סגור

"האינפלציה כיום שונה משנות ה-70, הפד יודע לטפל בה היטב"

כך סבורה קתרין מן, לשעבר הכלכלנית הראשית בסיטיגרופ וכיום בכירה בבנק המרכזי של אנגליה; יו"ר הפד טוען שהעליות האחרונות באינפלציה קשורות לתחילת ההתאוששות של המשק האמריקאי אחרי הקורונה וכי הן צפויות לחלוף

"המצב בעולם כיום שונה מתקופת האינפלציה בשנות השבעים, ולכן הפדרל ריזרב נמצא בעמדה טובה להגיב ללחצי המחירים המשתנים", כך אמרה קתרין מן (Catherine Mann), שמונתה לאחרונה לתפקיד בכיר בבנק המרכזי של אנגליה, ושימשה בעבר ככלכלנית הראשית של סיטיגרופ.
מן השתתפה בוועידה של האוניברסיטה הלאומית האוסטרלית, והשיבה לשאלה אם יש דמיון בין שנות השבעים למצב כיום, ואם על הבנק הפדרלי להגיב לעלייה האחרונה של 5.4% באינפלציה בארצות הברית. "אנחנו צריכים להכיר את ההיסטוריה, אבל עלינו לשים לב גם להבדלים בין המוסדות של אז והיום", אמרה.
2 צפייה בגלריה
קתרין מאן בכירה בבנק המרכזי של אנגליה
קתרין מאן בכירה בבנק המרכזי של אנגליה
קתרין מן, בכירה בבנק המרכזי של אנגליה
(בלומברג)
מן ציינה ארבעה גורמים שמבדילים בין המצב היום לשנות השבעים: השכר ומדד המחירים היו תלויים אז זה בזה במידה רבה יותר מאשר היום; "שינוי המחירים המהיר" בשיעורי ההמרה ומחירי הנפט והיעדר תחזיות אינפלציה מעוגנות; תלילות עקומת פיליפס (שקושרת בין אבטלה לאינפלציה) והעובדה שבשנות השבעים היתה מערכת הרבה יותר חזקה שקשרה בין השכר והלחץ בשוק העבודה, לעומת המצב ב-15 השנים האחרונות; ההבדלים בין כוח התמחור של חברות אז והיום - החברות היום מודעות לכך שאינן יכולות להעלות מחירים ככל העולה על רוחן. "לכן הייתי אומרת שהבנק הפדרלי אינו קופא על שמריו, ויש בידיו את הכלים לטפל בחששות האינפלציה כשהם מתפתחים", אמרה מן.
2 צפייה בגלריה
ג'רום ג'יי פאוול יו"ר הפד
ג'רום ג'יי פאוול יו"ר הפד
ג'רום פאוול, יו"ר הפד
(צילום: AP)
יו"ר הפד, ג'רום פאוול, טען שהעליות האחרונות באינפלציה קשורות להתאוששות של המשק האמריקאי לאחר שיא מגפת הקורונה וכי הן צפויות לחלוף.
בוועידת ג'קסון הול (הוועידה השנתית החשובה בעולם בנושא מדיניות מוניטרית) שנערכה בחודש שעבר הזהיר פאוול מרמות האבטלה בארצות הברית. הוא לא ציין מתי יחל הבנק הפדרלי להקטין את רכישות האג"ח, שעומדות כיום על 120 מיליארד דולר בחודש.