סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

אורקה סקיוריטי גייסה 340 מיליון דולר לפי שווי של 1.8 מיליארד דולר

חברת הסייבר, שהוקמה לפני כשנתיים וצמחה ב-800% בהכנסותיה, גייסה ממרץ האחרון 605 מיליון דולר. לפי הערכות חלק לא קטן מהגיוס הנוכחי לא זרם לקופה אלא למשקיעים. המנכ"ל אבי שוע: "לארגונים נמאס ממוצרי אבטחת מידע שהם לא יותר מגימיק"

חברת הסייבר אורקה סקיוריטי (Orca Security) גייסה 340 מיליון דולר כחלק מסגירה סופית של סבב C, שאותו החלה במרץ האחרון לפי שווי של 1.8 מיליארד דולר. ההיקף הכולל של גיוסי הסבב הוא 550 מיליון דולר. במרץ גייסה החברה 210 מיליון דולר בהובלת קרן ההשקעות של גוגל, ביולי נחשפה ב"כלכליסט" השקעה של 150 מיליון דולר שביצעה קרן טמאסק (Temasek) בחברה, וכעת מכריזה החברה על סגירת הסבב.
מאז הקמתה ב-2019 גייסה אורקה 640 מיליון דולר - 605 מיליון דולר מתוכם בתוך פחות משנה. החברה מסרבת לציין כמה כסף נכנס לקופתה, אך על פי הערכות חלק לא קטן מהסבב הנוכחי לא הגיע לקופת החברה אלא זרם בעיקר למשקיעים שלה. קרן הון הסיכון YL, המשקיעה הבולטת והראשונה בחברה, מכרה חלק מאחזוקתיה בסבב הנוכחי ונשארה בעלת מניות מרכזית, ובנוסף מכרו אחזקות כמה משקיעים קטנים. הסיבה העיקרית למנגנון הסקנדרי שהפעילה החברה לרכישת משקיעים, הוא חוסר רצונה לדילול מהיר של בעלי המניות בחברה, ומצד שני זו דרך מצוינת להכנסת משקיעים חדשים, שמאפשרת לוותיקים יותר מימוש מהיר במכפילים גבוהים מאוד.
בשונה מחברות אחרות, שבחרו להתחיל סבב גיוס חדש, החליטו באורקה להרחיב את הסבב שסיימו במרץ האחרון. "לא תכננו להרחיב את הסבב, כשסגרנו אותו על 210 מיליון דולר, אבל היתה התעניינות רבה - בעיקר מצד טמאסק. היא גוף משמעותי מאוד, שהיה לנו חשוב לעבוד איתו, ובחרנו להמשיך איתה כהרחבה של הסבב, ולא כסבב חדש", אמר ל"כלכליסט" אבי שוע, מנכ"ל אורקה. "חלק מהסכום שימש לרכישת המניות של YL, המשקיעה הראשונה שלנו, בידי משקיעים חדשים, והיא עדיין אחת ההשקעות הגדולות בחברה".
3 צפייה בגלריה
אבי שוע אורקה כנס סייבר
אבי שוע אורקה כנס סייבר
מנכ"ל אורקה אבי שוע
"המכירות שלנו גדלו עם השנים בכ-800%, ואנחנו הרבה מעל התחזית שלנו, שהיתה אגרסיבית מאוד, ובעקבותיה גייסנו כסף מהמשקיעים. את התחזית הזו עברנו כבר ביותר מ-50%. מעל 100 ארגונים רכשו את המוצר שלנו", הוסיף שוע . בעבר פורסם שאורקה גייסה לפי שווי שוק של יוניקורן, עם מכירות של מיליוני דולרים בודדים, ועל פי הערכות מכירותיה כיום גדלו באופן משמעותי.
בתחילת דרכה היתה, למעשה, אורקה הישראלית החברה היחידה שפעלה בשוק שלה, אבל זמן לא רק לאחר מכן קמו וויז (Wiz) של אסף רפפורט, המתחרה בה ישירות, ומתחרות נוספות בארצות הברית. "אנחנו הקמנו את השוק והיינו המטורפים שחשבו שאפשר לעשות סייבר ללא סוכנים. זה שוק שלוקח כיום את כולם, וחברות צצות בתחום שלנו כמו פטריות אחרי הגשם - כמה בישראל ורבות בחו"ל. גם צ'ק פוינט, שבה עבדנו בעשור האחרון, המציאה את התחום ואחרי כמה שנים כבר קמו לה מתחרים", אומר שוע. "פרסמנו השוואה בינינו לבין חברות אחרות, ואני מאמין גדול שחברות יבחרו את המוצר העדיף להן".
בהתייחסו לשווי שבו גייסה החברה אומר שוע: "יכולנו להשיג שווי גבוה יותר באופן משמעותי, אבל חשוב לדעת עם מי אתה מתחתן, ובחרתי את הקרן שנותנת לי ערך הרבה יותר גבוה. טמאסק היא הקרן היחידה שיודעת לעזור לנו, ושאינה מחפשת סיבוב קצר. יש לה אופק השקעה ארוך. אני לא מעריך שהם מחפשים לרכוש אותנו - זה מעולם לא הוצע או נדון. השוק שאנחנו פועלים בו הוא אדיר, ואנחנו טיפה בים. אין לנו מגבלה לגדול מעבר ליכולות שלנו. אני צריך לעבוד קשה כדי להמשיך לכבוש את היעדים הבאים. השוק לא יקטן, כי כל ארגון עובר לענן. שיעור הדיגיטל בחיים שלנו עלה, וזה לא ישתנה. הכל בענן, וכולם צריכים אבטחת מידע. כמות החברות שנכנסו לשוק הוא קריטי ואדיר, והאתגר היחיד שלנו הוא אנחנו והיכולת שלנו להוציא לפועל את הביקוש".

3 צפייה בגלריה
עובדי אורקה סקיוריטי
עובדי אורקה סקיוריטי
עובדי אורקה סקיוריטי
(צילום: Orca Security)

טמאסק, שהובילה את סבב הגיוס, היא קרן ההשקעות של ממשלת סינגפור. עוד השתתפו בגיוס קרן CapitalG של תאגיד אלפבית; Redpoint Ventures; GGV; ICINIQ Capital; Lone Pine Capital; Lone Pine Capital; Stripes; Adams Street Partners; וקבוצת אנג'לים המורכבת מ-50 מנהלי אבטחת מידע מובילים בארה"ב, המשקיעים את הונם האישי והמומחיות שלהם בתמיכה בטכנולוגיה ובהצלחת החברה.
טמאסק, שהיא מהמשקיעים הגדולים בעולם, מנהלת פורטפוליו שהיקפו מעל 300 מיליארד דולר, והחזירה תשואה מרשימה ויוצאת דופן של מעל 14% בממוצע לכל שנה ב-40 השנים האחרונות. אורקה סקיוריטי תמנף את תיק ההשקעות של טמאסק ואת רשת הקשרים העולמית, כדי להעמיק את חדירתה לשווקים.
אורקה הוקמה ב־2019 בידי שמונה מייסדים: אבי שוע (המנכ"ל), גיל גרון, מתן בן גור, לירן אנתבי, הדס אמיתי (שפרשה מהחברה), שי פילוסוף, ווג’די זאבט ואתי שפיגל־חוברה, כולם יוצאי צ'ק פוינט. מנהל הפעילות של החברה בישראל הוא אבי גיל. הטכנולוגיה שפיתחה החברה משיגה כיסוי מלא ומהיר בדקות, ללא צורך בהטמעה מורכבת. זאת בשונה מפתרונות אחרים בתחום הסייבר, שדורשים פרויקטים ארוכים להטמעתם ויכולים להימשך לעתים חודשים ואף שנים. לחברה משרדים בישראל, לוס אנג'לס, לונדון, וינה ועוד, והיא מרחיבה את פעילותה הגלובלית בעזרת תוכנית השותפים שלה ברחבי העולם. עם לקוחותיה נמנים: Databricks, Robinhood, Autodesk, News Corp, NCR, Duolingo, Unity Technologies, Druva. זאת בנוסף לחברות סייברובהן: BeyondTrust, Hunters, Very Good Security, BigID, ועוד.
"לארגונים נמאס ממוצרי אבטחת מידע המחייבים תהליכי הטמעה מורכבים, הטוענים שהם מספקים הגנה - אך למעשה הם לא יותר מגימיק. המוני פתרונות בשוק מכסים רק שבריר מסביבת הפעילות של הארגון המתמגן, והם אינם מספקים לצוותי אבטחת המידע תיעדוף של התראות קריטיות", אמר שוע. "אנחנו צומחים בקצב כזה, מכיוון שהפתרון של אורקה פשוט עובד. אנחנו מספקים כיסוי של 100% על כל נכסי הענן, בפריסה מהירה בארגון, ומבצעים תיעדוף אוטומטי של התראות הדורשות לבצע פעולה מהירה".
3 צפייה בגלריה
יואב לייטרסדורף Yoav Leitersdorf Gateways Stampa
יואב לייטרסדורף Yoav Leitersdorf Gateways Stampa
יואב לייטרסדורף, מייסד ומנהל-שותף בקרן YL Ventures
(צילום: יובל חן)
יואב לייטרסדורף, מייסד ושותף-מנהל בקרן YL Ventures, שהובילה את סבב הסיד באורקה, אמר כי "הנסיקה המטאורית של אורקה והצלחתה המוכחת בתוך זמן קצר ביססו את מעמדה כמובילת תחום אבטחת הענן בתעשייה השווה מאות מיליארדי דולרים".