סגור

ביקושים גבוהים מקפיצים את השווי הצפוי של סנטינל בהנפקה בוול סטריט

לפי דיווחים בארה"ב, חברת הסייבר הישראלית תקבל בהנפקה שווי של יותר מ-10 מיליארד דולר, המניה תתומחר ב-35 דולר, סכום הגיוס יעלה בוודאות על מיליארד דולר; בתיקון האחרון לתשקיף השבוע ציפתה סנטינל לשווי של 7 מיליארד דולר ולמחיר מקסימלי של 32 דולר למניה - בדרך להנפקת הסייבר הגדולה ביותר שנעשתה בניו יורק. החברה הוקמה ע"י תומר וינגרטן שמשמש כמנכ"ל ואלמוג כהן

חברת הסייבר סנטינל וואן, שהוקמה על ידי הישראלים תומר וינגרטן ואלמוג כהן, בדרך לגיוס ענק עוד יותר מהציפיות המוקדמות. לפי דיווחים בארה"ב, לנוכח ביקושים גבוהים במיוחד, שווי המניה בהנפקה, שבתשקיף אמור היה לעמוד על מקסימום של 32 דולר, יעמוד כנראה על 35 דולר, והיא תתבצע לפי שווי של יותר מ-10 מיליארד דולר לחברה. סכום הגיוס יעמוד בוודאות על מעל מיליארד דולר.

רק לפני יומיים עדכנה החברה כלפי מעלה את סכום הגיוס ומחיר המניה - אז הודיעה החברה שבמקום גיוס של עד 928 מיליון דולר לפי שווי של כ-7 מיליארד דולר, תגייס 1.02 מיליארד דולר לפי שווי של כ-8.1 מיליארד דולר. השווי המעודכן הפך אותה להנפקת הסייבר הגדולה ביותר בארצות הברית, והפער רק גדל ביומיים האחרונית. חברות סייבר אחרות שהנפיקו, דוגמת קראודסטרייק או פאלו אלטו, הנפיקו בשווים נמוכים יותר.

1 צפייה בגלריה
עובדי סנטינל וואן
עובדי סנטינל וואן
עובדי סנטינל וואן
(צילום: באדיבות SentinelOne )
במסגרת ההנפקה תמכור החברה 32 מיליון מניות, במסגרת הנפקה פרטית למספר משקיעים הכוללים את: טייגר גלובל, אינסייט פרטנרס, סקויה ואחרות, בסכום של כ-50 מיליון דולר. מחיר ההנפקה הפרטית יהיה בשווי של ההנפקה הציבורית.
סנטינל וואן עוסקת בתחום של הגנת מכשירי קצה וחלק גדול מיוקרתה נזקף לעובדה שהטכנולוגיה שלה עצרה את מתקפת ההאקרים על חברת סולארווינדס. כיום על סף הנפקתה סנטינל וואן שהוקמה ב-2013 היא חברת הסייבר הגדולה ביותר מבין חברות הסייבר הישראליות הפרטיות.
החברה תרשום את עצמה למסחר בבורסה של ניו יורק. בגיוס האחרון של 267 מיליון דולר היה שווי החברה כ-3 מיליארד דולר. נכון לסוף הרבעון הראשון היו בקופת החברה 362 מיליון דולר, לאחר שרכשה בתחילת השנה את חברת Scalyr ב-155 מיליון דולר.
לסנטינל יש כיום 4,700 לקוחות, מתוכם 277 עם היקף הכנסות חוזרות של יותר מ-100 אלף דולר בשנה. החברה מעסיקה 850 עובדים, מתוכם 450 בארה"ב והרוב המכריע בישראל. סנטינל מציינת בפירוש כי המרכז שלה בתל אביב נהנה מגישה למומחי סייבר ישראליים ובעיקר יוצאי המערכת הבטחונית.