סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

Work@Tech
אף מילה על שכר - מה הופך חברת הייטק למקום עבודה טוב

מיקרוסופט ישראל דורגה זו השנה השלישית ברציפות במקום הראשון בחברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן, חברת eko היא הסטארט-אפ שהכי טוב לעבוד בו עם עד 100 עובדים וחברת JoyTunes היא הסטארט-אפ שהכי טוב לעבוד בו עם מעל ל-100 עובדים, כך לפי דן אנד ברדסטריט

מה הופך חברה לכזו שטוב לעבוד בה? אם שואלים את רונית אטד, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל, שדורגה זו השנה השלישית ברציפות כחברת ההייטק שהכי טוב לעבוד בה בדירוג דן אנד ברדסטריט, ישנם ארבעה גורמים שהופכים מקום עבודה לטוב. הראשון הוא סביבה מאפשרת וגמישה, השני הוא אתגר ועניין, השלישי הוא תחושת משמעות והרביעי הוא התאמת הדנ"א של העובדים לסביבת עבודה חיובית.
"כמקום עבודה אנחנו באמת שמים את העובדים במקום הראשון. זאת לא סיסמא. אנחנו מאפשרים עבודה היברידית מלאה, עם פלטפורמות טכנולוגיות פשוטות לשיתוף פעולה והעובד יכול להתחבר ולעבוד מכל מקום ויכול להחליט להגיע למשרד בין אפס לחמש פעמים בשבוע. בנוסף, זו סביבת עבודה מלאת אתגרים ועניין כי עוסקים בפרוייקטים הכי מורכבים טכנולוגיים. העובדים מרגישים שהם נמצאים ב-edge הטכנולוגי", אומרת אטד.
משמעות, היא אומרת, נובעת מכך שהעובדים מרגישים שהם שותפים לעשייה של משהו משמעותי והדבר הרביעי הוא שהעובדים עצמם צריכים להתאים לעבוד בסביבה עם אנרגיה טובה וחיובית. "אנחנו מייצרים סביבת עבודה שתמיד מרימה אותך למעלה, יש לנו למשל להקה של החברה שהתגבשה, מפגשים תקופתיים היברידיים שהם מאוד כיפיים ומאפשרים השתתפות במשרד וגם מהבית או מכל מקום שהעובד נמצא בו".
6 צפייה בגלריה
אינפו דירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן
אינפו דירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן
דירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן
במקום השני בדירוג מקומות העבודה בהייטק שהכי טוב לעבוד בהם דורגה גוגל במקום השני ואיירון סורס (Iron Source) במקום השלישי. חברת Salesforce עברה מהמקום העשירי למקום הרביעי השנה ובמקום החמישי דורגה חברת Palo Alto Networks. את העשירייה הראשונה נועלת חברת AppsFlyer אשר דורגה לראשונה השנה. במקום השביעי דורגה Wix, אחריה פייסבוק ישראל, Monday.com ואינטל.

6 צפייה בגלריה
רונית אטד מנכלית מיקרוסופט ישראל על רקע בניין מיקרוספט
רונית אטד מנכלית מיקרוסופט ישראל על רקע בניין מיקרוספט
רונית אטד מנכלית מיקרוסופט ישראל על רקע בניין מיקרוספט
(צילום: מיקרוסופט ענבל מרמרי )
השנה דירוג הסטארטאפים שהכי טוב לעבוד בהם פוצל לשניים, חברות עד 100 עובדים וחברות בהן מעל ל-100 עובדים. במקום הראשון בחברות הסטראטפ עם מעל למאה עובדים דורגה JoyTunes, אחריה, Big ID ובמקום השלישי HoneyBook. חברת Bizzabo קפצה מהמקום ה-18 למקום הרביעי ולמקום החמישי הגיעה חברת Cyberbit.
בחברות הסטארט-אפ עם עד 100 עובדים הגיעה למקום הראשון חברת eko שמפתחת ומשווקת טכנולוגיות וידאו אינטראקטיבי. במקום השני דורגה חברת Lightico שמפתחת פלטפורמות ענן להשלמת תהליכים דיגיטליים ובמקום השלישי דורגה חברת Memed שפועלת על ידי ניתוח תגובת מערכת החיסון ומבדילה בין חיידקים לווירוסים.
6 צפייה בגלריה
אינפו דירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן
אינפו דירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן
דירוג חברות הסטארטאפ שהכי טוב לעבוד בהן

6 צפייה בגלריה
צביקי בן ישי לייטיקו
צביקי בן ישי לייטיקו
צביקי בן ישי לייטיקו
(צילום: סטודיו מליש)
"האנשים שמשמקיעים את המשאב הכי חשוב שלהם, הזמן, במקום עבודה מסויים, רוצים להרגיש שיש להם יכולת להשפיע, שיש להם שקיפות מלאה לגבי ההחלטות שנלקחות ואיך הם משפיעים על התוצאות של אותה החלטה", אומר צביקי בן ישי, מנכ"ל ושותף מייסד בחברת הפינטק Lightico, שכאמור דורגה במקום השני בקטגוריית הסטארטאפים עם עד 100 עובדים. לדבריו, בארגונים מודרניים בהם אחרון העובדים יכול להשפיע על מטרות החברה מייצר שייכות והזדהות חזקה יותר בין כל העובדים וכך ניתן להגיע לביצועים טובים יותר.
בנוסף, הוא אומר "החופש לעשות והחופש לטעות, העצמה ואפשרות צמיחה פנימית אלה דברים שמעלים את מקום העבודה לשלב הבא, למקום שאפשר לבנות קריירה בתוכו ולא סתם להגיע בשביל השכר או הפינוקים".
6 צפייה בגלריה
אינפו דירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן
אינפו דירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן
אינפו דירוג חברות הסטארטאפ עם פחות מ-100 עובדים שהכי טוב לעבוד בהן
נועה בן־אריה, מובילת תחום הון אנושי ב-Deloitte אומרת שמה שהופך מקום עבודה לטוב הוא הפיכת סביבת העבודה לאנושית יותר. "ארגונים צריכים להתייחס לעובדים שלהם כאל אנשים עם כל המורכבות שמהווה את זה ולהבין מה הם הצרכים של העבודים בארגון. יש המון מחקרים שמראים באופן ברור מה אנשים מחפשים. הם מחופשים שיהיה להם מעניין, שהם ירגישות שהם מתפתחים ושתהיה להם תחושת משמעות. שבמקום העבודה אליו הם מגיעים כל יום ומשקיעים כל כך הרבה מזמנם, שירגישו שמה שהם עושים משמעותי לארגון, לעולם, לסביבה בה הם עובדים. מאפיין נוסף של מקומות עבודה טובים הוא להתייחס ל-wellbeing, להתייחס כאדם שלם ולהבין שיש צרכים ורצונות מעבר לעבודה. כחלק מתפיסת ה-wellbeing וההתייחסות כאל אדם שלם אנשים מאוד מצפים לגמישות מכיוון שזה אחד הדברים שהכי תורמים לחוויית הרווחה, האפשרות לנהל את החיים בצורה יותר עצמאית ועם שליטה בשעות העבודה, באיפה עובדים ואפילו גמישות תוך כדי - במה עוסקים", היא אומרת.

6 צפייה בגלריה
נועה בן-אריה דלויט
נועה בן-אריה דלויט
נועה בן-אריה דלויט
(הגר ארליכמן)
"כל הפרמטרים האלה מייצרים בסופו של דבר את החוויה הכוללת במקום העבודה, הם תורמים לתחושת השייכות, למחוברות ומגדילים את הסיכוי שאדם ירצה להיות חלק מהארגון ולא יחפש כל הזמן את הדבר הבא. סביבת עבודה כזו מקטינה את הסיכון בהתפטרויות חסרות שליטה כפי שאנו רואים שמתרחשות בתקופה האחרונה", אומרת בן-אריה.
לכתבה זו פורסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של כלכליסט לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.