סגור

בלעדי לכלכליסט
משפחת מיתר תשקיע 56 מיליון שקל תמורת 7.5% מחברת מנרב

עורק קפיטל מצטרפת לקבוצה שבהובלת משפחת וייל לרכישתה של חברת התשתיות. העסקה ממתינה לאישור רשות התחרות שבוחנת אם אחזקותיהן של מגדל, כלל ובנק לאומי, בחברות תשתיות אחרות, מקיימות מניעה לבעלות משותפת שלהן במנרב

עורק קפיטל, חברת ההשקעות של משפחת מיתר, מצטרפת ברגע האחרון לעסקת רכישת חברת מנרב שבשליטת אברהם קוזניצקי. ל"לכליסט נודע כי עורק קפיטל תרכוש 7.5% ממנרב בהשקעה של 56 מיליון שקל, במסגרת קבוצת הרוכשים שמובילה משפחת וייל, בהם חברות הביטוח מגדל וכלל, לאומי פרטנרס וקרן המורים והגננות.
הקמת העסקה מממתינה כעת לאישור רשות התחרות שעדיין בוחנת את השאלה אם אחזקות של מגדל, כלל ולאומי בחברות תשתיות אחרות, מקיימות מניעה לבעלות משותפת שלהן בנרב שפועלת אף היא בתחומי התשתיות, הנדל"ן והתעשייה.
2 צפייה בגלריה
שמואל מיתר
שמואל מיתר
שמואל מיתר
(צילום: גטי אימג'ס)
לפי המתווה שגובש, משפחת וייל, מבעלי אסם לשעבר, תרכוש באמצעות קרן אסנס 15% ממנרב; חברות הביטוח הוותיקות מגדל, שתחום ההשקעות בה מנוהל בידי גיא פישר, וכלל שבה תחום זה מנוהל בידי יוסי דורי, ירכשו 25% כל אחת; לאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות של בנק לאומי המנוהלת בידי אבי אורטל, תרכוש 20% ממנרב תמורת 150 מיליון שקל; וקרן המורים והגננות את 7.5% הנותרים תמורת 56 מיליון שקל. מנורה והפניקס, ששקלו כניסה לעסקה, החליטו שלא להשתתף בה.
עבור אחזקותיו במנרב (58.3%), ששוויין עומד על 418 מיליון שקל, יקבל קוזניצקי 435 מיליון שקל במזומן, שישקפו למנרב שווי של 723 מיליון שקל לעומת שווי שוק של 716 מיליון שקל שבו היא נסחרת כיום. קבוצת הרוכשים תקבל בעסקה גם את מניות הציבור (11%) ואת אחזקות (2.55%) צאצאיו של בעל השליטה - ערן, דרור, רותי גנץ ורונית אבנון - . ומנרב עתידה להימחק מהמסחר עם השלמת העסקה.
הרוכשים עודכנו ולמעשה היו שותפים פאסיביים לעסקה שביצעה מנרב בסוף השבוע שעבר כשרכשה מריאלטי מחצית מהזכויות על שטח של 10.5 דונם בתל אביב, בין הרחובות התחייה מצפון ושלבים ממזרח, תמורת כ־187.5 מיליון שקל. על השטח קיימים היום שני מבני תעשייה אבל ריאליטי כבר החלה בתהליך של קידום תב"ע חדשה ובכך תשנה את ייעוד המתחם שבו היא מנסה לבנות 400 דירות חדשות ו־30 אלף מ"ר ממנו יוקצו למסחר ותעשייה.
העסקה למכירת מנרב נחתמה ב־25 במרץ לאחר שנחשפה חודש וחצי קודם לכן ב"כלכליסט". הרוכשת, אסנס תשתיות ובינוי, היא חברת השקעות בהנהלת מרים גז, לשעבר מנהלת סקטור תשתיות ואנרגיה בחטיבה העסקית בבנק הפועלים ומנכ"לית גורן קפיטל של שמואל גורטלר. השותפים באסנס השקעות, האחים שי וגיל וייל, הם גם הבעלים של קבוצת מילגם ומפעל המלט נשר הר־טוב. הם דור ההמשך של מייסד אסם עזריאל וייל ובנו יאיר, שב־1998 מכרו 7.4% ממניות החברה לתאגיד הענק נסטלה תמורת 121 מיליון שקל. משקיעים נוספים באסנס הם שמעון ליימן, הבעלים של יבואנית המזון ליימן שליסל, ואחותו טליה גולן; והאחים בני ומיכאל יסלזון שהחזיקו בעבר בנתח מעלית, ומושקעים בחברת המחשוב בענן אולקלאוד וביקבי כרמל. ב־2005 מכרו האחים יסלזון לדוד פורר ולניאופארם את חברת פרמדיקו לשיווק תרופות.
מנרב, שהוקמה ב־1969 והונפקה בתל אביב ב־1983, היא אחת מחברות התשתיות הבולטות בארץ ופעילה בכמה מגזרים: ייזום פרויקטים לבנייה למגורים, זכיינות (BOT), ביצוע עבודות קבלניות, השכרה וניהול נכסים מניבים; בארה"ב היא מחזיקה, בין היתר, במרכזי קניות. על פי הערכות, המוסדיים שלא הצטרפו לעסקה חששו מהחשיפה לפעילות החברה בנדל"ן בארה"ב. בנוסף יש למנרב אחזקה קטנה בחברת הביוטק קוואליטס, שמפיקה אומגה 3 מאצות בטקסס, ארה"ב. פעילות זו תישאר בידי משפחת קוזניצקי.