סגור

בלעדי
אירונאוטיקס תעבור למודיעין למתחם שתקים עם מגה אור

יצרנית המל"טים רכשה מחצית מקרקע בשטח 42 אלף מ"ר ממגה אור תמורת 25.8 מיליון שקל, ותעביר את כל פעילותה לקומפלקס שייבנה לצרכיה ויושכר לה ל־25 שנה. שתי החברות יחלקו את עלות הקמת המבנים — 210 מיליון שקל

יצרנית כלי הטיס הבלתי מאוישים אירונאוטיקס תעביר את כל פעילותה למתחם שגודלו 42 אלף מ"ר במודיעין, שהיא רכשה מחצית ממנו בשבוע שעבר. עלות בניית הקומפלקס, שיועסקו בו 1,000 עובדים, תהיה 210 מיליון שקל. מדיווח שחברת מגה אור העבירה לבורסה ביום חמישי האחרון, עולה כי היא מכרה 50% מקרקע בבעלותה במודיעין לגורם שאת זהותו לא ציינה. הקרקע, שבה שלוש חלקות, מיועדת לתעשייה ולאחסנה.
אירונאוטיקס שילמה עבור הקרקע 25.8 מיליון שקל, ותישא במחצית מעלות הבנייה, כשבמחצית השנייה תישא מגה אור , שבשליטת צחי נחמיאס. המבנים שיוקמו במתחם מותאמים לצורכי אירונאוטיקס, שתשכור אותם למשך 25 שנה, והתמורה משקפת תשואה שנתית של 8% למגה אור על חלקה בהשקעה.

2 צפייה בגלריה
מלט ישראלי קטן של אירונואטיקס אורביטר 4
מלט ישראלי קטן של אירונואטיקס אורביטר 4
מלט אורביטר של אירונאוטיקס
(צילום: אירונאוטיקס)
אירונאוטיקס תעביר למודיעין את פעילותה מיבנה, וכן את הפעילות שרכשה בשנה שעברה - חטיבת הפרויקטים של חברת מגל מערכות . החברה, שפועלת כיום מיהוד ומתמקדת בתחום הגנת המולדת (Homeland Security), אמורה לייצר לאירונאוטיקס יתרון תחרותי, יחד עם טכנולוגיות בתחומי האלקטרואופטיקה, שליטה ובקרה, בינה מלאכותית וביג דאטה שפיתחה רפאל, וטכנולוגיות שפיתחה אירונאוטיקס בתחום הרחפנים והמ"לטים.
מנכ"ל אירונאוטיקס מינואר 2020 הוא משה אלעזר, שכיהן קודם לכן בתפקיד בכיר ברפאל. החברה הממשלתית ואיש העסקים אביחי סטולרו רכשו את אירונאוטיקס ב־2019 תמורת 850 מיליון שקל מידי שלוש קרנות השקעה, איש העסקים אהרון פרנקל וגופים מוסדיים. כיו"ר אירונאוטיקס מכהן יואב הר אבן.
2 צפייה בגלריה
מימין מנכ"ל אירונאוטיקס משה אלעזר ובעל השליטה במגה אור צחי נחמיאס
מימין מנכ"ל אירונאוטיקס משה אלעזר ובעל השליטה במגה אור צחי נחמיאס
מימין מנכ"ל אירונאוטיקס משה אלעזר ובעל השליטה במגה אור צחי נחמיאס
(צילומים: עמית שעל, ורד פיצ׳רסקי)
ככל הידוע, אירונאוטיקס בחנה כמה חלופות להקמת המפעל, ובסופו של דבר בחרה בעסקה עם מגה אור במודיעין. הסכום שתשקיע אירונאוטיקס בקרקע ישמש כהון עצמי לבניית המפעל, ואילו מגה אור תדאג למימון בנקאי להקמת הפרויקט.
קבוצת אירונאוטיקס מתמקדת בשלושה תחומים: פיתוח וייצור מטוסים ללא טייס, רחפנים ופתרונות תצפית באמצעות בלונים מתנפחים; מערכות אלקטרואופטיות באמצעות החברה־הבת קונטרופ, המוחזקת בשותפות שווה עם רפאל; ופיתוח מערכות תקשורת באמצעות החברה־הבת קומטקט, ומנועים למל"טים באמצעות החברה־הבת זנזוטרה.
לאירונאוטיקס גם פעילות בארה"ב, Chassis Plans) CP), המייצרת תחנות הפעלה למערכות בלתי מאוישות וציוד מחשוב ליישומים צבאיים ותעשייתיים. בחודש שעבר הועברה פעילות החברה למפעל חדש במדינת אריזונה.
מגה אור הונפקה ב־2007 ונסחרת כיום בשווי של 3.7 מיליארד שקל בבורסה בתל אביב, כשבידי נחמיאס 38% ממניות החברה בשווי של 1.4 מיליארד שקל. בחמש וחצי השנים האחרונות הניבה מגה אור תשואה של 440% למשקיעיה.
למגה אור, הפועלת בתחום הנדל"ן המניב, זכויות ב־21 נכסים מסחריים ומרכזים לוגיסטיים ברחבי הארץ. לפני ארבעה חודשים רכשה מגה אור מחצית מקרקע ששטחה 163 דונם בבית שמש בתמורה ל־65 מיליון שקל ממשפחת וויל. היתה זו עסקת המשך לעסקה שעליה דיווחה מגה אור כמה חודשים קודם לכן, כך שעתה יחזיקו החברה ומשפחת וויל במשותף בקרקע בגודל 320 דונם, שייעודה לתעשייה ולאחסנה. מדובר בשטח שעליו שוכן כיום מפעל המלט הר־טוב, שישלם לשותפות דמי שכירות.
אבל את הכותרות תפסה מגה אור בשנה האחרונה לאחר שהובילה קבוצה שרכשה את השליטה בחברת דיסקונט השקעות מנושי אי.די.בי, זאת לאחר שבעל השליטה הקודם אדוארדו אלשטיין לא עמד בפירעון חובות הקבוצה. 82% ממניות דסק"ש נרכשו יחד עם אלקו תעשיות, שבשליטת משפחת זלקינד, עם רמי לוי ועם שותפים נוספים תמורת 1.16 מיליארד שקל. הרווח על הנייר על השקעה זו עומד כרגע על כ־4%.