סגור

בלעדי
רונן אלעד במו"מ מתקדם לרכישת אופיס דיפו

שווי הרשת נאמד בעסקה ב־90 מיליון שקל אך בנטרול חוב החברה ישלם אלעד 40–50 מיליון שקל בלבד. לאחרונה רכש 42% מחברת פלסטופיל

איש העסקים רונן אלעד מנהל משא ומתן מתקדם לרכישת השליטה ברשת הציוד המשרדי אופיס דיפו מידי רני צים. לכלכליסט נודע כי המגעים מול אלעד הם המתקדמים ביותר וכי הצדדים עשויים להגיע להסכמות בשבועיים הקרובים.
צים העמיד את הרשת למכירה, במלואה או חלקית, לפני כחצי שנה ושכר את פירמת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג למצוא לה רוכש. מספר גורמים, ביניהם שופרסל, אלקטרה צריכה, סטימצקי ורשת פוקס, בדקו את רכישת הרשת, אבל המגעים עמם לא התקדמו, ואלעד הסתמן כרציני ביותר מבין המועמדים.
2 צפייה בגלריה
מימין: רונן אלעד ו רני צים העסקה צפויה להיחתם תוך שבועיים
מימין: רונן אלעד ו רני צים העסקה צפויה להיחתם תוך שבועיים
מימין: רונן אלעד ורני צים. העסקה צפויה להיחתם בתוך שבועיים
(צילומים: שאול גולן, מאיר אדרי)
אלעד צבר את הונו בעסקי הרכיבים האלקטרוניים. הוא רכש לפני שבועיים 42% ממניות חברת פלסטופיל מידי קיבוץ הזורע תמורת 41 מיליון שקל. פלסטופיל מייצרת אריזות לשוק המזון המצונן כמו בשר, דגים, עופות, ירקות טריים וארוחות מוכנות. האריזות מיועדות להאט את הפעילות הבקטריולוגית, ולהאריך את חיי המדף של המוצרים.
במאי האחרון רכש אלעד מידי קרן פורטיסימו את הבעלות ביצרנית הכבלים סינרג'י. השקעות קודמות של אלעד כללו את רכישת השליטה ברשת מוצרי התינוקות שילב, ואת פעילות ברי המים של אלקטרה ושל חברת מי עדן, החברה הקטנה בשוק שנשלט על ידי שטראוס מים. אלעד רכש את שילב מידי המייסדים איציק ושושי אורן תמורת 75 מיליון שקל במרץ 2018. ארבעה חודשים אחר כך מכר 50% מהרשת לחברת פוקס שבשליטת הראל ויזל, תמורת 37 מיליון שקל. בסוף 2020 מכר עוד 40% ממניות שילב לפוקס ולחברת לאומי פרטנרס תמורת 70 מיליון שקל. אלעד שותף גם עם חברת פוקס ברשת הקמעונאות ג'מבו.
רכישה של אופיס דיפו תבסס את מעמדו של אלעד כגורם מרכזי בשוק הקמעונאות. עדיין לא ברור אם הרכישה תהיה של מלוא מניות החברה או רק רכישת השליטה — מעל 50% מהמניות.
צים רכש את אופיס דיפו ב־2014, תחילה באמצעות רכישת 50% מהרשת בהשקעה של 10 מיליון שקל לתוך החברה ואחרי שנה ברכישת חלקו של רונן לוי שהיה בעלי הרשת בתמורה ל־20 מיליון שקל.
אלעד ישלם עבור החברה שווי של 40–50 מיליון שקל שכן בחברה יש חוב של כ־40 מיליון שקל שיקוזז מתמורת המכירה.
2 צפייה בגלריה
סניף אופיס דיפו ב שפיים
סניף אופיס דיפו ב שפיים
סניף של אופיס דיפו
(צילום: נמרוד גליקמן)
צים מחזיק בחברת רני צים מרכזי קניות, שמקימה ומנהלת מרכזים מסחריים פתוחים. היא מחזיקה בקניונים באום אל פחם, ירכא, בית שאן ומיקומים נוספים. המגזר הערבי מהווה עבורה יעד עסקי והיא צפויה להחזיק בעשרה מרכזים מסחריים במגזר הערבי תוך חמש שנים. החברה צפויה לפתוח במהלך השנה הקרובה מרכזי מסחר נוספים בכפר סבא, בגני תקווה ובטירה.
בנוסף, רכש לאחרונה צים, באמצעות החברה הבורסאית וואליו קפיטל, את פעילות קרנות הנאמנות וניהול תיקי ההשקעות של בית ההשקעות פסגות, תמורת 405 מיליון שקל. ההחלטה למכור את אופיס דיפו נבעה מההזדמנות למימוש במחיר רווחי לאור הגאות בשוק הקמעונאות ורצון להתמקד בתחומי הליבה של עסקיו של צים.
מחזור המכירות של אופיס דיפו עומד על כ־150 מיליון שקל בשנה והיא מעסיקה כ־350 עובדים. לרשת יש 41 סניפים וכן שותפות שווה עם חברת אלקטרה מוצרי צריכה בחנות הדיוטי פרי למוצרי חשמל וציוד משרדי וכן באחת מחנויות הדגל של הרשת בקניון אייס מול באילת. הרשת מנוהלת בידי מנשה זילכה, לשעבר מנכ"ל קרביץ.
בעשור הקודם נקלעה הרשת להפסדים שאף איימו על קיומה. היא עברה לרשת המשביר מידי אופיס דיפו העולמית וב־2013 כשעמדה בפני התמוטטות נמכרה לרונן לוי, בעלי כפר השעשועים, תמורת 1.4 מיליון שקל בלבד.