סגור

דיווח שוטף
כואב אבל פחות: הבורסה איבדה 1.5%, אל על צנחה ב-8.9%

החשש מזן הקורונה החדש: ת"א 125 נסוג ב-1.6% ות"א בנקים איבד 0.9% מערכו - בשפל היומי רשמו המדדים ירידות של יותר מ-3%; פתאל נפלה ב-8%, קבוצת דלק איבדה 4.6%; פסגות "זו הזדמנות להוציא קצת אוויר ולנער את הכסף ה'טיפש' שנכנס לאחרונה לשוק"

דיווח שוטף מהבורסה בת"א: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, איגרות החוב ועדכוני האנליסטים
15:50 - הבורסה בתל אביב סגרה את היום באדום, ברקע גילוי הווריאנט החדש של נגיף הקורונה שמעורר בהלה בישראל ובעולם. המניות רשמו בנעילת המסחר ירידות נמוכות משמעותית ביחס לנפילות שרשמו המדדים המובילים בתחילת היום.
מדד ת"א 35 נחלש ב-1.5%, ת"א 125 נסוג ב-1.6% ות"א בנקים איבד 0.9% מערכו. בשפל היומי רשמו שלושת המדדים ירידות של יותר מ-3%.
מדד ת"א נפט וגז נפל ב-3.6%, אחרי שמוקדם יותר היום רשם צניחה של 6.3%.
אל על איבדה 8.9% מערכה, פתאל צנחה ב-8%, קבוצת דלק ירדה ב-4.6%. בבנקים - דיסקונט נסוג ב-1.4%, פועלים ירד ב-1.3% ואילו מזרחי טפחות ננעל ברמת הפתיחה.
בצד החיובי - אילקס מדיקל זינקה ב-7.2% במחזור גבוה.
14:25 - "לאחר ארבעה גלים של קורונה, ולאור שיעורי חיסון גבוהים, היכולת של המשק להכיל אירועים כאלו גברה, וגם הציבור לא משנה את התנהגותו כמו בגלים הראשונים", כתבו היום כלכלני בנק הפועלים.
"גם בצד המדיניות התמונה היא שונה: גם אם יהיו מגבלות על התקהלות, פחות סביר שנראה שוב יציאה המונית של עובדים לחל"ת, ותוכניות סיוע נרחבות של הממשלה.
"הווריאנט החדש פועל להפחתת האינפלציה בטווח הקצר, בעיקר דרך מחירי האנרגיה והסחורות, ואולי גם דרך מחירי טיסות לחו"ל. בניגוד לתחילת משבר הקורונה, אנו מעריכים שלא נראה השפעות רוחביות שיגיעו לדוגמה גם לשוק השכירות, ולכן גם הירידה באינפלציה תהיה מתונה".
13:40 - לאומי עם המחזור הגבוה בבורסה, 58.8 מיליון שקל, דיסקונט שני ופועלים שלישי. ה'לא בנק' הראשון ברשימה - קבוצת דלק במקום הרביעי, 42.4 מיליון שקל, מול ממוצע יומי של 18.4 מיליון שקל בחודש האחרון.
13:30 - אלדד תמיר, מבעלי בית ההשקעות תמיר פישמן: "השווקים בשוק ההון רגישים מאוד לשינויים גלובאליים - ראינו את זה לאורך השנתיים האחרונות, כשכל שינוי במצב המגיפה מביא לתנודות בשווקים.
המצב כרגע בשוקי העולם הוא של דריכות, לקראת פתיחת שבוע המסחר מחר. בכלל, וההיסטוריה היותר קרובה של תקופת הקורונה בפרט, מראה באופן מובהק שהשווקים ככל הנראה יתקנו את עצמם ולכן אין שום צורך להילחץ מהתנודתיות בשווקים ועדיף להימנע מלעשות שינויים דרסטיים".
12:30 - טיפה נרגעת, הסערה, כרגע ת"א 35 ו-125 על מינוס 2.4%, כך גם ת"א בנקים.
11:40 - ובאופן לא מפתיע - מניית אל על נופלת ב-8.2%.
6 צפייה בגלריה
מטוס אל על 787 ממריא מ נתב"ג
מטוס אל על 787 ממריא מ נתב"ג
(צילום: יאיר שגיא)
11:10 - ובתוך כל הסערה, קבוצת דלק מפרסמת דוחות: הכנסות הקבוצה ברבעון השלישי הסתכמו ב-2.05 מיליארד שקל, לעומת 01.7 מיליארד שקל ברבעון המקביל. הרווח התפעולי עמד על 1.27 מיליארד שקל, בהשוואה ל-742 מיליון שקל ברבעון המקביל; הרווח הנקי עמד על 223 מיליון שקל, לעומת 149 מיליון שקל ברבעון המקביל - עלייה של 50%.
המניה שאיבדה 9% מוקדם יותר עומדת עתה על מינוס 7%.
6 צפייה בגלריה
מימין עידן ולס מנכ"ל קבוצת דלק ובעל השליטה יצחק תשובה
מימין עידן ולס מנכ"ל קבוצת דלק ובעל השליטה יצחק תשובה
מנכ"ל דלק עידן ולס עם בעל השליטה יצחק תשובה
(צילום: אוראל כהן)

11:00 - "צריך לזכור שהשווקים מוכנים לתיקון טבעי כבר לא מעט זמן", כתב הבוקר גיא בית-אור, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות פסגות. "המכפילים מאוד גבוהים, והאופק הכלכלי מעורפל עקב השיבוש בשרשראות האספקה ומשבר האנרגיה. ואם להוסיף על כל אלו, הבנקים המרכזיים מוטרדים מאוד מהאינפלציה וכבר נמצאים בתהליכים מתקדמים של ניקוז נזילות מהשווקים בין אם בצמצום ההרחבה הכמותית בארה"ב ובין אם בהעלאות ריבית במדינות אחרות בעולם.
"כך בחודשיים האחרונים הריבית עלתה בקוריאה, ניו-זילנד, דרום אפריקה, הונגריה, מקסיקו, צ'כיה, פולין, ברזיל, רוסיה, צ'ילה ונורווגיה כאשר בחודשים הקרובים דובר על העלאות ריבית צפויות גם בבריטניה, אוסטרליה, וקנדה".
10:30 - כל מניות ת"א 35 נסחרות באדום - אורמת טכנ' מאבדת 5.8% בתחתית המדד, בשל פער ארביטראז' (ראו עדכון מוקדם), שיכון ובינוי יורדת ב-4.6% לאחר הדוחות.
בת"א 90 שתי מניות ירוקות בלבד - בונוס ביוגרופ שמזנקת ב-5.7% ובאטמ שעולה ב-0.7%. כל השאר אדומות, פתאל וקבוצת דלק נופלות ב-9% כ"א בתחתית.
10:00 - פתיחה אדומה בבורסה: מדד ת"א 35 יורד ב-2.6%, ת"א 125 נחתך ב-2.8%;
ת"א בנקים נופל ב-2.9% - לאומי, פועלים ובינלאמי מאבדים 3% כ"א; ת"א נפט וגז נחתך ב-5.6% - קבוצת דלק נופלת ב-8.5%, נאוויטס פטרוליום יורדת ב-7.3%, אנרג'יאן ב-6.2%.
במלונאות - פתאל צונחת ב-9%, בתחתית ת"א 125.
6 צפייה בגלריה
מלון NYX Hotel Milan מילאנו רשת פתאל
מלון NYX Hotel Milan מילאנו רשת פתאל
מלון של קבוצת פתאל במילאנו
(צילום: אתר החברה)


9:50 - סלקום הודיעה הבוקר על מינויו של היו"ר דורון כהן למנכ"ל זמני של החברה.
9:40 - עוד פרסמו תוצאות (בין היתר): אקרשטיין, ג'נריישן קפיטל, או.פי.סי אנרגיה, רני צים, ברימאג, מישורים.
9:30 - חברת המימון החוץ בנקאי מימון ישיר רוכשת את השליטה (80%) באתר ומגזין 'אוטו' מידי מייסדיו, משפחת פרומצ'נקו, תמורת כ- 20.4 מיליון שקל.
6 צפייה בגלריה
מוסף שבועי 3.9.20 ערן וולף מנכ"ל ביטוח ישיר
מוסף שבועי 3.9.20 ערן וולף מנכ"ל ביטוח ישיר
ערן וולף מנכ"ל מימון ישיר
(צילום: תומי הרפז)

9:00 - פרשן כלכליסט אורי טל טנא, ענייני מדדים: "הבורסה פרסמה את מתווה ההוצאה ההדרגתית של מניית פריגו מהמדדים. ב-2 בדצמבר המשקל של המניה במרבית המדדים יפחת בשיעור של 25%, ב-6 בינואר תהיה הפחתה נוספת של עוד 25% וב-3 בפברואר המניה תצא מהמדדים.
כתוצאה מכך קרנות הסל צפויות למכור את מניית פריגו בכ-170 מיליון שקל, הן בדצמבר והן בינואר, ולמכור את המניה בכ-350 מיליון שקל בפברואר. ההיצע בדצמבר של פריגו יוצר ביקוש מצרפי למניות מדד ת"א 35 באותו מועד ומצמצם מהותית את ההיצע המצרפי שיהיה למניות מדד ת"א 90 (בעקבות ביקוש מצרפי למניות מדד ת"א 125).
יציאת פריגו מת"א 35 תפנה מקום במדד, והמניה שערך השוק הקובע שלה יהיה הגבוה ביותר במהלך חודש ינואר מבין מניות מדד ת"א 90 תיכנס במקומה. מסתמן שזו תהיה אחת מהארבע: קנון, אנלייט, פוקס או דלק קידוחים. יש תרחיש לכניסת מניה נוספת למדד זה, אך הוא תלוי באפשרות ליציאה מהמדד של המניה הקטנה ביותר במדד".
8:40 - דוחות יוחננוף: ההכנסות ברבעון השלישי צמחו ל-925.5 מיליון שקל, לעומת 802.6 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח התפעולי עמד על 68.4 מיליון שקל, לעומת 58.7 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח הנקי עמד על 29.1 מיליון שקל, מול רווח של 10.4 מיליון שקל ברבעון המקביל.
8:15 - תוצאות קרסו מוטורס: ההכנסות ברבעון השלישי הסתכמו ב-1.01 מיליארד שקל, בדומה לרבעון המקביל בשנה שעברה. הרווח התפעולי עמד על 111.5 מיליון שקל, לעומת 53.5 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח הנקי עמד על 67 מיליון שקל, מול 31 מיליון שקל ברבעון המקביל.
7:50 - תוצאות שיכון ובינוי: ההכנסות ברבעון השלישי עמדו על 1.51 מיליארד שקל, לעומת 1.55 מיליארד שקל ברבעון המקביל; הרווח התפעולי עמד על 253.1 מיליון שקל, מול 92 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח הנקי עמד על 119 מיליון שקל, לעומת הפסד של 24.1 מיליון שקל ברבעון המקביל.
6 צפייה בגלריה
נתי סיידוף
נתי סיידוף
נתי סיידוף בעל השליטה בשיכון ובינוי
(צילום: אוראל כהן)

7:30 - מנסים להרגיע?
אייל גורן, מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות: "כמו בני האדם, השווקים הפיננסים שונאים אי וודאות, והתפרצות מחודשת של מגפת הקורונה עם וריאנט חדש יוצרת בהלה גדולה. צריך לרענן את הזיכרון, יש פער עצום בין התגובה הראשונה של השוק לנגיף במרץ 2020, לבין מצבינו כיום.
העולם מנוסה יותר בהתמודדות מול המגפה, היכולת להסתגל לשינוים חברתיים כמו הטלת מגבלות, עבודה מהבית, קניות מרחוק, עטיית מסכה - וזה עוד לפני שדיברנו על כך שיש חיסונים לנגיף ושקיים טיפול תרופתי.
נגיף הדלתא התגלה כבר בנובמבר 2020 (לפני שנה) ובמרץ 21 הפך לנפוץ, ביוני 21 הצליח להתפשט ולשלוט בכל העולם. גם אז אמרו שהוא מדבק הרבה יותר, דבר שהתברר כנכון, והיו שאמרו שהחיסון לא יעיל, דבר שבסופו של דבר התברר כלא נכון. והתגובה היתה מהירה כנדרש. צריך לזכור שגם אחרי הפאניקה של השווקים ביום שישי, כמעט כל המדדים נסחרים קרוב (מאד) לשיא, השווקים בשלים לתיקון טבעי וטריגר הוריאנט החדש הוא הוא הזדמנות להוציא קצת אוויר ולנער את הכסף ה"טיפש" שנכנס לאחרונה לשוק. לכן, סביר להניח שתיקון של כמה אחוזים בודדים יכול להימשך עד שיחלוף ערפל אי הוודאות - אפשר לנצל את הירידות אם אלו ימשיכו כדי לשפר את הפוזיציות.
רונן מנחם, הכלכלן הראשי במזרחי טפחות: "ככל שאנו ניצבים לפתחו של גל תחלואה חמישי, הולכת ומתחדדת ההכרה כי המרווחים בין גל לגל מתקצרים והפעם - באירופה אנו רואים לראשונה חפיפה בין הגל הרביעי, שטרם חלף, לגל החדש. הדבר עלול להקשות מאוד על ההתאוששות הכלכלית העולמית, על קבלת החלטות עסקיות ועל ביצוע השקעות.
מדד הפחד של שוק המניות בארה"ב קפץ מעל 50% ביום שישי, שהיה יום מסחר קצר! מניות ובורסות באסיה, אמריקה, אירופה ובשאר העולם התחרו זו בזו מי תרד יותר. כולם מחכים בחיל ורעדה לפתיחת המסחר בשבוע הבא לאחר שבסוף השבוע הודיעו רוב המדינות על החמרת ההגבלות.
עם זאת, היו מספר חוקי משחק שלא נשברו. המניות והסקטורים שהיו "צריכים לעלות" עלו, כולל חברות הפרמצבטיקה וחברות כמו זום, הנהנות בתקופות של מעבר לפעילות מרחוק. אלו שהיו "צריכים לרדת" ירדו, כולל בנקים, חברות תעופה, שייט, פנאי ונופש. אם וככל שיתברר כי הווריאנט החדש אינו כה מדבק, שהשפעותיו אינן כה חמורות ושהחיסונים בשוק נותנים גם לו מענה, ייתכן כי העליות והירידות תתהפכנה, לפחות חלקית, מה שיציב הזדמנויות למשקיעים בעלי אופק נשימה ארוך יותר".
7:20 - דיווחי כלכליסט
כניסתם של אבי גבאי ושלמה רודב לשליטה בפרטנר עשויה לסמן את החלפת השדרה הניהולית. קבוצת הרכישה של פרטנר אמנם לא הצהירה על תוכניותיה, ולא תעשה זאת עד לקבלת כל האישורים, אך אם תשנה את השדרה הניהולית, המשמעות תהיה עזיבה מידית של היו"ר אסנת רונן והמנכ"ל אבי צבי.
יו"ר ועד העובדים של חברת כלל ביטוח, רוני רז, שלח לאלפרד אקירוב מכתב שבו הוא דורש ממנו לקיים מולו משא מתן בטרם ירכוש את השליטה בחברה.
בנק הפועלים מנהל מגעים מתקדמים להשקעה אסטרטגית בחברת הפינטק הישראלית נימה (Neema). הפועלים צפוי להשקיע בנימה 10 מיליון דולר. נימה פיתחה ארנק דיגיטלי, שמעניק שירותי העברת כספים ושירותים פיננסיים נוספים בעיקר לאוכלוסיה שאינה מקבלת מענה מהמערכת הפיננסית, ובראשה העובדים הזרים.
סוף השבוע האדום בשווקים
הפחד מהאומיקרון מגיע לבורסה בת"א: לאחר שהדיווחים המדאיגים על זן הקורונה החדש הכו בשווקים ביום שישי (באסיה, אירופה וניו יורק), השוק המקומי יידרש מחר בבוקר לספק תגובה משלו. זאת לאחר שעיכל את החדשות והעדכונים מסוף השבוע, כולל על איתור מקרים ספורים של הידבקות בישראל.
הממשלה החליטה הלילה בין היתר על סגירת השמיים לזרים ומתווה בידוד מדורג לישראלים: שלושה ימים עם 2 בדיקות PCR (בנחיתה ובסיום הבידוד) למחוסנים ומחלימים, ושבוע לכל השאר (עם בדיקה בנחיתה וביום השביעי).
הירידות החדות בוול סטריט בשישי (דאו ג'ונס איבד 2.5%, נאסד"ק ירד ב-2.2% ו-S&P 500 ב-2.3%) פתחו כמובן פערי ארביטראז' שליליים בכל הדואליות דואליות הבכירות של הבורסה.
טבע חוזרת לת"א עם ארביטראז' שלילי של 3%, אורמת טכנ' עם מינוס 5.9%, איי.סי.אל 2.9%-, אלביט מערכות 1.1%-, טאואר 2.6%-, נייס 1.1%-, לייבפרסון 0.8%-, נובה 2.1%-, אופקו 3.3%-.
עוד על הפרק, הנפילה החופשית במחירי הנפט בשישי, לנוכח החשש מפגיעה קשה בביקושים (כאמור בשל הזן החדש) – מחיר חבית WTI נפל בשישי ב-13%, הברנט איבד 10.7%. ההשלכות הפוטנציאליות כמובן נוגעות למניות הסקטור בת"א: קבוצת דלק, אנרג'יאן, נאוויטס פטרוליום ואחרות.
וכל זה קורה כשאנחנו ממש בישורת האחרונה של עונת הדוחות, שתסתיים בתום החודש, בשלישי בלילה. מחר צפויים לנו בין היתר דוחות או.פי.סי אנרגיה, יוחננוף, ורידיס וג'נריישן קפיטל.

6 צפייה בגלריה
קונה וירוס בורסה 27.2.20
קונה וירוס בורסה 27.2.20
(צילום: בלומברג, איי פי)