סגור

בלעדי לכלכליסט
עוד קצת אשראי נשתגע: פיימנט רוצה לת"א לפי שווי של רבע מיליארד שקל

פיימנט מנסה לגייס 40 מיליון שקל, אחרי חמש חברות אשראי חוץ־בנקאי שהנפיקו השנה. בתמורה תשתמש כדי להיכנס לעולם האי־קומרס עם המערכת שלה, שבזכותה היא מוגדרת כחברת מו"פ

חברת אשראי חוץ־בנקאי נוספת עושה את דרכה לבורסת תל אביב. ל"כלכליסט" נודע כי חברת פיימנט טכנולוגיות הגישה השבוע טיוטת תשקיף לרשות ני"ע ולבורסה.

פיימנט שואפת לגייס 40 מיליון שקל לפי שווי חברה של 260-210 מיליון שקל לפני הכסף. כלומר, אם הגיוס יצא לפועל כמתוכנן, שווי החברה לאחר הכסף יעמוד על 300-250 מיליון שקל והמניות שיונפקו יהוו 16%-13% ממניות החברה. בעל השליטה בחברה יישאר המנכ"ל יניב גיל־אור. משקיעים בולטים נוספים בחברה הם האחים יעקבי, באמצעות החברה הציבורית שבשליטתם, וחברת המזון בלדי.

2 צפייה בגלריה
אינפו חמש חברות אשראי חוץ־בנקאי
אינפו חמש חברות אשראי חוץ־בנקאי
אינפו חמש חברות אשראי חוץ־בנקאי

פיימנט, שהוקמה ב־2015, היא מעין חברת אשראי חוץ־בנקאי טכנולוגית. מעבר להעמדת אשראי במתכונת סטנדרטית, החברה עושה שימוש במערכת שמאפשרת ללקוחות פרטיים לקבל ממנה אשראי עבור הוצאה חד־פעמית, בלי לתפוס מקום במסגרת של כרטיס האשראי שלהם; זאת משום שהתשלומים מתבצעים דרך הוראת קבע בבנק.
בכוונת החברה לעשות שימוש בתמורת ההנפקה כדי להיכנס לעולם האי־קומרס עם המערכת שלה, במטרה לספק אשראי ופריסת תשלומים ללקוחות הרוכשים באינטרנט. בזכות המערכת שלה, שקיבלה אישור מרשות החדשנות, מוגדרת פיימנט כחברת מו"פ, ולכן גם תונפק במסלול הטכנולוגי של הבורסה.
כיום לפיימנט יש תיק אשראי של 300 מיליון שקל. המח"מ של ההלוואות הוא עד חמש שנים והריבית מגיעה עד 7%. המודל של פיימנט כולל גם את מכירת תיק האשראי שלה לפני הבשלתו. עד כה, החברה מכרה תיקי אשראי לבנק אגוד ולחברת האשראי כאל.


2 צפייה בגלריה
יניב גילאור
יניב גילאור
יניב גיל-אור
(צילום: עמית שעל)
פיימנט צופה כי הכנסותיה ב־2021 יסתכמו ב־12 מיליון שקל, יותר מכפול בהשוואה ל־2020, אז ההכנסות הסתכמו ב־5 מיליון שקל. החברה מעסיקה כיום 25 עובדים.
המנכ"ל גיל־אור שימש בעבר כמנהל מחוז דרום של בנק הפועלים. סמנכ"ל הטכנולוגיה גיא יוחנן עבד בעבר באינטל וברד תקשורת מחשבים בתפקידי פיתוח.
פיימנט מצטרפת לגל ההנפקות שהביא לבורסה חמש חברות אשראי חוץ־בנקאי בשנה הנוכחית: מיכמן, גיבוי, בלנדר, גמלא הראל ובול. פרט לפיימנט, שתי חברות נוספות מהתחום צפויות להצטרף לבורסה בקרוב - טריא וקרדיט 24. הראשונה באמצעות מיזוג לשלד והשנייה באמצעות הנפקה. תחום האשראי החוץ־בנקאי הוא אחד הבולטים בגל ההנפקות הנוכחי, שהחל ב־2020 והביא לבורסה 87 חברות חדשות.
במידה רבה, המתחרה הישירה של פיימנט היא בלנדר, שלה תיק אשראי של 731 מיליון שקל - גדול פי 2.5 מזה של פיימנט. הכנסות בלנדר ב־2020 הסתכמו ב־32 מיליון שקל, פי שלוש מאלו שצפויות לפיימנט השנה. שווי השוק הנוכחי של בלנדר עומד על 246 מיליון שקל. מדובר על שווי נמוך ב־30% מזה שלפיו החלה להיסחר, 350 מיליון שקל.