סגור

פרשנות
אישור השליטה באל על: לשקר יש כנפיים

האישור שניתן לקני רוזנברג להפוך לבעל שליטה באל על, יחד עם בנו, חשף את הבלוף שכולם הכחישו

בקיץ 2020 הפך אלי רוזנברג, תלמיד ישיבה ירושלמי בן 29, לדמות מדוברת בשוק המקומי, כשהציע לרכוש את השליטה בחברת התעופה אל על, וגם הצליח.
עצם ההצעה הביאה להרמת גבות, שכן לרוזנברג אין רקורד עסקי ולא את הממון הדרוש. אולם לאביו, קני רוזנברג, יש.
רוזנברג האב, תושב ניו יורק ואזרח ארה"ב, הוא הבעלים של רשת בתי אבות גדולה והונו מוערך ביותר מחצי מיליארד דולר. יש לו את היכולת הפיננסית, אבל לא את היכולת הפורמלית, שכן רק אזרחי ישראל יכולים לרכוש את השליטה באל על.
1 צפייה בגלריה
קני רוזנברג מטוס אל על
קני רוזנברג מטוס אל על
קני רוזנברג ברקע מטוס אל על
(צילום: רויטרס, Centers Health Care)
לכן, למן הרגע הראשון, נחשד רוזנברג הבן כאיש קש של רוזנברג האב. רוזנברג הבן הכחיש נמרצות ועורכי דינו טענו כי "אביו אינו המשקיע המיועד והוא לא צפוי להחזיק במניות אל על, במישרין או בעקיפין". גם מדינת ישראל, שהעניקה לרוזנברג הבן את היתר השליטה באל על, הכחישה. למעשה, במעמד החתימה התחייב אלי רוזנברג, שנטל את הכסף לביצוע העסקה מאביו, שלא יעניק לו ביטחונות, ערבות או שעבוד על מניות אל על ושהוא לא יוכל להפוך בשום דרך לבעלים של חברת התעופה.
לפני חודשיים עלה קני רוזנברג לישראל. אתמול הודיעה אל על לבורסה שרוזנברג האב קיבל היתר שליטה באל על ויהפוך לבעל השליטה יחד עם בנו. השינוי אושר על ידי הממשלה ורשות החברות, זו שדחתה לפני שבעה חודשים את הטענה שרוזנברג הבן הוא איש קש. ואף מילה על הבלוף שהוכשר בדיעבד. והנה, כעת, בהודעה לעיתונות שפורסמה אתמול אישרה אל על את הבלוף: "קני רוזנברג הוא זה אשר מימן את רכישת השליטה באל על בסכום העולה על 650 מיליון שקל".
לשקר אולי אין רגליים, אך ניכר שבמקרה הזה יש לו כנפיים.