סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

רגע לפני ההנפקה: סייבריזן גייסה 275 מיליון דולר

לפי ההערכות שווי החברה בגיוס עומד על 3 מיליארד דולר. קרן הון סיכון פרטית שהוקמה על ידי שר האוצר האמריקאי לשעבר סטיבן מנושין - הובילה את הגיוס; הפטנט שעומד מאחורי הטכנולוגיה של סייבריזן - הצגת תמונת מצב מלאה על אירוע תקיפת סייבר במסך אחד, במקום במאות התראות שונות

חברת סייבריזן (Cybereason) גייסה 275 מיליון דולר בהובלת Liberty Strategic Capital, קרן הון סיכון פרטית שהוקמה על ידי שר האוצר האמריקאי לשעבר סטיבן מנושין שמכהן כמנהל שותף. בסבב השתתפו גם הקרנות Neuberger Berman, Irving ו-SoftBank.
מהחברה נמסר שההשקעה הנוכחית משלשת את שווי החברה אשר גייסה עד לסבב גיוס זה 389 מיליון דולר בין היתר מ- CRV, Lockheed Martin, Spark Capital, Softbank מאז הקמתה בשנת 2012.
החברה אמנם לא ציינה את השווי בו גייסה אך ההערכות הן שהוא עומד על כ-3 מיליארד דולר. על פי הערכה זה הוא הגיוס האחרון של החברה לפני הנפקה. "זה גיוס של 275 מיליון דולר משורה של משקיעים שמשקיעים בחברות לפני הנפקה ואחריה", אומר לכלכליסט ליאור דיב, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה.

2 צפייה בגלריה
שר האוצר האמריקאי סטיבן מנושין  Steven Mnuchin
שר האוצר האמריקאי סטיבן מנושין  Steven Mnuchin
שר האוצר לשעבר של ארה"ב, סטיבן מנושין
(צילום: אי פי איי)

אחת המשקיעות הבולטות של סייבריזן ובעלת מניות גדולה בה היא הענקית היפנית סופטבנק שהשקיע עד כה בחברה ישירות מיפן. "בגיוס הנוכחי השקיעה בנו לצד המשקיעים האחרים סופטבנק ויז'ן 2, הקרן החדשה של סופטבנק. הגיוס החדש יקטין את הדומיננטיות של סופטבנק בחברה וזה נעשה בהסכמה מלאה איתם" אומר דיב.
"זו ההשקעה הראשונה של ליברטי בעולם זמן לא רב לאחר שסגרו את גיוס הקרן"
מנושין, יצטרף אל דירקטוריון החברה, והגנרל ג'וזף דנפורד, יושב ראש המטות המשולבים לשעבר (רמטכ״ל צבא ארצות הברית) ויועץ בכיר בליברטי, יצטרף לדירקטוריון היועצים של סייבריזן.
סייבריזן פועלת בשוק של הגנה על נקודות הקצה בארגון. בשוק זה פועלות חברות דוגמת קראוד סטרייק וסנטינל וואן שאף הנפיקה לאחרונה בשווי של מעל ל-10 מיליארד דולר.
לכלכליסט נודע שההכנסות של סייבריזן דומות מאוד לסנטינל וואן עם שיעור רווח גולמי מעט גבוה שעומד על כ-70%. תמונת מצב זו יכולה להביא את החברה הישראלית להנפקה בשווי של מעל ל-10 מיליארד דולר.

2 צפייה בגלריה
מייסדי סייבריזן יוסי נער ליאור דיב ו יונתן שטרים-עמית
מייסדי סייבריזן יוסי נער ליאור דיב ו יונתן שטרים-עמית
מייסדי סייבריזן יוסי נער, ליאור דיב ויונתן שטרים-עמית
(צילום: סייבריזן)

"אין את זה לאף אחד מכל חברות הענק"
"מה שאנחנו יודעים לעשות ואחרים פחות זה לעשות תהליך של איסוף מידע מכל יחידות הקצה ולעשות עליו אנליטיקס בזמן אמת. אין את זה לאף אחד מכל חברות הענק", אומר דיב. "רמת התקיפות של הכופרה היא כל כך משמעותית ואנחנו בין החברות הבודדות שיודעות להתמודד עם כל הכופרה בעולם. יש לנו את הביטחון לדעת להתמודד איתם. יש שינוי רב אצל התוקפים ברמת האגרסיביות. אנחנו בונים חברה מאוד גדולה שהיא הדור החדש של כל חברות האבטחה הקיימות".
הפטנט שעומד מאחורי הטכנולוגיה של סייבריזן (MalOps) מאפשר הצגת תמונת מצב מלאה על אירוע התקיפה במסך אחד, במקום במאות התראות שונות. בעזרת המידע הרב שנאסף בזמן אמת, המוצר מזהה התנהגויות חשודות ומציג את השתלשלות האירוע באמצעות ממשק פשוט ואינטואיטיבי. הפלטפורמה מאפשרת לארגונים לפקח באופן רציף אחר המערכות השונות בארגון, וכן לזהות, לחקור, לבודד ולעצור תקיפות לפני שנגרם נזק לארגון.

סייבריזן נוסדה על ידי שלושה שותפים ישראלים ליאור דיב, יונתן שטרים־עמית ויוסי נער בשנת 2012 ומונה כיום כ-850 עובדים ברחבי העולם, 350 מהם במרכז הפיתוח בישראל
"אנו בטוחים ביכולתה לספק מוצר מעולה"
מנושין אמר: "סייבריזן הופכת במהרה למובילה העולמית בטכנולוגיית הגנת הסייבר, ולא יכולנו להיות מרוצים יותר מלהפוך את החברה החדשנית הזו לראשונה בפורטפוליו ההשקעות של Liberty Strategic Capital".
"סייבריזן ביססה את עצמה כחדשנית בהגנה על נקודות קצה וסביבה ארגונית ואנחנו נרגשים לשתף פעולה עם צוות סייבריזן במשימה להגן על תשתיות קריטיות, חברות גלובליות, וממשלות נגד תקיפות סייבר מתוחכמות. אנו בטוחים ביכולתה לספק מוצר מעולה ללקוחות עם הגנה מהשורה הראשונה״.
Liberty Strategic Capital היא קרן השקעות פרטית, המשקיעה בתחומי סייבר, פיננסים, פתרונות רשת ותחומי השקעה נוספים. הקרן הוקמה השנה בוושינגטון, והיא מנוהלת על ידי שר האוצר האמריקאי לשעבר. בישראל מייצג את הקרן דיוויד פרידמן, שגריר ארצות הברית בישראל לשעבר.