס
ג'יימס בולארד נשיא הפד של סנט לואיס
ג'יימס בולארד
(AP)


10:25 - בורסות אירופה פתחו את יום המסחר ביציבות, כשהמשקיעים בוחנים את ההתפתחויות בגזרת אוקראינה וממתינים לאפשרות שרוסיה תפלוש למדינה. מדד סטוקס 600 האזורי יציב, כשמגזר הרכב עלה ב-0.8% ומניות הטכנולוגיה יורדות ב-0.7%.


6 צפייה בגלריה
רוסיה אוקראינה חיילים במשמר הגבול האוקראיני בקרבת הגבול הרוסי
רוסיה אוקראינה חיילים במשמר הגבול האוקראיני בקרבת הגבול הרוסי
משמר הגבול האוקראיני
(צילום: EPA)

במקביל, החוזים העתידיים על המדדים המובילם בוול סטריט עולים עד 0.7% לאחר שהמסחר אתמול הסתיים בירידות משמעותיות.
09:10 - בורסות אסיה ננעלו בירידות שערים: ניקיי נחלש ב-0.4%, אוסטרליה - 1%, טאייוואן - 0.2%, ואילו שנגחאי עלתה ב-0.7%. קוספי הקוריאני ננעל ביציבות.
08:30 - הנפט ממשיך להיחלש ומאבד 0.4% מערכו לרמה של 91.4 דולר לחבית. הזהב, שעלה אתמול לשיא של יותר משמונה חודשים לאחר נהירת המשקיעים לנכסים בטוחים בעקבות המתיחות הגיאו-פוליטית וחצה את רף ה-1,900 דולר לאונקיה, נחלש היום ב-0.4% לרמה של 1,893.4 דולר לאונקיה.
07:15 - על רקע התגברות המתיחות בגבול רוסיה-אוקראינה והירידות אמש בוול סטריט (כולל מחיקת 2.9% בנאסד"ק ו-1.8% בדאו ג'ונס - הירידה החדה ביותר בו מראשית השנה), גם מרבית בורסות אסיה נסחרות הבוקר במגמה שלילית. ניקיי ביפן מאבד 0.2%, אחרי שכבר ירד ב-1%, האנג סנג נחלש ב-0.5% ושנגחאי נסחרת ביציבות. מדד קוספי בדרום קוריאה יורד ב-0.2%, ובורסת אוסטרליה נחלשת ב-0.6%. מדד MSCI האזורי יורד ב-0.4%.
החששות מפני פלישה רוסית מתקרבת לשכנתה אוקראינה שולחת את המשקיעים לנכסים הנחשבים בטוחים יותר, ואחד מהם הוא הין היפני שנסחר ברמה של 115.18 ין לדולר. המטבע היפני רושם התחזקות קלה ביחס לרמות שרשם בתחילת השבוע ועמדו על יותר מ-115.6 ין לדולר.
בתוך כך מדד המחירים ביפן, לא כולל סעיפי המזון והאנרגיה, עלה בינואר ב-0.2% - שיעור נמוך משמעותית ביחס לנתונים בכלכלות אחרות והרחק מתחום יעד האינפלציה של הבנק המרכזי שעומד על 2%.

6 צפייה בגלריה
ין יפני
ין יפני
הין היפני
(בלומברג)