סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus (רפאל קאהאן)

בדיקת כלכליסט
וואן פלוס Nord 2: סמארטפון ביניים עם חומרה נהדרת ובאגים בתוכנה

עם תכונות שתמצאו רק במכשירי דגל ועוד רכיבים איכותיים, הנורד 2 מהווה את אחד מסמארטפוני הביניים המוצלחים ביותר שיתאים לרוב האנשים כיום

ה-Nord 2 הוא אחד המכשירים הראשונים שיוצאים לשוק לאחר המיזוג בין וואן פלוס ל-Oppo שבוצע מוקדם יותר השנה. המהלך הביא לעזיבתו של המייסד קרל פיי את כס המנכ''ל של החברה. אבל המיזוג גם פותח לוואן פלוס גישה לכל מערך הפיתוח של החברה האם. שני המותגים שייכים בתורם לתאגיד BBK, שלו גם המותגים: Realme, Vivo ו-IQOO. אם משלבים את כל היקף הייצור של מותגי הסמארטפונים שלו, BBK הוא יצרן הסמארטפונים הגדול ביותר בעולם בכמות המכשירים.
שדרת הנורד הושקה כדי לספק תמורה לאגרה. לשם כך משולבים במכשירים האלה פיצ'רים שהיו שמורים לדגמי פרימיום כגון מסכים איכותיים ומצלמה טובה. הנורד 2 הוא מכשיר יחסית גדול ובעל מסך מרווח, הוא כולל בדיוק את התכונות שהפכו את מכשירי וואן פלוס לחביבים על המשתמשים כגון: כפתור השתקה כמו באייפון, חיישני הצילום של הוואן פלוס 9 ועיצוב מעט יותר צעיר ושובב. המכשיר אותו סקרנו הגיע בצבע תכלת-טורקיז יוצא דופן ביחס לצבעי הסמארטפונים המקובלים. האם כל זה הופך אותו למכשיר ששווה לבדוק לפני רכישה? בדקנו.
עיצוב: שובב, מעוגל וקצת יוצא מן הכלל
עיצובי סמארטפונים נוטים להיות גנריים למדי. הסיבה פשוטה, רובנו התרגלנו לתצורה מסוימת כמו שבאוטו ההגה תמיד בצד שמאל וידית ההילוכים בצד ימין, ישנם 4 גלגלים ומושבים בשורות. גם סמארטפונים מתבססים על אותה תצורה בסיסית שהוצגה באייפון הראשון ולפני כן בפאלם פיילוט, מחשב כף יד שהיה ממבשרי הז'אנר אי שם בשנות ה-2000 המוקדמות. גם הנורד 2 לא סוטה מהתצורה המסורתית שמכונה soapbar או "מטיל סבון". הוא נעים מאוד לאחיזה בזכות שוליים מעוגלים וסובל מחלקלקות יתר בגלל כיסוי הזכוכית שעוטף גם את גבו.

9 צפייה בגלריה
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 נעים להכיר
(רפאל קאהאן)

המסך והגב מחופים בזכוכית גורילה דור 5, בעוד שמכשירי דגל מתהדרים בדגם ויקטוס העמיד יותר. הגוף עצמו עשוי פלסטיק צבוע בגימור מבריק שמנסה להתחזות לאלומיניום. זה עובד לא רע. פלסטיק איכותי אינו בהכרח בעייתי, ולפעמים הוא אף עמיד לא פחות מסוגי מתכת זולים. כפתור ההשתקה האיקוני של וואן פלוס מורכב בצידו הימני העליון של המכשיר ומאפשר מעבר מהיר בין מצב צלצול, זמזום או השתקה מלאה במחי אצבע. זה נוח מאוד בשימוש שוטף, בעיקר אם אתם נכנסים ויוצאים באופן תדיר למקומות בהם דיסקרטיות עדיפה כמו ישיבות או הופעות. זה גם אחלה אם יש לכם תינוק ואתם רוצים להרדים אותו.

9 צפייה בגלריה
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus
כפתור ההשתקה
(רפאל קאהאן)

מעבר לכך וואן פלוס בחרו במספר צבעים כדי לגרום לנורד 2 להתבלט וביניהם התכלת-טורקיז היפה שקיבלנו. מעבר לכך ישנם גם מכשירים בצבעי ירוק ואפור מאוד יפים ואלגנטיים. עוד דבר שחסר כאן הוא תקן עמידות במים ואבק. אין זה מפתיע, תקנים אלה עולים כסף וכדי לחסוך במחיר היצרנים של מכשירי ביניים נוטים לוותר עליהם. אם כי זה לא תמיד המצב, סמסונג למשל כן מציעה מכשירי ביניים עם עמידות, כמו ה-A72 או ה-A52. שניהם מתחרים ישירים של הנורד 2 הן במחיר והן במפרט.
חומרה: מעבד מהיר ומסך מצוין
הנורד 2 זכה להיות אחד מהמכשירים הראשונים של יצרן משמעותי שמצויד במעבד Dimensity 1200 של מדיה-טק הטייוואנית. זהו מעבד מהיר למדי, בעל ביצועים מקבילים למעבד הדגל של קוואלקום משנה שעברה, הסנאפדגון 865. הוא מספיק חזק בשביל להריץ כל מטלה שוטפת ואף מעבר לכך. הוא מציע הרבה מאוד כוח למי שזקוק לו, אבל צריכת החשמל שלו קצת גבוהה וזה משפיע על חיי הסוללה. הנורד מחזיק בממוצע עד יום ועוד כמה שעות. זה קצת קצר לסוללה בת 4,500 מיליאמפר שעה, קיבול זה אמור להספיק ליומיים עבודה בקלות במיוחד אם מתחשבים במסך. אבל כאן הוא לא מספיק להגיע אפילו ליום וחצי. כך שתצטרכו לטעון אותו כל ערב ואף קצת קודם אם אתם משתמשים כבדים. עם זאת המכשיר גם מצויד במנגנון הטעינה המהירה של מכשירי הדגל ומאפשר לטעון את הסוללה ל-100% בכחצי שעה בערך. נקודה מעט מכאיבה היא יעילות זיהוי טביעות האצבעות בסורק המובנה מתחת למסך. הוא נכשל די הרבה, עם זאת הזיהוי פנים עובד היטב.

9 צפייה בגלריה
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus
המעבד טוב מאוד ויש מספיק זיכרון פעולה
(רפאל קאהאן)

המסך בן 6.43 אינץ' מבוסס על פאנל AMOLED ברזולוציית FHD, זאת אומרת לא הגבוהה ביותר כיום. עם זאת איכותו מצוינת, רוויית הצבעים שלו טובה והבהירות מצוינת ומספיקה לשימוש באור שמש ישיר. הוא תומך בקצב רענון גבוה של 90 הרץ. זה פיצ'ר שמשפר את תחושת הזרימה בממשק של מערכת ההפעלה, התגובות והאנימציות פחות מקוטעות מה שמעניק דיוק גבוה יותר בתפעול. מרחב האחסון זמין בשני נפחים: 128 או 256 גיגה-בייט, וזכרון הפעולה ב-8 או 12 גיגה-בייט בהתאמה. מערך הרמקולים מבוסס על אחד ראשי בתחתית המכשיר ועוד אחד תומך לצלילים גבוהים ברמקול האפרכסת. איכותם לא רעה אבל העוצמה די נמוכה. זה לא מספיק כדי לדבר ברמקול עם מישהו תוך הליכה ברחוב סואן.

9 צפייה בגלריה
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus
המסך טוב מאוד
(רפאל קאהאן)
איכות החיבור של המכשיר טובה. ברוב הזמן היתה לי קליטה טובה גם באזורים בעייתיים קצת. הוא גם תומך בדור 5, ולמזלנו יש בקרבת מקום אנטנה תומכת. התוצאות נחמדות, המהירות באמת מרשימה אבל שמתי לב שקצב צריכת החשמל גבוה יותר בחיבור מעין זה. אז תיזהרו או שתמצאו את עצמכם בלי סוללה מהר יותר מהמצופה. גם ניווט בווייז גורם לעלייה חדה בצריכת החשמל ובמקביל גם מחמם את המכשיר באופן ניכר. מומלץ למקם את העריסה כמה שיותר קרוב לפתח המזגן כדי לצנן אותו. חימום יתר פוגע ברכיבים הפנימיים לטווח ארוך. עוד נקודה לא מרשימה היא עוצמת השמע באוזניות בלוטות' שלא היתה מהגבוהות. למעט צריכת החשמל הלא-מאוד-יעילה שלו, הנורד 2 לא נופל משום מכשיר דגל של שנה שעברה כמו ה-S20 למשל או הוואן פלוס
תוכנה: ממשק נקי אבל עם באגים
אחת הנקודות החזקות של וואן פלוס היתה תמיד ממשק ההפעלה של מכשיריה, שהציע חוויה כמו במכשירי הדגל של גוגל אבל עם תוספות קטנות כמו יכולת התאמה אישית גבוהה, ממשק סיוע וחיפוש בחלון הבית הימני ועוד אפשרויות כיוונון יותר מעמיקות מאלה של גוגל. בנוסף בגרסאות האחרונות של Oxygen OS, שמו של הממשק, התווסף מצב שנקרא "זן" ומיועד לחסום אתכם משימוש בטלפון למשך פרקי זמן קצובים - דקה, 20 דק' וכו' עד למקסימום של 120 דקות. הדברים היחידים שניתן לבצע במצב זן הם שיחות טלפון וצילום. כל השאר חסום, אז שימו לב לפני שאתם מפעילים את האפשרות הזו - זיכרו אין ווטסאפ, ווייז או גלישה.

9 צפייה בגלריה
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus
הממשק מציע חוויית שימוש "זורמת"
(רפאל קאהאן)

החברה מבטיחה שלוש שנים של עדכונים שוטפים למערכת ההפעלה. זה פחות ממה שהיה בעבר. מכשירים ותיקים היו מקבלים עדכונים ככל שיכלו להפעילם, כעת היצרנית בחרה שרירותית להגביל אותם לשלוש שנים בלבד. זאת בניגוד לסמסונג שמציעה 4 שנים או אפל עם 5 שנים לכל אייפון. אבל למרות זאת ממשק הוואן פלוס מצוין לשימוש שוטף. הוא מהיר ומדויק ואין שום תקיעות או השהיות. אפילו משחקים עולים יחסית מהר ורצים היטב. ישנו מצב משחק מובנה אך אני לא כל כך מחבב אותו. הוא אמור להסית את רוב משאבי הטלפון להרצת המשחק אבל בפועל הוא עובד גם כשמשחקים במשחקי קזו'אל כמו משחקי מילים או פאזלים שלא ממש צריכים את כל המשאבים האלה. התוצאה היא שלפעמים התראות מתפספסות למשל.

9 צפייה בגלריה
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus
אל תתפשרו אומרים לכם
(רפאל קאהאן)

חוץ מזה וואן פלוס מוסיפה מספר אפליקציות משלה שמותקנות בחלון הבית השני. אלה כוללות אפליקציית הערות, מנהל קבצים, מזג אוויר, שיבוט מכשיר, פורום וואן פלוס לקבלת תמיכה והגדרות. שאר הפונקציות מבוססות על אפליקציות של גוגל, כך גם החייגן. זאת אומרת שאין כאן הקלטת שיחות, גם ניסיון להוריד את החייגן של וואן פלוס לא הניב את האפשרות, אז אם זה חשוב לכם שימו לב לכך. חוץ מכך ישנם לפעמים באגים קטנים ומציקים, כמו למשל בחיבור הבלוטות' למכשירים מסוימים שמצריך כיבוי והדלקה של התכונה. הימצאות הבאגים לא גורפת בכל דבר שעושים אבל הם קיימים ומעצבנים. חבל שמפתחי החברה לא דאגו לשפר את יציבות המערכת לפני שאישרו את ההפצה שלה לקהל הרחב.
מצלמה: טובה מאוד ביחס למחיר
מתחת לרף 2,000 השקלים, עולם מכשירי הביניים, קשה למצוא מצלמות טובות. הן קיימות, אבל למעט זו של הפיקסל 4a המוזל של גוגל, או של דגמים מסוימים של סמסונג, רוב מכשירי הביניים מתפשרים על חיישנים קטנים וזולים יותר כמו גם על עדשות מפלסטיק. הנורד 2 לא סובל מאף אחת מהבעיות האלה. המצלמה שלו מתבססת על חיישן סוני שפותח במיוחד לדרישותיה של וואן פלוס - או לפחות כך הם מתגאים.

9 צפייה בגלריה
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus
חיישן גדול עם איכות צילום מעולה, חיישן זווית רחבה סביר אבל אין הגדלה אופטית או מאקרו
(רפאל קאהאן)

החיישן הראשי הוא אותו אחד שתמצאו במכשירי הוואן פלוס 9 לדגמיו. זה כמו שסמסונג תצייד את סדרת ה-A במצלמה של מכשירי הגלקסי S21. זאת אומרת שאתם מקבלים חיישן מצוין שעושה עבודה מעולה בכל מצבי הצילום הרגילים. באור יום הוא מדויק, חד וצבעוני במידה בזכות צילום ב-HDR. הרזולוציה בת 12.6 מגה-פיקסל בתמונה מבוססת על חיבור של 4 פיקסלים ביחד מהחיישן הראשי עם רזולוציה של 50 מגה-פיקסל.

9 צפייה בגלריה
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus
חיישן הסלפי גם מצוין
(רפאל קאהאן)

ההבדל היחיד בין המצלמה של ה-9 לזו של הנורד הוא במפתח הצמצם שקצת יותר גבוה ב-9. למעט זאת יש מייצב תמונה אופטי, משהו שאין ב-9 למשל. חיישן זווית הרחבה בעל רזולוציה של 8 מגה-פיקסל וחיישן מונוכרום (צילום שחור-לבן) בן 2 מגה-פיקסל. זה מערך צילום מכובד שמספיק לרוב השימושים השוטפים. עם זאת מצלמת הזווית הרחבה לא ברמה של החיישן הראשי. אין כאן הגדלה אופטית אלא רק זום דיגיטלי קצת מוגבל באיכותו ובטווח שלו. אין כאן גם חיישן מאקרו והמצלמה קצת נאבקת במיקוד של תמונה ממרחק קצר מדי. עוד מגבלה היא מצלמת הווידאו הממוצעת. מצלמת הסלפי לעומת זאת מעולה. היא מצליחה להיות מפורטת מאוד באור יום מלא והפילטרים המובנים שלה מאפשרים לקבל ריטוש אוטומטי בסיסי שמסיר כתמים או מצמצם קמטים.
סיכום ואלטרנטיבות: חומרה מעולה במחיר יחסית גבוה
וואן פלוס תמיד נודעה ביכולת שלה להציע הרבה מאוד מכשיר במחיר נמוך יותר מהמתחרים. סיסמתה Never Settle - שמתורגמת ל-"אל תתפשרו". אבל היא כן נאלצת להתפשר הפעם, בכמה נקודות קטנות ומעצבנות כמו תוכנה לא לגמרי אפויה או המחסור בזום במצלמה. אבל אלה דברים שניתנים לתיקון - עדכון תוכנה מתקן באגים, ויכול לשפר את חיי הסוללה. וזה מזלו של הנורד 2 כי החומרה שלו באמת מעולה. המסך מצוין, המעבד חזק ומהיר, יש לו מספיק זיכרון והוא אפילו נראה טוב. גם המצלמה מעולה ביחס למחירו שעומד על כ-2,000 שקל אצל היבואן הרשמי. עם זאת חיפוש מהיר יכול להציע לכם אותו גם ב-1,750 שקל אמל יבואנים מקבילים.

9 צפייה בגלריה
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus
סמארטפון וואן פלוס נורד 2 OnePlus
מכשיר שיתאים לדרישת רוב המשתמשים
(רפאל קאהאן)

במחיר הזה יש לו כמה מתחרים. כאמור מכשירי הביניים של סמסונג עם מצלמה יותר טובה ועיצוב מקורי יותר. אבל גם ה-Oppo A94 או ה-Find X3 lite מתקרבים למחירו עם תכונות דומות, אבל המצלמות פחות טובות והממשק שונה ויותר מזכיר את שיאומי. זו אגב מציעה שני מכשירים מסדרת המי 10 עם מעבד דומה של קוואלקום וממשק משתמש שונה למדי. אבל אלה מכשירים של שנה שעברה עם מצלמה קצת יותר נחותה. בסך הכל הנורד 2 מציע חבילה טובה מאוד לרוב המשתמשים. רובנו לא צריכים יותר מאשר מה שהוא מציע.
לכתבה זו פורסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של כלכליסט לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.