סגור

היועמ"ש החליט: יוגש כתב אישום נגד ח"כ דוד ביטן בגין שוחד

שנה וחצי לאחר שיוחסו לו עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים בתשע פרשות, החליט מנדלבליט להגיש כתב אישום נגד הח"כ מהליכוד שהחלים מקורונה

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט צפוי להודיע בקרוב כי החליט להעמיד את ח"כ דוד ביטן (ליכוד) לדין בעבירות שוחד. כתב האישום מושלם בימים אלה בפרקליטות מיסוי וכלכלה.


חקירתו של ביטן, שהחלים מקורונה, הסתיימה לפני כשנתיים ביחידת להב 433 של המשטרה. הפרשה המכונה "תיק 1803" עוסקת בחשד כי בין השנים 2017-2011, קיבלו ביטן ושניים מחבריו טובות הנאה מגורמים פרטיים, ובתמורה פעלו לקידום, אינטרסים של אותם גורמים. בין הגורמים הפרטיים האמורים מצויים חברת "דניה סיבוס" והמנכ"ל רונן גינזבורג, רשת כלבו מזון, יזמי נדל"ן וקבלנים.
התיק הועבר לפרקליטות מיסוי וכלכלה ופרקליטת המחוז דאז, ליאת בן ארי, המליצה לאמץ את המלצת המשטרה. בעמדתה תומכים גורמים בכירים בפרקליטות המדינה שהעבירו את חוות דעתם התומכות ליועמ"ש.
מחקירת המשטרה עולה כי בתחילת התקופה מילא ביטן מגוון תפקידים בכירים בעיריית ראשון לציון, בהם סגן ראש העיר ויו"ר הוועדה לתכנון ובנייה, והחל ממרץ 2015 כיהן כח"כ. החקירה הגלויה החלה בסוף 2017 לאחר אישור היועמ"ש ופרקליט המדינה.
החקירה התנהלה על ידי להב 433, בשיתוף פעולה עם רשות המסים. מדובר בחקירה מסועפת, מורכבת ומאומצת, אשר במהלכה בוצעו מאות פעולות חקירה, נגבו עדויות של יותר מ-300 עדים ונחקרו כ-80 חשודים. סך הכול נגבו כ-650 הודעות בפרשה. נערכו חיפושים בעשרות זירות, נתפסו 700 קלסרי מסמכים ובוצעו תפיסות כלכליות בסך עשרות מיליוני שקלים.

1 צפייה בגלריה
מימין: רה"מ בנימין נתניהו וח"כ דוד ביטן
מימין: רה"מ בנימין נתניהו וח"כ דוד ביטן
דוד ביטן
(צילומים: אלכס קולומויסקי, אוראל כהן)
עם סיום החקירה עמדת המשטרה הייתה שהתגבשה תשתית ראייתית מספקת לביסוס חשדות נגד עשרות מעורבים, בהם ביטן – בעניינו התגבשה תשתית מספיקה ב-12 מהפרשיות, כמו כן נגד חברת "דניה סיבוס" והמנכ"ל גינצבורג, יזמים וקבלנים שונים ומעורבים שונים נוספים, לביצוע עבירות שוחד, הלבנת הון, קבלת דבר במרמה, מרמה והפרת אמונים ועבירות מס במקרים שונים על פני השנים 2017-2011.
ממצאי החקירה העלו כי ביטן, במסגרת תפקידיו הציבוריים השונים, הן בתקופה שבה היה סגן ראש העיר ראשון לציון והן בתקופה שבה כיהן כח"כ, קיבל שוחד במזומן בסכום שעולה לכדי מאות אלפי שקלים, וכן הבטחה לקבלת דירות בעד פעולות הקשורות בתפקידו. בתמורה, הפעיל ביטן את סמכותו, השפעתו, עוצמתו וקשריו על גורמים שונים והוביל לשינוי החלטות, מתן היתרים מסוגים שונים והפחתת תשלומי עירייה.
כמו כן, גרם ביטן לשינוי חוות דעת משפטית של גורמי מקצוע בעיריית תל אביב, זרז תהליכים בתשלום חובות וכד'. במסגרת פעילותו כאמור, יזם ביטן ישיבות בכנסת ובעיריות, פנה למקבלי החלטות והשקיע בעשייה זו מאמצים רבים. כל זאת עשה ביטן במטרה לקדם את ענייניהם של הגורמים העסקיים שבשירותם פעל ומהם לקח טובות הנאה.
פרשות נוספות שנחקרו העלו כי ביטן טיפל בעניינם של רבים נוספים, בהם רשת כלבו מזון גדולה, בתמורה לשוחד בעשרות אלפי שקלים מכל אחד, וכן נמצא שבתקופה שכיהן כח"כ המשיך להגיע לעיריית ראשון לציון, קיים פגישות בעיריית ראשון לציון וקידם אינטרסים של גורמים אשר מהם קיבל טובות הנאה. חלק מכספי השוחד ניתנו בכסות של תרומות וחלק הוסוו באמצעות חשבוניות פיקטיביות. באחד המקרים התקבלה גם הבטחה לקבלת שתי דירות בפרויקט נדל"ן.