סגור

ריסקיפייד תתחיל להיסחר היום לפי שווי של 3.3 מיליארד דולר

בעקבות הביקושים הגבוהים, ההנפקה נסגרה במחיר של 21 דולר למניה, מעל הטווח המתוכנן, כאשר החברה גייסה 368 מיליון דולר; עידו גל ואסף פלדמן המייסדים יחזיקו מניות בשווי של כ-300 מיליון דולר

חברת ריסקיפייד הישראלית השלימה הלילה את ההנפקה ותתחיל להיסחר היום בניו יורק לפי שווי של 3.3 מיליארד דולר. עידו גל ואסף פלדמן המייסדים יחזיקו מניות בשווי של כ-300 מיליון דולר.
במסגרת ההנפקה חברת זיהוי הונאות במסחר אונליין גייסה 368 מיליון דולר, כאשר ההנפקה נסגרה במחיר של 21 דולר, מעל הטווח המתוכנן של 20-18 דולר.


בסך הכל ריסקיפייד מכרה 17.3 מיליון מניות ואסף פלדמן, אחד המייסדים וסמנכ"ל הטכנולוגיה, מכר 200 אלף מניות נוספות.
פלדמן המכהן כסמנכ"ל הטכנולוגיה הקים את החברה יחד עם עידו גל ב-2013. לפני ההנפקה המחזיק 9.1 מיליון מניות של החברה, נתח של 9.7%. אחזקתו יורדת ל-9.5% בעקבות המימוש בהנפקה. גל, שמכהן כמנכ"ל, ישאר עם נתח של 9.53%.
החברה הונפקה בבורסת ניו יורק והיא תחל להיסחר הערב תחת הסימול RSKD. את ההנפקה הובילו גולדמן סאקס, ג'יי.פי מורגן וקרדיט סוויס.
בגיוס האחרון שערכה ריסקיפייד ב-2019, בהובלת גופי ענק, ובהם ג'נרל אטלנטיק ופידליטי, היא קיבלה שווי של יותר ממיליארד דולר. פידליטי מחזיקה היום 5.9% ממניות ריסקיפייד וג'נרל אטלנטיק ב-11.3) בעלת המניות הישראליות הגדולה ביותר בחברה היא קרן ג'נסיס עם חבילה 22% מהחברה.
משקיעים נוספים בריסקיפייד הם הקרנות הישראליות קומרה (7.9%), פיטנגו (6.6) ואנטרי (5%). בסך הכל החברה גייסה עד היום יותר מ-200 מיליון דולר, 165 מיליון מתוכם בגיוס האחרון.
כמו חברות הייטק רבות שפועלות בתחום המסחר האלקטרוני, גם ריסקיפייד נהנתה מצמיחה מואצת בתקופת הקורונה.
ריסקיפייד פיתחה פלטפורמה למניעת הונאות אשראי עבור גופי סחר מקוון, בנקים ולקוחות אחרים, שמאפשרת לבצע אופטימיזיציית תהליכי רכישה ברשת ובסביבת קניות מרובת ערוצים. המערכות שלה מאפשרות להעלות שיעור אישורי עסקאות בידי בנקים, ולהציע ללקוחות אמצעי תשלום נוספים. ב-2019 זכתה במקום הראשון בתחרות הסטארט-אפים המבטיחים השנתית של כלכליסט.
שווי האחזקות של קרן ג'נסיס הפך מ-10 מיליון דולר ל-600 מיליון דולר, זינוק של 6,000%
המרוויחה הגדולה מההנפקה היא קרן ג׳נסיס של אדי שלו שהייתה בין המשקיעים הראשונים בחברה והשקיעה לאורך זמן 10 מיליון דולר בלבד שכעת שווים 600 מיליון דולר.
קרן אנטרי הפכה השקעה ראשונית של 4.5 מיליון דולר עבור 5% מריסקיפייד לסכום של 165 מיליון דולר. חברת הביטוח הפניקס נמנית עם המרוויחים מהמהלך מכיון שהיא מחזיקה ב4% מריסקיפייד. כל אחד מהמייסדים שווה בעקבות ההנפקה 310 מיליון דולר ולאחר הקפיצה החדה במניה עם פתיחת המסחר בה כל אחד מהמייסדים הפך למיליארדר בשקלים.
"לא עשינו את ההנפקה עבור הכסף, אלא מכיוון שרצינו שיכירו אותנו", אמר ל"כלכליסט" עידו גל, מנכ"ל ריסקיפייד. "לכן גם הלכנו בשיטה המסורתית של הנפקה ולא SPAC כדי לקבל את האפשרות לספר את הסיפור של החברה ומה אנחנו עושים. המשקיעים עוד לא לגמרי יודעים האם לשייך אותנו לתחום של תשלומים או דווקא ל-SAAS (תוכנה כשירות) כי אין עוד קטגוריה לפעילות של מניעת הונאות במסחר האלקטרוני", הוסיפו.
אהר'לה מינקובסקי, שותף מנהל בקרן פיטנגו GROWTH אמר: "התקופה שטרם הקמתה של ריסקיפייד התאפיינה בחשש של חברות רבות לעבור לעולם המסחר האלקטרוני לאור שכיחותם הגדולה של מקרי הונאה וריסקיפייד מאפשרת לעסקים להגדיל את המכירות שלהם ברשת".

1 צפייה בגלריה
עידו גל, מייסד ומנכ"ל ריסקיפייד
עידו גל, מייסד ומנכ"ל ריסקיפייד
עידו גל, מייסד ומנכ"ל ריסקיפייד
(צילום: חגי דקל)