סגור

ביהמ"ש אישר לקיים דיון בדירקטוריון תנובה על פרשת היו"ר גבריאלי

השופט הטיל חיסיון על כל ההליך מחשש ל"פגיעה קשה בצנעת הפרט". למרות הכחשותיה של ברייטפוד, חיים סבן ומאיר שמיר מנסים לקדם את רכישת השליטה בתנובה מידי הסינים

שופט בית הדין לעבודה בבת ים, אלעד שביון, מאפשר לדירקטוריון תנובה ולהנהלת החברה לקיים דיון בדו"ח שהכינה השופטת דינה אפרתי לגבי האירוע שבו נטען כי יו"ר החברה חיים גבריאלי קיים לכאורה יחסי מרות עם עובדת הכפופה לו. ההחלטה התקבלה בקורת רוח בקרב ארגוני הקיבוצים שביקשו לדון בדו"ח בעוד שברייטפוד, בעלת השליטה בתנובה, ביקשה להגביל את הדיון לוועדת הביקורת של דירקטוריון תנובה בלבד.


עם זאת הטיל השופט חיסיון בצו איסור פרסום בדבר פרטים מההליך וזאת כדי להגן על המעורבים בו מפני פגיעה קשה בצנעת הפרט בשים לב שמדובר בעניינים שטרם נדונו והוכרעו. המשמעות היא שדירקטוריון תנובה ידון באירוע לבקשת הקיבוצים אבל הדיונים יהיו חסויים.

2 צפייה בגלריה
חיים גבריאלי יו"ר תנובה
חיים גבריאלי יו"ר תנובה
חיים גבריאלי, יו"ר תנובה
(צילום: אוראל כהן)

בתנובה מצפים בדריכות למפגש של גבריאלי עם אייל מליס מנכ"ל תנובה מול 100 המנהלים הבכירים בחברה. המפגש ייערך לקראת ראש השנה ונועד לסקור יעדים של החברה, אולם בקרב מנהלים יש ציפיה לשמוע אם גבריאלי יתייחס לפרשה, למרות שהסיכוי לכך לא נראה גבוה.
החלטת השופט התקבלה על רקע עימות חריף בין ארגוני הקיבוצים שמחזיקים ב־23.7% ממניות תנובה לבין ברייטפוד הסינית שמחזיקה ב־76.3%.
היחסים בין ברייטפוד לקיבוצים לא היו טובים בשלוש השנים האחרונות אבל הגיעו לשפל בחודשים האחרונים על רקע מחלוקת לגבי הנפקת החברה. היחסים החריפו בעקבות תלונה של סמנכ"ל בכיר בתנובה על התנהלות לא ראויה לכאורה של גבריאלי, לפיה ניצל יחסי מרות במסגרת עבודתו בתנובה. גבריאלי מכחיש בתוקף את הדברים וטוען שמדובר בניסיון של הקיבוצים לפגוע בו ובברייטפוד. הפרשה שנחשפה לפני כעשרה ימים ב"כלכליסט" ומאז מעוררת סערה לא רק בתנובה אלא בתעשיה הישראלית בכלל.
הקיבוצים מעוניינים למכור את כל מניותיהם בתנובה בהנפקה ואילו ברייטפוד דורשת שידללו את מניותיהם באופן יחסי לאחזקות. הקיבוצים מעוניינים למכור את מניותיהם משום שכל עיסקה שלהם מול תנובה תיחשב לעיסקת בעלי עניין כשהחברה תהיה ציבורית.

2 צפייה בגלריה
מימין חיים סבן ו מאיר שמיר
מימין חיים סבן ו מאיר שמיר
מימין: חיים סבן ומאיר שמיר
(צילומים: אוראל כהן)

הסכסוך גרם למספר גורמים להתעניין ברכישת המניות של ברייטפוד בתנובה. כפי שנחשף באתר "כלכליסט" ביום חמישי, המיליארדר הישראלי חיים סבן פנה באמצעות נציגו אדם צ'סנוף אל בכירים בברייטפוד בניסיון לקדם את רכישת תנובה. ככל הנראה שותף לפנייה גם מאיר שמיר, שיחד עם זהבית כהן מכר ב־2015 את השליטה בתנובה לברייטפוד לפי שווי של 8.6 מיליארד שקל.
הדובר הישראלי של ברייטפוד, מיהר להוציא תגובה לידיעה ובה טען: "דחינו על הסף את פנייתו של חיים סבן משום שאין לנו שום כוונה למכור את אחזקותינו בתנובה. מר סבן מוזמן כמובן לרכוש את מניות הקיבוצים בחברה".
עם זאת, סבן ושמיר לא מוותרים על הסיכוי לרכישת החברה ומנסים לנהל מגעים מול בכירים בברייטפוד הסינית. ברייטפוד מוחזקת בעקיפין על ידי ממשלת סין. לפיכך יתכן כי על רקע העימות עם ארה"ב, סין רואה באחזקה בתנובה נכס אסטרטגי של שליטה בחברת מזון גדולה במדינה שנחשבת לבעלת ברית מרכזית של ארה"ב.