סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

כלכליסט-טק
פייסבוק מציגה חזון עתידני - ומשנה את שם החברה ל-Meta

המייסד מארק צוקרברג הכריז בוועידת המפתחים על השם החדש: "השם פייסבוק לא מקיף את כל מה שאנחנו עושים"; הוא הציג את חזון המטאוורס - העולם הווירטואלי העתידי של החברה; סמל המניה של החברה בוול סטריט יהיה MVRS

פייסבוק הכריזה הערב (ה') באירוע הפתיחה של ועידת המפתחים שלה על שם חדש לחברה: מטא (Meta); זאת, במסגרת הצגת חזון המטאוורס - העולם הווירטואלי העתידי שישולב במוצריה. עם זאת שמה של הרשת החברתית יישאר פייסבוק. סמל המניה של החברה במסחר בוול סטריט יהיה MVRS החל ב-1 בדצמבר. בעקבות כך עולה מניית פייסבוק בוול סטריט בכ-3.5%.
לדברי המייסד מארק צוקרברג, "השם פייסבוק לא מקיף את כל מה שאנחנו עושים. בניית אפליקציות מדיה חברתית תמיד יהיה מיקוד חשוב, אבל המותג שלנו לא מייצג את כל מה שאנחנו עושים היום, שלא לדבר בעתיד. אני רוצה לעגן את העבודה שלנו במה שאנחנו בונים לקראתו. הגיע הזמן לאמץ מותג חברה חדש שיקיף את כל מה שאנחנו עושים. אני גאה להכריז שמהיום החברה שלנו היא מטא".



6 צפייה בגלריה
פייסבוק מטא לוגו חדש
פייסבוק מטא לוגו חדש
הלוגו החדש
(צילום מסך מפייסבוק)

עוד הוסיף צוקרברג כי "אנחנו נתפסים כחברת מדיה חברתית, אבל בדנ"א שלנו אנחנו חברה שבונה טכנולוגיה כדי לחבר בין אנשים. מטאוורס זה הגבול הבא. פייסבוק נבנתה במקום ובזמן פרטניים, אבל החלום היה להיות נוכח עם האנשים שאכפת לנו מהם. האם זו לא ההבטחה הגדולה של טכנולוגיה? אבל המכשירים שלנו עדיין בנויים סביב אפליקציות, לא אנשים, ומסים על רעיונות חדשים הם מחניקים. מטאוורס מאפשר לנו לבנות את זה מחדש, ולשים אנשים במרכז הטכנולוגיה".


6 צפייה בגלריה
מארק צוקרברג מכריז על השם החדש של פייסבוק
מארק צוקרברג מכריז על השם החדש של פייסבוק
מארק צוקרברג מכריז על השם החדש של פייסבוק
(YNET)

הצופים הרבים שהצטרפו לאירוע הפתיחה של ועידת המפתחים אולי קיוו לשמוע תגובה מהותית לתחקירים הנרחבים שחשפו התנהלות בעייתית בחברה. אבל במקום זאת, הם קיבלו מצגת עתידינית נוצצת אך משמימה, מעין סרט חינוכי מייגע שעוסק בחזון של החברה למטאוורס – העולם הווירטואלי שיעמוד בבסיס מוצרי VR דוגמת קווסט של אוקולוס. החזון, כפי שהוצג, היה מרשים מאוד, אך חלול בעבור מי שכבר נחשף בשנים האחרונות ללא מעט חזונות VR ריקנים שכשלו מלהתממש.
זה לא הפריע לצוקרברג, לפזר הבטחות יקרות. "אם כולנו נעבוד יחד, נוכל כבר בעשור הבא להביא את המטאוורס למיליארד אנשים", הוא אמר. "המטרה היא לאפשר לשוק לצמוח ולייצר הזדמנויות תעסוקתיות מרגשות עבור מיליוני יוצרים ומפתחים".

צוקרברג מעדיף את העתיד על ההווה

בפתח האירוע, התייחס צוקרברג בעקיפין ובגנריות לתחקירים הנרחבים והמרובים שהתפרסמו בשבועות האחרונים על פייסבוק. "אני יודע שיש מי שטוענים שזה לא הזמן לעסוק בעתיד", הוא אמר. "אין ספק שיש נושאים חשובים לעבוד עליהם בהווה. תמיד יהיו. אז מהבחינה הזו, אף פעם לא יהיה זמן טוב להתמקד בעתיד. אבל אני גם יודע שיש רבים שמרגישים כמוני - אנחנו חיים בשביל מה שאנחנו מפתחים, ובזמן שאנחנו עושים טעויות, אנחנו ממשיכים ללמוד, לבנות ולהתקדם". ולא הוסיף עוד בנושא.
את מרבית האירוע הקדישה פייסבוק כאמור להצגת המטאוורס (ולא, כמקובל, להצגת מוצרים חדשים שמשיקה החברה באותה השנה). "אנחנו מאמינים שהמטאוורס הוא היורש הטבעי של האינטרנט – הוא יספק חוויות חברתיות עשירות יותר ויאפשר לכולנו להרגיש נוכחים אחד לצד השני, מכל מקום בעולם", אמר צוקרברג, "כשאשלח וידיאו להורים שלי הם יוכלו להרגיש שהם ברגע איתנו. בפגישה עבודה, תוכלו להרגיש שאתם במרחב אחד, חולקים את אותו המקום. כל מה שאנחנו עושים יהיה יהיו יותר טבעי וחי. הרעיון הוא לשפר את הזמן שאנחנו כבר מבלים מול מסכים, לא להאריך אותו. הגרסה הבאה של האינטרנט יכולה לייצר תחושת נוכחות – טכנולוגיה שבנויה סביב אנשים. זו המשמעות של המטאוורס".


6 צפייה בגלריה
פייסבוק משנה את השם ל Meta מטא השלט החדש במטה החברה בקליפורניה
פייסבוק משנה את השם ל Meta מטא השלט החדש במטה החברה בקליפורניה
השלט החדש במטה החברה בקליפורניה
(גטי)

מיצג מרשים, אך לא אפשרי בקרוב

פרט לרצף חצי-קוהרנטי של מילות באזז, תפקד האירוע כדמו עתידיני. בין השאר, הדגים צוקרברג פגישת עבודה במרחב וירטואלי עם עמיתים לעבודה בדמויות אוואטרים שונים, וביקור במרחבים אורבניים ומרחבי טבע וירטואליים. משקפי AR יוכלו לשלב בין סביבה אמיתית לייצוגים וירטואליים, כמו משחק שחמט עם לוח וירטואלי ויריב שנמצא במקום אחר, שמשתלבים בסביבה העירונית שבה יושב המשתמש. דמו מרשים, אך כזה שלא נראה כאפשרי בקרוב.

6 צפייה בגלריה
פייסבוק מטאוורס אוואטר
פייסבוק מטאוורס אוואטר
מטאוורס
(צילום מסך מפייסבוק)


"אפשר יהיה לראות הבעות פנים, תנועות גוף, כל דרכי התקשורת הקטנות שכיום לא עוברות ברשת. אוואטרים יהיו ממש כמו תמונות פרופיל היום, אבל במקום תמונה סטטית - מדובר בייצוגים תלת-מימדיים וחיים של ההבעות ומחוות. הם הולכים להפוך את האינטראקציות לעשירות הרבה יותר מכל דבר שאפשרי באינטרנט של היום", הבטיח צוקרברג.
צוקרברג דיבר גם על עקרונות המטאוורס, כמו פתיחות והדדיות, בניית אקוסיסטם ועוד. פרטיות ובטיחות יהיו, לדבריו, חלק מהותי מהפלטפורמה. "במקום להקליד או ללחוץ, אנשים יוכלו לחוות עם הידיים, לדבר, או פשוט לגרום לדברים לקרות בעזרת כוח המחשבה. המכשירים לא יהיו מוקד תשומת הלב: במקום להפריע, הם יתנו תחושה של נוכחות בחוויות החדשות שתחוו, ובאנשים שאיתם תהיו", הוא אמר. פייסבוק הציגה גם חזונות עתידניים לכושר, למידה (לימודי רפואה בחדר ניתוח וירטואלי, לימודי ביולוגיה ימית בצלילה וירטואלית) ועוד – כולם פנטסטיים ומרשימים. כולם יגיעו בעתיד לא ברור.


6 צפייה בגלריה
פייסבוק מטאוורס אוואטר
פייסבוק מטאוורס אוואטר
צוקרברג והאוואטר שלו
(צילום מסך מפייסבוק)

החלל הביתי אליו ניכנס עם הרכבת משקפי מציאות מדומה

פייסבוק גם הציגה כמה מוצרי תוכנה עדכניים: Horizon Home, התוספת העדכנית ל-Horizon, פלטפורמת ה-VR של פייסבוק, היא גרסה מוקדמת לחלל הביתי העתידי במטאוורס. זה החלל הראשון אליו כל אדם ייכנס כשירכיב את משקפי המציאות המדומה. בקרוב אפשר ניתן להזמין חברים להיפגש בבית ולבלות אתם, לצפות בסרטונים ולשחק יחד. היא תצטרף למוצרים כמו Horizon Worlds, חוויית המציאות המדומה שכבר זמינה בקסדת הקווסט בגרסת בטא, ו-Horizon Workrooms, מרחב העבודה הווירטואלי. במקביל הציגה פייסבוק את Horizon Venues – חלל דיגיטלי לצפייה בהופעות, משחקי ספורט ועוד.
"בהמשך השנה נשלב שיחות קוליות של מסנג'ר כחלק משקפי ה-VR", אמר צוקרברג. "כך, אנשים יוכלו לערוך שיחות עם חברים דרך מסנג'ר, בין אם הם משתמשים בפלטפורמה דרך המשקפיים או לא. בהמשך, מתכננת החברה להציע לאנשים לבלות ולטייל ליעדים במציאות מדומה יחד, דרך אותו הממשק".


6 צפייה בגלריה
פייסבוק מטאוורס אוואטר
פייסבוק מטאוורס אוואטר
(צילום מסך מפייסבוק)

פייסבוק הציגה כמה משחקים לקווסט, המעניין שבהם, ושדובר רק בקצרה וללא דמו, היה גרסת VR למשחק הקלאסי Grand Theft Auto: San Andreas, שנמצא עדיין בפיתוח. "הרבה אנשים הולכים להיכנס למטאוורס בפעם הראשונה דרך גיימינג. כמה מהמוצרים הדיגיטליים כבר בנויים, במקביל לקהילות היוצרים והמפתחים הפעילות ביותר", אמר צוקרברג.
אמירה חשובה שהשחיל צוקרברג בדברים נדמת כאיום מרומז לרגולטורים ומחוקקים. "הבנתי שהגבלת חירות ומסים גבוהים מקשים על חדשנות, מונעים מאנשים לפתח דברים חדשים, ומעכבים את הכלכלה של האינטרנט כולה", הוא אמר. המסר הסמוי ברור: אם תגבילו אותנו או תמסו אותנו, לא תקבלו צעצועים חדשים לשחק אתם, והכלכלה תפגע.