סגור

בעלי סלפרידג'ס ימכרו את נכסיה במכירה פומבית במחיר התחלתי של 4 מיליארד פאונד

לפני כמה שבועות מת אבי משפחת ווסטון הקנדית שרכש את החברה ב-2003 תמורת 628 מיליון פאונד. בני המשפחה מבקשים למכור את ארבע החנויות של סלפרידג'ס בלונדון, מנצ'סטר ובירמינגהם וכן חנויות בראון תומאס וארנוטס באירלנד ו- De Bijenkorf בהולנד


משפחת ווסטון הקנדית, מהמשפחות העשירות בקנדה והבעלים של כלבו סלפרידג'ס הבריטי, מעמידים למכירה את נכסי סלפרידג'ס תמורת 4 מיליארד פאונד, על כך דיווח העיתון הבריטי הגרדיאן.
ההחלטה על המכירה התקבלה ככל הנראה בעקבות מותו לפני מספר שבועות של אב המשפחה, וו.גאלן ווסטון בגיל 80, שהיה אף אחראי לרכישה ב-2003 של סלפרידג'ס תמורת 628 מיליון פאונד. כעת, המשפחה מינתה יועצים מקרדיט סוויט לפקח על המכירה ומתכוונים לשלוח בשבועות הקרובים מסמכים על המכירה לקבוצה מצומצמת של קונים פוטנציאלים. הנכסים שיועלו למכירה פומבית כוללית את ארבע החנויות של סלפרידג'ס בבריטניה (בערים לונדון, מנצ'סטר ובירמינגהם) וכן חנויות בראון תומאס וארנוטס באירלנד ו- De Bijenkorf בהולנד.
2 צפייה בגלריה
כל בו סלפרידג'ס רחוב אוקספורד לונדון
כל בו סלפרידג'ס רחוב אוקספורד לונדון
כל בו סלפרידג'ס ברחוב אוקספורד, לונדון
(צילום: שאטרסטוק)
מכירה תהיה הפרק האחרון בהיסטוריה העשירה של בית הכלבו, שנפתח לראשונה ב-1909 על ידי היזם האמריקאי הארי גורדון סלפרידג'ס. בשיאה בחנות באוקספורד היו מעל מאה מחלקות שונות, כולל מטווח וספרייה. אולם, בשנות ה-90 הרשת נחשבה כבר מיושנת. היא זכתה להצלה מצידו של מומחה הקמעונאות ויטוריו ראדיס, שביצע שינויים בעיצוב הפנים והכניס יותר מותגים אופנתיים. הוא גם אחראי להתרחבות של סלפרידג'ס מחוץ ללונדון. החברה אף החלה להיסחר בבורסת לונדון ונרכשה על ידי משפחת ווסטון זמן קצר לאחר עזיבתו של ראדיס לטובת מרקס אנד ספנסר.
2 צפייה בגלריה
כל בו סלפרידג'ס רחוב אוקספורד לונדון
כל בו סלפרידג'ס רחוב אוקספורד לונדון
סלפרידג'ס ברחוב אוקספורד
(צילום: רויטרס)
המשפחה השקיעה מילונים בחברה, שכללו ארגון אירועים ופתיחת מסעדות בחנויות, בית קולנוע ואפילו זירת החלקה על הקרח. האסטרטגיה עזרה להעלות את המכירות, בשנה הפיסקאלית שהסתיימה בפברואר 2020 דיווחו על עלייה של 7% ל-1.97 מיליארד פאונד, אף שהרווח נפל ב-10% ל-88 מיליון פאונד.
חברות שצפויות להתעניין ברכישת סלפרידג'ס כוללות את סנטרל ריטייל גרופ התאילנדית, שהיא כבר הבעלים של חנויות הכלבו היוקרתיות La Rinascente באיטליה ו- KaDeWe בברלין. קונים פוטנציאלים נוספים עשויים להיות HBC, הבעלים של סאקס פיפת' אווניו ו- The Lane Crawford Joyce Group מהונג קונג, וכן קרנות הון ריבוניות מהמזה"ת כמו רשות ההשקעות הקטארית, שהיא הבעלים של הרודס.