סגור

לא רוצים להעליב: מוטציות הקורונה ייקראו מעתה בשמות אותיות יווניות

ארגון הבריאות העולמי החליט על השינוי כדי להקל על השיח הציבורי בנושא וכדי לא לפגוע במדינות שעל שמן קרויות המוטציות. "השמות המדעיים יכולים להיות קשים להגייה", ציינו בארגון

ארגון הבריאות העולמי (WHO) הודיע כי יקרא למוטציות הקורונה בשמות האותיות באלפבית היווני, בנוסף לשם המדעי הרשמי שלהן, כדי להקל על השיח הציבורי בנושא וכדי לא לפגוע במדינות שעל שמן קרויות המוטציות.
השם המדעי כולל אותיות באנגלית ומספרים המתייחסים לשורשים הגנטיים של המוטציה ולסדר שבו הם התגלו. "יש לכך יתרונות, אך השמות המדעיים יכולים להיות קשים להגייה ולזכירה, ואנחנו נוטים להתבלבל בדיווחים", נמסר מארגון הבריאות. בעקבות זאת המוטציה שזוהתה לראשונה בבריטניה תיקרא מעתה אלפא (האות הראשונה באלפבית היווני), ואילו הווריאנט שהתגלה בהודו, והיה הווריאנט המדאיג הרביעי שאובחן, ייקרא דלתא, זאת בעוד שמו המדעי הוא B.1.617
1 צפייה בגלריה
פוטו חיסוני קורונה ברזיל
פוטו חיסוני קורונה ברזיל
חיסון נגד קורונה בברזיל
(צילום: איי פי)
ההחלטה התקבלה גם לאחר שממשלת הודו הביעה חשש שקריאת המוטציות על שם המדינה שבה התגלו לראשונה תעורר סטיגמות על המדינות המדוברות.
מריה ון קרחובה, בכירה בארגון הבריאות שעוסקת בתגובה לקורונה, אמרה ששינוי השמות אמור להפחית את הסטיגמות שעמן מתמודדות המדינות. "שום מדינה לא צריכה לקבל סטיגמה רק כי היא זיהתה ודיווחה על וריאנטים של הקורונה", אמרה.
הבחירה באלפבית היווני התקבלה לאחר חודשים רבים של דיונים, שבהם עלו אפשרויות נוספות כמו אלים יווניים ושמות פסבדו קלאסיים, כך סיפר מומחה הבקטריות מארק פאלן, שהשתתף בדיונים. לאחר שיסתיים השימוש בכל 24 האותיות באלפבית היווני, תוכרז סדרה חדשה של שמות. "אנחנו מנסים לעזור קצת בשיח של האדם הממוצע", הדגישה ון קרחובה, "כך שבשיח הציבורי נוכל לדון בווריאנטים האלה בשפה קלה לשימוש".