סגור

דוח חיובי לכאל: האשראי הצרכני צמח ב-4.6%, ההכנסות עלו ב-14.5%

התאוששות המשק ממשבר הקורונה ברבעון השני של השנה הקפיצה את מחזורי העסקאות בכרטיסי האשראי של כאל בכ-31% - הרווח הנקי עמד על 79 מיליון שקל

חברת כרטיסי האשראי כאל, שבשליטת בנק דיסקונט, פרסמה דוחות מוצלחים לסיכום הרבעון השני, המשקפים את התאוששות המשק ממשבר הקורונה. הרווח הנקי של כאל עמד ברבעון על 79 מיליון שקל, כמעט פי שלוש וחצי מהרווח ברבעון המקביל אשתקד - ימי פרוץ משבר הקורונה - שעמד על 23 מיליון שקל. במחצית הראשונה של השנה עמד הרווח הנקי של כאל על 139 מיליון שקל לעומת 16 מיליון שקל בלבד במחצית המקבילה.


היציאה מהסגר הובילה לצמיחה חדה במחזור העסקאות בכרטיסי כאל. ברבעון השני של שנת 2021 עמד מחזור העסקאות בכרטיסי אשראי על 31.4 מיליארד קפיצה של 31%. במחצית הראשונה של השנה עמד מחזור העסקאות על 60.1 מיליארד שקל גידול של 17.8% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
1 צפייה בגלריה
לוי הלוי מנכ"ל חברת כרטיסי האשראי כאל
לוי הלוי מנכ"ל חברת כרטיסי האשראי כאל
לוי הלוי מנכ"ל חברת כרטיסי האשראי כאל
(צילום: רמי זרניגר)
היציאה מסגר גם העירה מחדש את הביקוש לאשראי צרכני, שדעך בענף כולו בשנה האחרונה: בתוך רבעון אחד בלבד, צמח תיק זה בחברה ב-4.6% ל-5.3 מיליארד שקל. מדובר בקצב צמיחה גבוה, שמעיד על התהפכות המגמה בסגמנט זה. הריבית הממוצעת באשראי הצרכני עמדה ברבעון השני על 10.3%, ירידה קלה של 0.1% לעומת הרבעון הקודם.
מה שעוד תרם לתוצאות החברה הוא סעיף ההפרשות להפסדי אשראי. בסעיף זה רשמה כאל ברבעון השני הכנסה של 15 מיליון שקל לעומת הפרשה שלילית של 59 מיליון שקל. בכאל מציינים כי ההכנסות נרשמו מריקברי בעיקר באשראי הצרכני, ומירידה בהיקף המחיקות החשבונאיות. יחד עם זאת בחברת כרטיסי האשראי מציינים כי על אף השיפור במצב הכלכלי, הם עדיין הותירו את מרבית ההפרשה הגדולה שבוצעה בתחילת המשבר ככרית ביטחון עתידית, וזאת בשל האי ודאות הקיימת במשק ממגיפת הקורונה.
הגידול בשימוש בכרטיסים הביא לגידול גם בהכנסות שהסתכמו ברבעון השני בסך של 478 מיליון שקל לעומת 417 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, עלייה בשיעור של 14.5%.
הצמיחה השתקפה גם במספר הכרטיסים של החברה: מספר כרטיסי האשראי הפעילים עלה בקרוב ל-3% מתחילת השנה ל-3.05 מיליון כרטיסים.
לוי הלוי, מנכ"ל כאל, מסר בעקבות הדוח: "ביצועי הרבעון השני משקפים התאוששות וצמיחה של המשק אשר באו לידי ביטוי בשיא במחזורי העסקאות בארץ, בהתאוששות מתונה במחזורי חו"ל ובגידול בביקושים לאשראי".