סגור

בלעדי
צחי אבו ירכוש את מניות הפניקס בארנה אשדוד ב־315 מיליון שקל

בעל השליטה בארנה גרופ הסכים להעלות את המחיר ב־55 מיליון שקל לעומת הצעתו המקורית לקניית 25% ממניות הקניון. העסקה, שמשקפת למתחם שווי של 1.3 מיליארד שקל, מתבצעת כחלק מאסטרטגיית הפניקס להתמקד בעסקי הליבה שלה

שלושה חודשים אחרי שצחי אבו הגיש הצעה מחייבת לרכישת חלקה (25%) של הפניקס בקניון ארנה סנטר באשדוד השותפים נפרדים.
ל"כלכליסט" נודע כי הפניקס מגיעה בימים אלה להבנות על מכירת חלקה (25%) במתחם לארנה גרופ שבשליטת צחי אבו תמורת כ־315 מיליון שקל, העסקה המסתמנת משקפת למתחם שווי של 1.3 מיליארד שקל.

המחיר שבו תרכוש ארנה גרופ את החלק של הפניקס גבוה ב־55 מיליון שקל מהמחיר בהצעה המחייבת שהגישה להפניקס בספטמבר עבור המניות - 260 מיליון שקל. הפניקס סירבה לקבל את ההצעה משום שהאנליזה שערכה לנכס דיברה על שווי יותר גבוה לאור הזינוק במחירי הנדל"ן המניב בארץ בשנה האחרונה. בשבועיים האחרונים חלה התקרבות בין הצדדים וארנה העדיפה להתפשר על המחיר ולרכוש את הנכס מתוך כוונה להשביחו באמצעות השגת אישורי הרחבה שונים.
1 צפייה בגלריה
צחי אבו איש עסקים אשדוד ארנה 2
צחי אבו איש עסקים אשדוד ארנה 2
צחי אבו. "סטאר סנטר הוא נכס פנטסטי שמוערך בחסר"
(צילום: לירון אטדגי )
הפניקס החליטה למכור את המניות כחלק מאסטרטגיית היציאה שלה מנכסים שאינם בליבת הפעילות של חברת הביטוח וההתמקדות שלה בפלטפורמות ולא בנכסים בודדים. במסגרת זו מכרה הפניקס המנוהלת על ידי איל בן סימון ונמצאת בשליטה קרנות ההשקעה הזרות סנטרבריג' וגלאטין, מספר נכסים. כך נמכרה השליטה בחברת הדיור המוגן עד 120 לקבוצת שפיר לפי שווי של 1.3 מיליארד שקל. כך גם מכרה את מניותיה (10.7%) בתחנת הכח באר טוביה לקרן קיסטון שרכשה ממנה גם הלוואה של 190 מיליון שקל שאותה העניקה הפניקס לבעל השליטה הקודמת, גלובל פאוור.
הפניקס מכרה גם את חלקה (25%) בקניון מול הים באילת יחד עם השותפים האחרים בנכס לעזריאלי גרופ בתמורה מצרפית של 1.3 מיליארד שקל, כאשר חלקה של הפניקס בעסקה מוערך ב־325 מיליון שקל. הפניקס שאת העסקה הובילו מטעמה חגי שרייבר מנהל ההשקעות הראשי וגיא פורת מנהל מחלקת הנדל"ן, רכשה את הנתח שלה במרכז המסחרי ארנה ב־2008 בתמורה ל־133 מיליון שקל ולפי שווי 530 מיליון שקל. המחיר שתקבל הפניקס עבור המניות מגלם מחיר יותר מכפול מזה שלפיו רכשה את חלקה, וזאת אחרי שעל פי הערכות כבר החזירה את ההשקעה מתשואה שוטפת של דיבידנדים לאורך השנים.
ארנה גרופ מחזיקה בשני נכסים מניבים - המרכז המסחרי באשדוד וקניון בנהריה. המרכז באשדוד, שרשום בספריה של ארנה - נכון לסוף 2020 - לפי שווי של 680 מיליון שקל בלבד, הוא הנכס המשמעותי ביותר שלה. הוא מתפרס על פני כמעט 50 אלף מ"ר, שיעור התפוסה בו עומד על 98% וה־NOI הוא כ־50 מיליון שקל בשנה. הקניון בנהריה רשום בספרי החברה לפי שווי של מעט פחות מ־218 מיליון שקל.
אבו השלים את רכישת השליטה (62%) בארנה גרופ בפברואר השנה מידי מרכוס ובר תמורת 430 מיליון שקל כולל חוב של 382 מיליון שקל (115 מיליון דולר) שפרע לוובר, כך שבסופו של דבר הוא שילם 48 מיליון שקל עבור המניות בפברואר האחרון. בעת הרכישה אמר אבו ל"כלכליסט" כי לסטאר סנטר אשדוד יש פוטנציאל שהצדיק פרמיה משמעותית על שוויו בספריםבאותה העת אמר אבו: "סטאר סנטר הוא נכס פנטסטי שמוערך בחסר. שווי הקרקעות באזור הזה הגיע ל־6 מיליון שקל לדונם והשטח הוא 110 דונם, כך שהשווי הוא 660 מיליון שקל לקרקע בלבד. דמי השכירות של השוכרים נמוכים כך שנוכל לחדשם במחירים גבוהים יותר".
בסוף אוגוסט הגיעה ארנה גרופ להסכמות עם נושי ב.ס.ר אירופה על רכישת חלקה (53%) של האחרונה בקניון my mall בקפריסין ב־95 מיליון שקל. התמורה תשמש להחזר ניכר מהחוב של נושי ב.ס.ר אירופה. על רכישת האחזקות של ב.ס.ר אירופה בקניון התמודדו שלל גורמים, בהם משפחת אירני, בעלת רשת חנויות היוקרה פקטורי 54, ואלי ישראלי. ארנה גרופ השלימה השבוע גיוס הון במניות של 135 מיליון שקל שישמשו לרכישת המניות ותקבל מימון על העסקה. הגיוס העלה את שווי החברה ל־683 מיליון שקל. מניית ארנה גרופ עלתה ב־487% מאז שעברה לשליטתו של אבו.