סגור

"אופיום": ממשלת סין מפילה את מניות הגיימינג

עיתון ממלכתי בסין פירסם כתבה על התמכרות של בני נוער למשחקי מחשב מקוונים; לאחר נפילת המניות הודיעה הענקית טנסנט שתגביל שימוש של קטינים במשחקיה; בחודשים האחרונים יוצאת ממשלת סין נגד חברות מתחומים רבים, לדבריה בשל סיבות פרטיות ורגולציה שונות

מניות ענקיות הגיימינג אונליין הסיניות שנסחרות בהונג קונג צונחות, אחרי שפעילותן תוארה כ"אופיום" בתקשורת הממלכתית הסינית.
טנסנט נפלה ב-6.1%, ביליבילי נחלשה ב-3.4% ונטאיז (NetEase) צנחה ב-7.8% - מוקדם יותר הבוקר נסחרו שלוש המניות בנפילה של יותר מ-10%.
1 צפייה בגלריה
מטה חברת טנסנט בעיר שנזן סין
מטה חברת טנסנט בעיר שנזן סין
מטה חברת טנסנט בעיר שנזן בסין
(צילום: בלומברג )
המשקיעים חוששים מכך שחברות הגיימינג יהפכו ליעד הבא של הממשלה הסינית, זאת לאחר שבחודשים האחרונים הממשלה הכריזה על שורה של צעדים שמצמצמים את פעילותן של חברות טכנולוגיה וחינוך.
הירידות במניות החלו אחרי שה-Economic Information Daily, שמזוהה עם סוכנות הידיעות שינחואה שמוחזקת בחלקה על ידי ממשלת סין, פירסם כתבה שטענה שבני נוער רבים התמכרו למשחקי מחשב מקוונים, וזה משפיע לרעה על הצמיחה שלהם.
לפי הכתבה, ב-2020 יותר ממחצית מהילדים בסין התגלו כסובלים מקוצר ראייה, זאת בנוסף לכך שמשחקי המחשב פוגעים בהשכלה שלהם.
בכתבה ציינו במפורש את המשחק הפופולארי של טנסנט, Honor of Kings שלדבריהם צעירים משחקים בו עד שמונה שעות ביום, ולכן קראו להטיל מגבלות נוספות על התעשייה. "אסור לאפשר לאף תעשייה ולאף ספורט להתפתח בדרך שתהרוס דור", נכתב. בהמשך טענו כי משחקי המחשב הם "אופיום ספיריטואלי".
זו לא הפעם הראשונה שהרשויות בסין יוצאות נגד משחקי המחשב. כך למשל, ב-2019 אושרו חוקים שאסרו על צעירים מתחת לגיל 18 לשחק במשחקי מחשב מקוונים בין השעות עשר בלילה ושמונה בבוקר, ואף הגבילו את הזמן שממשחקים ביום.
לאחר פרסום הכתבה וברקע צניחת המניה, פירסמה טנסנט הצהרה לפיה בכוונתה לפעול להגבלת הגישה של קטינים למשחק הדגל שלה. בהצהרה נאמר כי בכוונת החברה להשיק צעדים להפחתת הגישה של קטינים למשחק וכן להגביל את הזמן שהם מקדישים בכל יום למשחקי מחשב. כמו כן קראו בטנסנט להטלת איסור בתעשיית הגיימינג על השתתפותם של ילדים מתחת לגיל 12. עם זאת, החברה לא ציינה באופן מפרש את הכתבה.
מניית טנסנט נפלה גם בשבוע שעבר לאחר שהרשויות הורו לה להפסיק לערוך עסקאות בלעדיות על זכויות מוזיקה עם חברות תקליטים ברחבי העולם. נראה כי המהלך נועד להחליש את הדומיננטיות של ענקית הטכנלוגיה בתחום סטרימינג המוזיקה במדינה. כיום שולטת טנסנט ביותר מ-8% מזכויות הסטרימינג הבלעדיות על מוזיקה.
טנסנט אינה החברה היחידה הנסחרת בארה"ב, בהונג קונג ובסין שהמניות שלה נפלו בחדות השנה בשל המהלכים של הממשלה. בשבוע שעבר מניות פלטפורמות החינוך המקוונות הסיניות צנחו לאחר שהממשלה מנעה מהן להרוויח מלימוד מקצועות הליבה.
החוקים החדשים גם מגבילים את ההשקעות הזרות בתעשייה.