סגור

בלעדי
ועד עובדי כלל ביטוח דורש מאקירוב מו"מ על מענק תמורת שקט תעשייתי

אף שאלפרד אקירוב טרם קיבל מרשות שוק ההון היתר שליטה בחברה, יו"ר הוועד דורש ממנו כניסה למו"מ על "שמירת הביטחון התעסוקתי ומענק מכירה". הוועד כבר התנגש עם אקירוב כבעל מניות

אף שאלפרד אקירוב טרם קיבל מרשות שוק ההון את הבקשה לקבלת היתר שליטה בכלל ביטוח, עובדי החברה כבר נערכים לכך שבקרוב הוא יהפוך לבעל השליטה בכלל אחזקות ־ החברה־האם הציבורית של כלל ביטוח. כלל אחזקות נסחרת ללא גרעין שליטה ואקירוב הוא כיום בעל המניות הגדול בה (15%). כפי שנחשף ב"כלכליסט" החודש, אקירוב מתכוון להגיש בקשה לקבלת היתר שליטה כדי לעלות לאחזקה של 30% בה. ל"כלכליסט" נודע כי יו"ר ועד העובדים של חברת הביטוח, רוני רז, שלח לאקירוב מכתב שבו הוא דורש ממנו לקיים מולו משא מתן בטרם ירכוש את השליטה בחברה.
"מו"מ מקדים נדרש על מנת להסדיר את ההשלכות של קבלת היתר שליטה, כלל שינתן, על העובדים - ובכלל זה השלכות הנוגעות לשמירה על הביטחון התעסוקתי של העובדים, וכן לדרישות נוספות, כגון הדרישה הברורה מאליה לקבלת מענק. בעבר כבר נחתם בחברה הסכם קיבוצי שהסדיר עקרונית את זכותם של העובדים למענק בהסכם דומה, ובמקביל אף נחתם הסכם קיבוצי נוסף, עם מי שביקש לקבל היתר שליטה בחברה באותו מועד (אדוארדו אלשטיין, א"ע), שהסדיר השלכות שונות ובכלל זה גם מענק מכירה".
2 צפייה בגלריה
מוסף שבועי 25.11.21 אלפרד אקירוב
מוסף שבועי 25.11.21 אלפרד אקירוב
אלפרד אקירוב
(צילום: יונתן בלום)
בימים אלה מצוי הוועד במו"מ לחידוש ההסכם הקיבוצי, שיפוג בסוף דצמבר השנה. המכתב נחתם באיום מרומז: "חשוב לנו להבהיר כי אם הדבר לא יעלה בידינו, כך שנדרש להסדיר עניין זה בנפרד, לא נהייה מחויבים מטבע הדברים לכל מיצוי תביעות ושקט תעשייתי בעניין זה, על כל המשתמע מכך"
נכון לסוף 2020 כלל ביטוח מעסיקה 4,200 עובדים. מדובר בוועד שגם לא מהסס לעשות שרירים ולהיכנס למאבקים. ב־2017 הוא השבית את העבודה בחברה למשך שבועיים לאחר שלא הגיע להסכמות מול ההנהלה בנוגע לחידוש ההסכם הקיבוצי. זו היתה הפעם הראשונה שבה נערכה שביתה בחברת ביטוח בישראל. לאחר השביתה נחתם הסכם קיבוצי לארבע שנים, זה שיפוג בסוף השנה הנוכחית.
ועד העובדים של כלל ביטוח כבר מצא את עצמו בעבר עומד בצד הנגדי לזה של אקירוב. במהלך שנה שעברה התקיים עימות תקשורתי בין מנכ"ל החברה יורם נוה לכמה בעלי מניות פרטיים בחברה, בהם אקירוב. נוה טען כי אקירוב, יחד עם בעלי מניות נוספים (מורי ארקין ואייל לפידות) לחצו על היו"ר דאז דני נוה להדיח אותו מתפקידו. רשות שוק ההון קבעה שלא נפל פגם בהתנהלות בעלי המניות. היו"ר עזב את תפקידו והמנכ"ל המשיך בתפקידו.
ועד העובדים של כלל תמך אז במנכ"ל ואיים בהפרת השקט התעשייתי בחברה. אתמול אמר רז ל"כלכליסט" כי "התייצבנו לימינו של יורם נוה בגלל שהחברה תפקדה תחתיו. התמיכה היתה עניינית, ולא אישית נגד אקירוב".