סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

בלעדי
המחסור בעובדים: אחת מחברות איתור העובדים הגדולות בעולם מגיעה לארץ

היידריק אנד סטרגלס האמריקאית מקימה סניף בישראל, שינוהל ע"י מאיה פרסטפלדר, שמתמחה במשרות בהייטק

אחת מחברות ההד האנטינג הגדולות בעולם פותחת פעילות בישראל. לכלכליסט נודע כי חברת היידריק אנד סטרגלס (HEIDRICK & STRUGGLES) האמריקאית, שנחשבת לשלישית בגודלה בעולם, מקימה סניף בישראל. מדובר בסניף השני שלה במזרח התיכון, כשהראשון נמצא בדובאי. את הפעילות בישראל תנהל מאיה פרסטפלדר, שעבדה עד היום בזרוע הטכנולוגיה של החברה בארה"ב.
לנצל את המומנטום בהייטק
היידריק אנד סטרגלס מתמחה באיתור בכירים במה שמכונה C-SUITE, כלומר תפקידי סמנכ"לים ומעלה והכניסה לישראל נועדה לנצל את המומנטום בענף ההייטק. גורמים בענף מציינים, כי התחלת הפעילות בישראל מגיעה בעקבות פניות ולחצים מצד קרנות ההשקעה הגדולות, שהחלו לפעול באחרונה בישראל ומדווחות על קשיים באיוש משרות בכירות בחברות הסטארט־אפ שצומחות מהר ומונפקות. היידריק אנד סטרגלס אמורה לסייע לחברות ההייטק המקומיות לאתר מועמדים לתפקידים בכירים לא רק מהשוק המקומי, אלא מהעולם כולו ולהיפך - להציע לבכירים ישראלים, שכבר התנסו במשרות בכירות בענף הטק, משרות דומות בחו"ל.
1 צפייה בגלריה
מאיה פרסטפלדר
מאיה פרסטפלדר
מאיה פרסטפלדר
(צילום: לינקדאין)
היידריק אנד סטרגלס פעלה בעבר לתקופה קצרה בישראל, אך סגרה את המשרד ב־2002 בעקבות התפוצצות בועת האינטרנט ב־2000, וקיצוצים מסיביים בענף ההייטק המקומי, שהובילו למיתון. באותה עת סגרה החברה גם סניפים אחדים בארה"ב ובאירופה.
כעת מזהים בחברה את הרתיחה המחודשת במגזר ההייטק הישראלי, שבאה לידי ביטוי במחסור חמור בטאלנטים. מחסור זה מתבטא לא רק בהייטק עצמו, אלא מתחיל להיות מורגש גם בענף הפיננסים שבו תפעל היידריק אנד סטרגלס, ככל שעובדים מנוסים מהפיננסים מקבלים הצעות מפתות מחברות פינטק שזקוקות למומחיות שלהם.
שיאים בביקוש למנכ"לים
היידריק אנד סטרגלס הוקמה ב־1953 בשיקגו כחברת איתור בכירים ובשנות ה־60 פתחה משרד ראשון בחו"ל בלונדון, לאחר שהייתה חברת ההד האנטינג הראשונה שנשכרה לאתר עובדים לממשלה הבריטית. כיום יש לה עשרות סניפים, גם במזרח הרחוק ובדרום אמריקה, והיא מעסיקה כ־400 עובדים. החברה נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 900 מיליון דולר וההכנסות השנתיות שלה הן כמיליארד דולר עם רווח נקי של יותר מ־100 מיליון דולר.
בשנה האחרונה החברה חוותה צמיחה מואצת שהיא מסבירה בשיא היסטורי בחיפוש אחר מנכ"לים חדשים. זאת, כתוצאה מהאטה בתחום ב־2020, וכן בעקבות דרישות לגיוון בתעסוקה, שינויים במהות העבודה בתפקידים הבכירים, כמו גם היווצרות של תפקידי סמנכ"לים חדשים בתחומי ניהול הסיכונים והסייבר.