סגור

למרות הבג"ץ: דירקטוריון התעשייה האווירית אישר את מינוי עמיר פרץ ליו"ר

בג"ץ טרם דן בעתירה שהוגשה נגד המינוי, אך הדירקטוריון אישר אותו פה אחד. גורמים בתע"א ל"כלכליסט": "פרץ ייבחן בין השאר בכך שלא יפגע במורשת המוצלחת של הראל לוקר קודמו, ביכולתו לקדם את הסכם השכר החדש ואת ההנפקה"

בתעשייה האווירית לא מחכים לבג"ץ: דירקטוריון התע"א אישר היום (א') פה אחד את מינויו של עמיר פרץ ליו"ר החברה, אף שבג"ץ טרם דן בעתירה שהגישה התנועה לאיכות השלטון נגד המינוי.
מינויו של פרץ לתפקיד נפסל בידי ועדת גלאור לאישור בכירים בשירות הציבורי בטענה שניסיונו העסקי לא מספיק לחברה שמעסיקה 15 אלף איש, מוכרת ב-4 מיליארד דולר בשנה ועומדת בפני הנפקה, ובשל זיקתו הפוליטית לשר הביטחון בני גנץ.
1 צפייה בגלריה
עמיר פרץ על רקע מטה התעשייה האווירית ב לוד
עמיר פרץ על רקע מטה התעשייה האווירית ב לוד
עמיר פרץ על רקע מטה התעשייה האווירית בלוד
(צילום: אבי מועלם, אלכס קולומויסקי)
למרות זאת הביאו שר הביטחון גנץ ושר האוצר אביגדור ליברמן את המינוי לממשלה, שאישרה אותו באופן חריג.
מינויו של פרץ אושר כאמור בדירקטוריון פה אחד. הוא הודה לגנץ ולליברמן בהודעה שפרסמה החברה לאחר הדיון: "אני מודה לממשלת ישראל, ובמיוחד לשר הביטחון גנץ ולשר האוצר ליברמן, שהאמינו בי והפקידו בידיי את אחת המשימות החשובות למדינת ישראל ולביטחונה. אני נכנס לתפקיד זה בחרדת קודש, מתוך הכרה באחריות העצומה שנמצאת בידי, ואעשה כל שביכולתי כדי להצעיד אותה קדימה".
גורמים בתעשייה האווירית אמרו ל"כלכליסט": "פרץ ייבחן בכך שלא יפגע במורשת המוצלחת של הראל לוקר קודמו בתפקיד, ביכולתו לקדם את הסכם השכר החדש לעובדים ואת ההנפקה, להביא עבודות ממשרד הביטחון ולהתרחב בחו"ל, שם אלביט מצליחה יותר מהתעשייה האווירית".