סגור

הקורונה עדיין מכה בפתאל: הפסד ענק של 378 מיליון שקל לרשת ברבעון הראשון

רשת המלונות הציגה הפסד רבעוני כבד ותקווה זהירה לשיפור עם היציאה של אירופה מהמגיפה; פתאל מעריכה כי תחזור בהדרגה להכנסות של 3.1 עד 3.6 מיליארד שקל השנה לעומת 1.9 מיליארד שקל בשנת הקורונה; התפוסה במלונות עדיין לא חזרה לרמה של אוגוסט 2020

הקורונה המשיכה להכביד מאוד על התוצאות הכספיות של רשת המלונות פתאל שבשליטת דוד פתאל (55.7%). החברה הציגה הפסדים כבדים ברבעון הראשון של השנה ותקווה זהירה לשיפור בהמשך השנה, עם היציאה המדורגת של אירופה מנזקי המגיפה, שנמשכים חודשים ארוכים אחרי שישראל התאוששה.
סמנכ"ל הכספים של החברה, שחר עקה, מנסה לגלות אופטימיות עם פרסום התוצאות ומציין כי ברשת השלימו גיוס של 1.7 מיליארד שקל לקופה לצורכי נזילות וכי 168 מלונות של הרשת עובדים כיום, זאת מתוך 187 המלונות הפעילים של הרשת.
הרבעון הראשון של השנה היה צורב לרשת, ההכנסות הסתכמו ב-195 מיליון שקל, ירידה חדה של 76% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. בשורה התחתונה נרשם הפסד של 378.3 מיליון שקל למול הפסד של 307.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ההתאוששות לפי שעה מתונה. אם אחרי הסגר הראשון במאי-יוני אשתקד עלתה רמת התפוסה במלונות פתאל משפל של 2.3% בסגר הראשון ל-48.6% באוגוסט 2020, הרי שבעקבות הסגרים הרבים והתמשכות המגיפה נפלה התפוסה ל-9.7% בינואר השנה ומאז התאוששה וכיום עומדת על 31.1% בחודש מאי.
1 צפייה בגלריה
מלון מג'יק סאנרייז קיבוץ אילות
מלון מג'יק סאנרייז קיבוץ אילות
מלון מג'יק סאנרייז של פתאל
(צילום: אתר פתאל)
פתאל מעריכה כי ההכנסות וה-EBITDAR (רווחים לפני שכירות, פחת והוצאות אחרות) צפויים לעלות בהדרגה השנה, וזאת בהסתמך על שקלול בין תיירות פנים לתיירות נכנסת לכל אחת ממדינות הפעילות של הקבוצה. על פי הערכות החברה ההכנסות בשנת 2021 צפוי להסתכם בסכום שבין 3.1-3.6 מיליארד שקל. ההכנסות בשנת הקורונה הסתכמו ב-1.9 מיליארד שקל, כך שמדובר בהתאוששות. אך בשנת 2019, ערב המגיפה, הסתכמו ההכנסות ב-5.3 מיליארד שקל, כך שהדרך עדיין רחוקה. פתאל מעריכה כי ה-EBITDAR צפוי להסתכם ב-2021 בסכום שנע בין 850 מיליון לכ-1.15 מיליארד שקל.
בעקבות התוצאות הכספיות נאלצה החברה להעלות את גובה הריבית בשלוש מסדרות האג"ח שלה (ב', ג' ו-1) בשיעור של 0.25% זאת משום שהיא חרגה בחלק מההתניות שנקבעו לסדרות הללו. לפי הדיווח פתאל חרגה על פי התוצאות הכספיות הנוכחיות בהתניית יחס הון למאזן (בסדרה ב') ובהתניית ההון הנדרשת עבור סדרות ג' ו-1.
סמנכ"ל הכספים עקה הוסיף וציין הערב כי "אנו רואים שיפור בשלושת אזורי הפעילות העיקריים של החברה. חלה עלייה משמעותית בפעילות החברה בישראל בחודשים אפריל – מאי 2021, צבר ההזמנות לקיץ זה ממשיך לעלות באופן ניכר. המלונות באנגליה גם מראים שיפור התואם את קצב ההתחסנות במדינה, ונכון למועד פרסום הדוח אחוז התפוסה בחודש יוני עומד על כ-25% ותחזית החברה לכ-50% תפוסה בחודשים הקרובים".
"המלונות בגרמניה בתפוסה נמוכה, אבל מענקי הממשלה שם מהווים פיצוי הולם למגזר העסקי וכבר בתחילת מאי 2021 הועבר לחשבון חברת-הבת הגרמנית של הקבוצה כ-48 מיליון יורו בגין 2020 ומחצית 021. גם מלונות הרשת ביוון וקפריסין פתחו את שעריהם, ונכון להיום המלונות צפויים לעבוד בתפוסה גבוהה בחודשי הקיץ.
"בנוסף, אנו מעודדים מהחלטות ההנהגה באירופה לחסן את האוכלוסייה ושמחים על החלטת האיחוד האירופאי לאפשר כניסה של מחוסנים למדינות. בהקשר זה אציין כי נכון למועד פרסום הדוח 168 מלונות מתוך 187 מלונות החברה פעילים".