סגור

בלעדי
הסכסוך בתנובה עולה שלב: סגן היו"ר מסתובב עם מאבטח

גיא רוזן הגיע אתמול למשרדו בחברה כשהוא מלווה במאבטח והסביר כי הוא חושש מהתנכלויות. רוזן מייצג את ארגוני הקיבוצים שדורשים להדיח את היו"ר חיים גבריאלי. דירקטוריון החברה יתכנס ביום שישי אך לא צפויה הצבעה על הדחה

גיא רוזן, סגן יו"ר תנובה, הגיע אתמול למשרדו בחברה כשהוא מלווה במאבטח. רוזן אמר לגורמים בחברה ששאלו לפשר הדבר כי הוא חושש מהתנכלויות.


כפי שנחשף ב"כלכליסט" ביום חמישי, ארגוני הקיבוצים המחזיקים בכ־23.7% ממניות תנובה דורשים להדיח את חיים גבריאלי, היו"ר מטעם ברייטפוד המחזיקה ב־76.7% מהמניות, על רקע טענות להתנהגות לא הולמת וניצול יחסי מרות עם עובדת החברה.
רוזן מייצג בדירקטוריון תנובה את ארגוני הקיבוצים יחד עם עמית בן יצחק.

2 צפייה בגלריה
חיים גבריאלי יו"ר תנובה 1
חיים גבריאלי יו"ר תנובה 1
יו"ר תנובה חיים גבריאלי. טענות לניצול יחסי מרות
(צילום: עמית שעל)

מטעמם של הקיבוצים ורוזן נמסר: "נושאי משרה בתנובה פועלים על פי המלצות שקיבלו מאנשי מקצוע לאור שורת אירועים חמורים המתרחשים בחברה וניסיונות לפגוע בהם בדרכים שונות".
דובר הקיבוצים סירב לפרט מי ניסה לפגוע במי והאם הוגשה תלונה במשטרה ורק אמר כי המאבטח נשכר בעקבות המלצה של אנשי המקצוע. ארגוני הקיבוצים שכרו את שירותיה של חברת האבטחה בני טל. בברייט פוד סירבו להתייחס לנושא.
עוד נודע ל"כלכליסט" כי דירקטוריון תנובה יתכנס ביום שישי הקרוב לדון בהתנהלותו של גבריאלי. על סדר היום אין הצבעה על הדחה אלא רק דיון באירועים האחרונים. סעיף נוסף בסדר היום הוא דיון יהיה בהתפטרותם של שני הסמנכ"לים הבכירים בחברה. מדובר בשגיא כהן, סמנכ"ל הפעילות הבינלאומית, שעל סמך תצהיר שנתן קבעה השופטת דינה אפרתי כי היא נוטה לקבל את גרסתו על פני זו של גבריאלי והעובדת. העובדת הגישה תלונה במשטרה נגד תנובה על הטרדה, ופנתה נגד החברה לבית הדין לעבודה. הבכירה הנוספת שהתפטרה היא היועצת המשפטית נועה רוזנברג־סגלוביץ' שצפויה לעבור לחברת הייטק מובילה.
מתנובה נמסר כי "הדירקטוריון זומן על ידי נציגי הקיבוצים. אין שום התייחסות להדחה של נושאי משרה ואין כוונה לדון בנושא זה".

2 צפייה בגלריה
גיא רוזן יו"ר נקסט פוד
גיא רוזן יו"ר נקסט פוד
סגן יו"ר תנובה גיא רוזן. מאבטח צמוד
(צילום: שלומי הראל)

מאז חשיפת הנושא, שהעובדים בחברה וגם מנהלים בכירים אחרים לא היו מודעים אליו, וכך גם מנהלים בכירים אחרים.
פרשת יחסי המרות של גבריאלי עם העובדת התפוצצה כשברקע פרשה אחרת שבה מעורבת החברה. במסגרת פרשה זו חוקרת המשטרה חשד שבכירים בתנובה, כולל המנכ"ל אייל מליס, נתנו שוחד למקורבים של שר הבריאות לשעבר חיים ליצמן.
המאבק בתנובה איננו רק בין הקיבוצים לברייט פוד אלא גם סכסוך אישי בין גבריאלי לרוזן. השניים עבדו יחד באי.די.בי, כאשר רוזן שימש כסמנכ"ל בכיר תחת אבי פישר בכלל תעשיות, בתקופה שגבריאלי שימש בתפקיד מקביל באי.די.בי עצמה תחת נוחי דנקנר. כשהוחלט שרוזן יתמנה לסגן יו"ר תנובה, גבריאלי לא התלהב. רוזן רצה להיות סגן יו"ר מעורב ולשבת במשרדי תנובה. גבריאלי התנגד אך לא באופן פורמלי ונאלץ להסכים.
היריבות בין ארגוני הקניות של הקיבוצים לברייט פוד נובעת בעיקר על רקע הנפקת החברה שאותה מנסה ברייט פוד לקדם כדי למכור חלק ממניות שרכשה לפני שש שנים לפי שווי עצום של 8.6 מיליארד שקל. ההנפקה אמורה להתבצע לפי שווי של 10-9 מיליארד שקל, תשואה לא מהותית בפרק זמן כזה, אבל כפולה מהשווי שבו הוערכה תנובה לפני 5-4 שנים. הקיבוצים מעוניינים למכור את כל מניותיהם בהנפקה, אבל ברייט פוד לא מוכנה ודורשת שהמכירה בהצעת המכר בהנפקה תהיה באופן יחסי לאחזקה של כל צד בחברה.