סגור

בלעדי
דרמה בפרטנר: חיים סבן מתנגד למכירת השליטה בחברה לרודב-גבאי

האצ'יסון הסינית מכרה לקבוצת רודב-גבאי את השליטה תמורת 300 מיליון דולר; אך לדברי קב' סבן, שמניות השליטה בפרטנר שבידיה משועבדות להאצ'יסון, נאמן המניות היה חייב לנהל מכרז כדי לקבל סכום מירבי במכירה; משמעות הצעד של סבן היא שביהמ"ש יידרש להחליט אם לקיים מכרז או לאשר העיסקה

התפתחות דרמטית בפרטנר: חיים סבן, לשעבר בעל השליטה בפרטנר, מתנגד לעיסקת מכירת מניות השליטה בפרטנר לקבוצה בראשות אבי גבאי ושלמה רודב שנחתמה בשבוע שעבר.


סבן טוען כי נאמן המניות מטעם בית המשפט, עו"ד אהוד סול, לא מיצה את הליך המכירה ומכר את המניות לקבוצה שארגנה הפניקס יחד עם רודב וגבאי. לדברי קבוצת סבן על סול היה לשכור שירותי בנק השקעות ולנהל מכרז כדי לקבל סכום מירבי על המניות.

1 צפייה בגלריה
מימין שלמה רודב ו אבי גבאי
מימין שלמה רודב ו אבי גבאי
מימין שלמה רודב ואבי גבאי
(צילומים: עמית שעל)

קבוצת סבן היא צד בעיסקה, משום שמניות השליטה בפרטנר שבידיה משועבדות להאצ'יסון, בשל חוב של 300 מיליון דולר, והאצ'יסון היא שהעמידה אותן למכירה אחרי שבנובמבר 2019 החליט להיכנס לאירוע הפרה ולוותר על המניות.
קבוצת סבן הודיעה בתחילת אותו נובמבר להאצ'יסון כי היא צופה שלא יהיה ביכולתה לשלם את החוב המובטח לאדוונט וכי היא מכירה בכך שמדובר באירוע הפרה. האצ'יסון פנתה לבית המשפט שמינה את עו"ד אהוד סול כנאמן המניות.
המניות נמכרו ב-300 מיליון דולר, בדיוק סכום החוב של האצ'יסון, מה שמקבע לסבן הפסד כבד עבור הרכישה. סבן טוען כי היה ניתן לקבל עבור המניות סכום גבוה יותר בהליך של מכרז, מה שהיה מעביר אליו את התמורה הנוספת ומאפשר לו לסיים את האחזקה בהפסד נמוך יותר. הוא דורש קיום מכרז כזה.
בתשובה שהגישה לבקשת הכונס מכנה קבוצת סבן את העיסקה עיסקת בזק ואת הבקשה לאישורה כ"תמוהה ביותר". הקבוצה טוענת כי סול "לא ניהל הליך שקוף וגלוי למכירת המניות ולא ידוע באילו מהלכים נקט כדי להשיא את תמורת הממכר ודי במחדל זה כדי לדחות את הבקשה".
קבוצת סבן המנוהלת בידי אדם צ'זנוף מציינת כי נתנה הסכמתה בזמנו להליך הכינוס לאחר שהוסכם כי הכונס יהיה גלוי במהלכים שהוא נוקט וכי סול הפר התחיבות זו ולא מסר כל עדכון ל-sb, החברה שבאמצעותה החזיק סבן במניות במהלך תקופת הכינוס.
עוד טוענת קבוצת סבן כי גם בבקשת האישור לא טרח סול לגלות דבר והסתפק בתיאור לקוני שאינו חושף דבר. "אישור המכירה יהיה פגיעה אנושה בזכות הקניין של קבוצת סבן ובזכותה לקבל מחיר הוגן ויראלי עבור המניות המשועבדות".
סבן תוקף גם את קבוצת גבאי/רודב שביקשה מבית המשפט לאשר את העיסקה תוך 21 יום. "הדרישה איננה מכבדת את בית המשפט וההליך המשפטי ומעוררת רושם של נסיון למחטף. יש בה יותר מקורטוב של חוצפה וחשש שיבוא מישהו שיציע מחיר גבוה יותר עבור העיסקה".
יצויין כי עו"ד סול פנה בשבוע שעבר לבית משפט בבקשה לאישור העיסקה וציין כי החוב של קבוצת סבן מגיע כבר עם ריביות ל-1.24 מיליארד שקל, הרבה מעל הסכום של 300 מיליון דולר וכי המניות היו יודעות כמי שעומדות על המדף מזה שנתיים, כך שמבחינתו ההליך למכירתן היה אופטימלי.
משמעות הצעד של סבן היא שבית המשפט יידרש להחליט אם לקיים מכרז או לאשר את העיסקה. הבקשה לביהמ"ש הוגשה באמצעות עורכי הדין דני גבע ופיני יניב ממשרד מיתר.